Annons

Vill du vara med på min #växtbytardag2017?

Mitt sista event i studion på Spinneriet den här våren (innan jag måste checka ut och förbereda mig inför förlossningen i april) kommer att bli ett osedvanligt ”grönt” sådant. Jag tänkte nämligen anordna en ”växtbytardag” för er bloggläsare. Det kommer inte att kosta något att delta utan vi kör gratis inträde och gratis fika till alla som kommer. Alltså inga kontanter och inget kassasystem. Valutan för dagen blir istället skott och sticklingar. Alla som vill delta bidrar med (minst) en liten grön kompis som inträdesbiljett, och får i gengäld ta med sig en ny bekantskap tillbaka. Vad tror ni om det? 
Idag har vi förberett planteringen av ett hundratal små sticklingar och skott, och fler ska det bli. Vi hoppas nämligen på bra uppslutning! Nästa vecka tänkte jag gå ut med datum och tid men om du vill komma får du gärna börja ladda upp redan nu. 
Ta några sticklingar av din favoritväxt därhemma. Rota dem i vatten (om det behövs) eller gör små såddkrukor av tidningspapper / kartong och skriv växtens namn + en kort historia om moderplantan den kommer ifrån. Ju personligare, desto roligare. Hur gammal är den, var köpte/fick du den och vad har den varit med om? Flyttar, fester, faser? Alla sorter är välkomna! Pelargonier, palettblad, elefantöron, ampelliljor… rotade eller inte. Vi håller tummarna att du vill hänga med och bidra till en skön grön dag i Lindome!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kommentarer

 • Anna-Maria skriver:

  Oj vad roligt det låter! Synd att avståndet är så långt bara. Hoppas det blir en rolig dag och om du får tag på en vildpelargon, Pelargonium australe så håll i den hårt! Sirligt växtsätt, vackra blad med röd undersida och underbar doftande vita blommor!

 • Christine skriver:

  Men åh så roligt! Vilket Fantastiskt initiativ ! <3

 • Karin skriver:

  Roligt! Vilken härlig idé!

 • Anna skriver:

  Kul! 🙂 Kan du inte visa hur du vikar dina krukor av tidningspapper??

 • Tina skriver:

  Ljuvligt. Bara så himla glatt och ljuvligt 🙂

 • Sophie skriver:

  Fantastiskt! Jag har planterat avokado och äpplen precis. Tänkte bara kolla om du har något tips på en bra sida på hur man sätter olika sticklingar beroende på vilken planta det är (dvs om de ska sättas i vatten först eller om det bara är att sticka ner dem i jorden).
  Hoppas att jag kan komma på detta eventet, men det beror såklart på när det är.

 • Hannah skriver:

  Underbart initiativ!! Ser fram emot mer info. Kommer det vara dagtid eller kväll/helg?

 • Åh, vilket härligt initiativ! Kram!

 • Vilken toppenfin idé! Så roligt!!

 • Christine skriver:

  Vilken jättefin, bra och rolig grej!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.