Annons

Trend Alert: Knalliga snittblommor

Tycker du att inredningsbranschen känns färglös och greige? Ta en vända till snittblommornas värld. Där pågår en veritabel färgexplosion just nu. Trend-pendeln har svängt från bohemiska buketter av blekt grågrön eucalyptus och hortensia i dova nyanser till pigga vitaminbomber som mimosa, rosenkalla, craspedia, orkidéer på snitt och tulpaner i knallgult, rosa, rött, lila och orange. Buketterna ska gärna vara höga och ståtliga med gängliga utstickare och inslag av vaxade, blanka blad i lika färgglada vaser. Jag följer många danska instagramkonton och har förstått att floristen @poppykalas är en av de drivande i den här nya genren men några andra färgstarka personligheter att kolla in är modetjejerna @linneklund och @hannastefansson. Det tar en stund att vänja ögat men när man väl gjort det tycker jag att man ser just rosenkallan ö v e r a l l t …  
Foton: instagrambilder från @hannastefansson @poppykalas och @linneklund  

Kategorier:

Kommentarer

 • Tove skriver:

  Trendigt eller ej, ingen form av kalla kommer komma över min tröskel 🙂 Men KUL med lite härliga färger!

 • Louise skriver:

  Gillar de flesta blommorna, men där går nog min gräns tror jag, haha.

 • Nja håller nog med förgående som kommenterat, inte riktigt min smak, får direkt associationer till Thailändska massagebarer 🙂
  Kram Anette

 • Anonym skriver:

  Roligt! Jag skrev ett inlägg om Ranunkler i morse – min aaaabsoluta favorit, alla kategorier!
  https://nouw.com/prydam/ranunkler-29471343
  Stor kram ♥

 • Anonym skriver:

  Inte min melodi! :/

 • Sofia skriver:

  MÅSTE köpa blommor imorgon , så fint ! Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien . Idag rockar vi dessutom sockorna ! <3

 • Anonym skriver:

  Har noterat att modebranschen ligger steget före med färg. Läste om munk-trenden inom inredning. Detta känns piggare ?

 • Sandra skriver:

  Jaha får säkert ångra vad jag skriver nu för jag kommer kanske tycka detta är skitsnyggt om nån månad. Nu får jag bara hemska 90-talsassociationer. Min 3åring slänger ihop en finare bukett. Inte en enda föll mig i smaken, varken hur de är komponerade ihop eller hur de sitter i vasen.

 • Bettan skriver:

  Jag blir nedstämd av bara grått, brunt, mörkgrönt, beige tillsammans. Äntligen lite färg åtminstone i blombuketterna. Behöver inte vara grilligt för det. Väntar så på sommaren när man kan ta grenar från trädgårdsbuskarna och bara några enstaka rosenskära, höstanemoner eller dalior. De sistnämnda är nog nästa trendblomma. Det finns så många sorter, och finast är ju olika nyanser av samma färg.

 • Sandra skriver:

  Men? Det finns ju vackra, färgglada blommor. Varför inte välja dom istället? Mimosa och rosenkalla är ju ungefär de värsta blommorna man kan frambringa. Ser att det är fler än jag som får 90-talsrysningar av dessa…

 • Petra skriver:

  Jag tycker som många andra att snittblommor är fantastiskt. Men jag köper de sällan för jag tänker att de flesta snittblommorna transporteras med flyg vilket har en negativ miljöpåverkan.
  Frida hur resonerar du kring detta? Har du några konkreta tips på hur man kan agera för att inte bidra till en negativ påverkan på miljön men samtidigt kunna njuta av fina blommor?
  Tack för en bra blogg!

 • Petra skriver:

  Tillägg
  Förutom transport så tänker jag också på arbetsvillkor i låglöneländer, bekämpningsmedel m.m.

 • Linda H skriver:

  Nyfiken på er som har så stort samvete kring snittblommor. Är ni lika noga med textilier som produceras i fjärran, behandlas med bekämpningsmedel och sys av barn innan de transporteras över halva jorden och säljs som kuddfodral för 99 kr st?

 • Linda igen skriver:

  Tänker även på infärgningar kemikalier och utsläpp….

 • Marja skriver:

  Gilla på färg (särskilt nu på våren och till påsk), ogilla på kalla och bukettdesign.
  Och du Linda, behöver det ena utesluta det andra? Tror att alltför många ser sina "fredagsblommor" som en oskyldig lyx men hur oskyldigt är det när det ger negativa effekter i produktions- och transportledet precis som många billigt producerade pryttlar. Då vore det fint att istället lyfta fram att man kan ta in en kvist från äppel- eller körsbärsträd, ett knippe blåbärsris eller nåt annat som är ett mycket bättre alternativ hållberhetsmässigt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.