Annons

Happy Friday?

Solen skiner, Niklas fyller 40 och Max lilla skjorta är prydligt struken. Ikväll vankas det kalas med hela tjocka släkten och jag borde vara superpepp….men mina känslor är istället ”all over the place”. Det har harit en skitjobbig vecka med aurorasamtal och BB- samt MVC-besök och oro inför allt som komma skall och ett arbete som ska rulla på trots det. För att citera Ebba så är det faktiskt sällan jag önskar mig ett annat jobb (jag känner mig tvärtom väldigt priviligerad tack vare egenföretagandets uppsidor) men just i detta nu hade det varit skönt att kunna lämna över till en vikarie och sätta på ett autoreply. Istället sätter jag mitt hopp till att det mesta brukar ordna sig. På ett eller annat sätt. Och i väntan på att det gör det ska jag frossa i Niklas födelsedagsbuketter och peppa mig med en ny bok som jag fick hem i veckan. Trevlig helg!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • A skriver:

  Förstår att du är orolig inför förlossningen och det har jag med varit…du fixar det! Tänk så få gånger i ditt liv du får vara gravid och föda ett barn, det är ändå rätt så häftigt!
  Och din förlossnings upplevelse kanske inte har varit så positiv som min, men nu är din chans till revenge! Njut av din tid just nu och försök att se fram emot din förlossning! Önskar dig all lycka!

 • Pernilla skriver:

  Det mesta ordnar sig faktiskt. Saker får ta den tid det tar. Vissa saker är viktigare än andra.

 • Caroline skriver:

  Käraste Frida,
  Det kommer gå så bra!!! Stora varma kramar från Kph

 • Kära Frida, Hoppas att du får en kul helg och får tid att vila upp lite efter en intensiv vecka. Ta hand om dig.
  Anncha

 • Spättan skriver:

  Du har inte kommit dit du är idag för att du låter omständigheterna styra, i mina ögon är du den fantastiska personen du är för att du även kan rocka en lemonad när citronerna duggar tätt!
  Puss och kämpa på

 • Varma kramar till dig. Förstår precis hur både du och Ebba känner. Önskar er en fin helg och möjlighet till att ladda batterierna. kram och hälsa födelsedgsbarnet.

 • Malin K skriver:

  Kram- "det är som det är och det blir som det blir" försöker jag tänka när för hög stressnivå. Du är så smart och inspirerande så tro mig, om dagens jobbupplägg inte fungerar för dig framöver ja då kommer du se möjligheter att göra ett annat upplägg på jobb. Du har ju sådan koll på dina prioriteringar att det kommer blir så som det passar för dig och din familj. Du har ett starkt varumärke- nu har du möjlighet till extra mycket lång reflektion. Kram
  Kanske är det jobbigt nu att du inte kommer ha full kontroll i närtid med förlossning och bebis? Men du- tur det för det finns det utbildade kompetenta människor som har. Sätt dig i passagerarsätet och låt de köra. Kommer gå toppen!

 • Anonym skriver:

  Du är modig som vågar erkänna din rädsla och att du tagit tag i den och går på aurorasamtal visar att du "hanterar" istället för att fly. Kanske är det tur att du har annat på jobbet som distraherar tankarna trots allt. Jag är övertygad om att allt som sker i våra liv gör det av en anledning och kanske är detta vad du behöver just nu även om du inte förstått det själv ännu. Om någon behandlar mig risigt brukar jag tänka att det förmodligen finns en battle inom dem som jag inte vet något om, det hjälper också när det känns skit.

 • Frida skriver:

  Hej Frida! Vill sända en styrkekram! Vet att din förra förlossning var traumatisk, och av aurora-samtal förstår jag att du ev vill ha ett planerat snitt? Jag fick strida för mitt, men fick fantastiskt stöd i fb-gruppen "rätten att välja kejsarsnitt"

 • Hanna skriver:

  Hej! Ville bara tipsa on boken/kursen "Föda utan rädsla" av Susanna Heli. Trots det flummiga namnet så är den väldigt handfast och hjälpte mig jättemycket att hantera mina rädslor inför förlossningen. Tack vare den fick jag en positiv förlossningsupplevelse istället för tvärtom. Vet också flera som haft en riktigt jobbig förstaförlossning men där det gick superbra andra gången trots mycket ångest innan – så det går! Heja dig! (Och med det inte sagt att det är något fel på planerat snitt – känns det som rätt val så go go go 🙂 )

 • Caroline skriver:

  En bok som hjälpte mig var "föda utan rädsla". Lita 100% på din kropp och inre <3 Släpp kontrollen, den hindrar kroppen från att göra sitt med sin kontroll. Den vet hur den ska göra, precis som du vet att du ska göra i ditt arbete som du är bra på när ditt sinne arbetar. Hjälp kroppen på traven och ha tillit och ett lugnt sinne. All lycka till dig och din familj!

