Annons

Lookalikes: Vattenkannor

Det japanska märket ”Hario” tillverkar kaffetillbehör av högsta kvalitet. Deras rostfria kanna kan ställas direkt på en spis för att koka upp vatten till te eller droppkaffe och pipens smala form är noga uträknad för att vattnet ska rinna i jämn, långsam takt så att det blir lättare att kontrollera vattenmängden när man häller det över malda kaffebönor eller teblad (till motsats från vanliga vattenkokare där vattnet oftast pulserar i en ojämn ström när man häller ur dem – vilket kan överextrahera / stressa fram oangenäma smaker). Den karaktäristiska formen har gjort kannan till en populär inredningsdetalj för kaffe och tekonässörer världen över. Något som Åhléns inte skäms för att haka på. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär?
Bild 1: Hario vattenkokare, 0,8 liter – pris 689 kr 
Bild 2: Åhlens nyhet, vattenkokare, 1 liter – pris 299 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Frida, jag är så glad över att du fortsätter att visa exempel på lookalikes. Här kan man ju verkligen undra varför Åhlens inte tar in originalet istället för att varumärkessnylta på en befintlig. Jag tror att många som köper varuhusets variant inte ens vet om att de köper en "kopia", utan köper den i god tro. De har kanske sett en bild och köper kannan utan att reflektera över den. Det är därför det är så bra att du uppmärksammar dessa. Vad jag önskar att de stora varuhusen satsade på egna designsamarbeten och unika föremål istället.

 • Älskar när du tar upp lookalikes! 😀

 • Mikaela skriver:

  Haha – Åhléns gör det om och om igen!
  Så dåligt. Fult i dubbel bemärkelse.

 • Anonym skriver:

  Jag älskar dessa inlägg och kannorna är verkligen lika! <3

 • Ann skriver:

  Jag älskar också Lika som bär :-). Ibland är de verkligen lika, men ofta ser man direkt vad som är "äkta" eftersom känslan saknas i kopiorna. Som en tavla av Mondrian där proportionerna blivit fel. Som i detta fallet. Aldrig att jag skulle slänga ut 300 kronor på den obalanserade kannan från Åhlens, när man för 400 kr mer kan få den utsökta designen från Hario.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.