Annons

SPONSRAT INLÄGG: MIN KÖKSDRÖM, I SAMARBETE MED BALLINGSLÖV

I samarbete med Ballingslöv har jag ju låtit filma vår köksrenovering här hemma till en webb-TV-följetong. Tanken har varit att bjuda på inspiration och exempel på hur man kan göra för att rita om ett helt vanligt standardkök, i ett helt vanligt hem, till en skräddarsydd lösning. Och nu har vi äntligen kommit till det sista avsnittet där ni får se hur köket blev! Jag och Niklas valde till slut serien Bistro i vitt (NSC-N 0300) med distanser och framdragen sockel för en platsbyggd känsla och för att följa nyfunkisstilen på vårt lilla hus. Vill ni kolla ikapp de tidigare avsnitten så hittar ni dem alla här: 
 
FILM 1 – Förebilder och intervju med mig.
 
FILM 2 – Mijas förslag med tre olika skisser / lösningar.
 
FILM 3 – Rivningen och bygget.
 
FILM 4 – Slutresultatet! Det är liiite jobbigt att se sig själv i videoformat nu – höggravid och svullen som jag ju är – men vad sjutton, jag får bjuda på det. Hoppas ni gillar köksförvandlingen lika mycket som jag. Tack Mija för ett fantastiskt roligt teamwork!
 
 
För att backa bandet ytterligare bjuder jag även på en före- och efterbild. Mäklarens foto från Hemnet-annonsen när vi köpte huset (med de förra ägarnas möbler) vs. Ballingslövs pressbild från den färdiga renoveringen. 
FÖRE: Mäklarens bild / foto från objektsbeskrivningen Fastighetsbyrån Kungsbacka 
 
EFTER: Ballingslöv / pressbild Kimme Persson  styling Mija Kinning
 
Produktförteckning / Rekvisitalista: 
Kökslucka Bistro, bänkskiva kompositsten Silestone, bänkskiva rostfri Decosteel, kran Arne Jacobsen för Vola, vitvaror Siemens Studio Line, beslag Ballingslöv HG460 med naturläder, spotlightskena i taket Star 6 / Jonas Bohlin för Örsjö Belysning, öppna hyllplan i ask Ballingslöv, skomakarlampor med vitt opalglas Byggfabriken, strömbrytare Byggfabriken, korg Norrgavel, spillkum keramik Elisabeth Palm knivlist Skagerak, knivar Bagaren & Kocken, köksbord IKEA BJURSTA, stolar Wegners Y-stolar tvålbehandlad ek (dessa är 8 år gamla), bänk Skagerak Georg med specialsydd dyna av vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder, blomkanna Well från Menu, matta Björk från DesignHouseStockholm
 
* Inlägget innehåller reklam och presenteras i samarbete med Ballingslöv

Kommentarer

 • Rosa skriver:

  Hej, Snyggt! Är bänkskivan Silestone Lagoon? Vad är det för kakel ?

 • Maya Lundin skriver:

  Hej! Undrar också över kakel. Matt? Vilken förg är det på fogen?
  Så fint det blev!

 • anna skriver:

  Blev superfint. Vi kollade just på ett i princip likadant kök från Ballingslöv, men de skulle ha hutlösa (enl oss i alla fall) 320 000 kr och då skulle det tillkomma ytterligare kostnader som t ex lådinredning, mätning mm. Blev ledsen när jag insåg att drömköket gick förlorat. Fast inte så ledsen att jag hade lust att hosta upp 320. Nu letar vi vidare, kanske ett Sentens från Elektrolux?
  Visuellt får jag njuta av ditt bistrokök Frida, hoppas på många bilder 🙂

 • Anna skriver:

  Supersnyggt! Så roligt att följa med på din köksresa. Jag undrar, var kommer förvaringen till diskborsten från?

 • Kristina skriver:

  Så himla skönt med någon som vågar vitt trots trenden med grått och blått. Inget fel på färgade kök men blir så GLAD att se att du inte måste vara trendig trots att du jobbar med det du gör utan att du vågar gå på det ni gillar även om det inte är det "senaste". Ser fram emot dina egna bilder och din egen styling av ert kök!

 • Så himla fint det blev!! Ett kök som dessutom ser funktionellt och avslappnat ut och inte som så ofta i sådan här sammanhang, ett skrytkök med en massa skådebröd.
  Älskat hela stilen, bra jobbat!!
  Kram Anette

 • Åhh vad snyggt det blev!!
  Duktig du är Mija! Och bra val Frida! Gillar planlösningen med bara överskåp och öppna hyllor och en tom vägg på andra!
  Klassiskt och stilrent!

 • Anna skriver:

  Jättefint! Vi skippade också fläktkåpan i vårt nya kök! Visst är det väl ute och tröttsamt med denna stora sak som bara blir fet och flottig.

 • Wow! Vad bra det blev. Snyggt jobbat båda två!

 • Sarah skriver:

  Supersnyggt! Skulle gärna vilja veta vad silestonen du valt heter/har för färg, samt hur tjock den är. Undrar även vad det är för modell på diskbänken. Tack på förhand!

 • Anna skriver:

  Så fint! Vart kommer den smarta skinnstroppen med knapp från som grytlappen hänger i?

 • Helena skriver:

  Otroligt fint kök! Och jag är också glad att se så tidlöst val, och ingen stor, ful köksfläkt! Det här köket kommer fungera länge (stilmässigt och förhoppningsvis funktionsmässigt), och lätt att styla om med småsaker. Eller bara måla om luckorna om man skulle vilja det.

 • @culkner skriver:

  Åh vad bra det blev!
  Vi har liknande kök i vår lägenhet men då vi inte tänkt bo här alltför länge till så valde vi i stället att köra på IKEAS stommar och bygga in dem med mdf för "synliga" stommar. Ett budgettips för den händiga.
  Riktigt roligt samarbete, så kul att följa! Lycka till med växtbytardagen!

 • Linda skriver:

  Å så himla fint!

 • Marielle skriver:

  Hej,
  Jättefint! Var kommer den fina keramikskålen ifrån? (Den med vit insida).

 • Linn skriver:

  Gud vad fint golvet blev på efter bilden?
  Hur gjorde ni det?

 • charlotte skriver:

  Jag skulle så gärna vilja se din tallrikshylla…

 • Lina skriver:

  Herre min skapare vad fint det blev! Sitter här och dreglar (typ) och önskar att mitt eget kök var i sämre skick så att jag kunde få gå in till Ballingslöv med en bild på ditt kök och säga – det här tack!

 • Marie skriver:

  Så fint det blev! Tack för att du bjöd oss på denna resa.
  Du och Mija är fasen ett vinnande koncept – hennes trygga skånska (känner mig hemma) och din avundsvärda norrländska.
  Mina köksdrömmar tog ny fart. Men pengarna gick just till att lägga om taket. Haha, roligare kan man ha för 200 000, eller hur?!

 • Kristin skriver:

  Wow, blev fantastiskt fint!
  Jag funderade över lampan över köksbordet – har ni skippat det? Eller vad tänker ni för lösning där?

 • Sara skriver:

  Nämen va kul en bild från ditt hem:) very nice less är verkligen much much more

 • Maya skriver:

  Önskar man kunde trycka på ❤️ flera gånger!!

 • Sofie skriver:

  Hej! Så fint! Vet du vilken leverantör/tillverkare det är på kaklet?

 • Trendenser skriver:

  Hej, det är ett vitt matt kakel 10*20 cm med ljusgrå tunn fog :)Kul att du gillar det!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.