 • Johanna skriver:

  Oj, hoppas du hinner samla tillräckligt med mod och energi och får det stöd du behöver innan stundande förlossning.. känner mig inte heller så pepp på en andra omgång om man säger så, men tror att med rätt stöd kan man klara det fint! 🙂
  Det är väl så när man är egen företagare, att man under de perioder man tjänar mer och arbetar intensivt måste fylla upp för de perioder man känner att man är i behov av ledighet och mindre jobb. Livet som egen går ofta upp och ner, men i det stora hela lönar det sig att balansera det hela. Ta ut mindre under bra perioder, för att senare kunna täcka upp för de perioder (som nu) då du behöver mer ledigt och mindre jobb. De flesta i din branch har ju ändå turen, att arbetena fortsätter dyka upp efter föräldraledigheten. Bloggläsare brukar ha förmågan att vänta tålmodigt, så har det ju ändå varit för de allra flesta som av en eller annan anledning tagit en tydlig paus från jobbet. Så med god planering borde det ju ändå gå minst lika prima som för vilken annan som helst som får en vikarie, eller hur?! 🙂 Jag tror det blir finemang, bara du lyckas tygla din inre stress. Kram till dig!

 • D skriver:

  Jag vill oxå rekommendera Föda utan rädsla-boken. Jag hade med en traumatisk första förlossning och den präglade hela min andra graviditet både fysiskt och psykiskt. Gick hos Aurora på Östra i Gbg och vändningen för mig var att få besöka förlossningen och avdramatisera mina minnen OCH att bläddra i boken ovan. Nu är min andra flicka 2,5 månad och denna förlossningen gick bätttre på alla sätt! Våga be om hjälp och tala om att du är rädd under förlossningen är mitt tips, jag tyckte jag fick mer hjälp och pepp av barnmorskorna då. Man måste inte vara så jäkla stark hela tiden <3 Kram och tack för en grym blogg!

 • Malin skriver:

  Hej!
  Jag vill också rekommendera boken "Föda utan rädsla", den samt en profylaxkurs online och att jg lyssnade på massor med poddar om förlossningar (bland annat förlossningspodden) gjorde att min andra förlossningsupplevelse var milsvid från min första! Jag bad även om en tidig EDA vilket gjorde att jag aldrig hamnade i "panik-mode" och kände att jag tappade kontrollen rent smärtmässigt. Jag funderade även på en Doula, men beslutade mig sen att jag kände mig tillräckligt förbered den här gången! HEJJA dig!! Du kommer fixa det här! Även om det är läskigt att veta vad som kommer hända så kommer du kunna kontrollera situationen bättre den här gången.

 • Frida skriver:

  Hej!
  Förstår dina känslor alltför väl! Jag födde en stor pojke 2014 o nu i mars kom lillasyster till världen. Jag var inte alls pepp på att föda igen o oroade mig mkt för bristningar, själva förlossningen o hur jag skulle må sen. Men jag måste säga att allt har blivit så himla mkt bättre än vid första förlossningen! Kanske för att man är mer mentalt förberedd nu då man redan är mamma?
  Jag skulle bli igångsatt pga stor bebis o graviditetsdiabetes men på våran dag var det fullt på förlossningen så vi fick åka hem. Fick då aktivt bestämma mig för att nu SKA jag bli pepp på att föda igen och med den inställningen använde jag sista dagen till att handla tidning, ngt gott till BB o helt enkelt att tänka mig förlossningen så som jag ville att den skulle bli. Bara positiva känslor o tankar! När dagen sen kom o det var dags var jag mentalt redo att föda och allt gick bra!
  Skickar 1000 kramar till dig och håller tummarna att det snart känns bättre!
  (Hade tänkt ta med ett kort på sonen för att peppa mig när det var som värst men glömde det – kanske funkar för dig som motivation? Att ge din son ett syskon?)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.