Annons

Veckans Söndagssummering v 8 – 2017

Eftersom jag har fullt upp med eventet i Göteborg idag fattar jag mig kort och låter veckans svep passera i raskt tempo. En mix av lanseringar och pressvisningar, diskussioner och…. moraliska aspekter av bloggandet? Scrolla och kolla! 
Svenska Linum går från klarhet till klarhet i sitt varumärkesbyggande och har släppt en serie hyllade bilder på sina vårtextilier i veckan. Visste du att de dessutom enbart använder Oeko-Tex-godkänd infärgning i ett slutet vattensystem. Heja! 
Skultuna lanserar en ljusstake som Thomas Sandell formgav redan 2009 exklusivt för anrika restaurangen Teatergrillen i Stockholm. Nu finns den även till försäljning.
Danska Georg Jensen lanserar en barkollektion i vår. Kolla in Manhattan HÄR!

Note Design i nytt samarbete: 20x Sørensen Fine Leather  by Note
Till diskussionerna då… Martin skrev en krönika om designkopior och jag fick mig en skopa av kritiksleven efter det HÄR inlägget i veckan. Vad tycker du? Nej eller okej?
 
Och minns ni förra veckans Hemnetgodis? Forne inredningsbloggaren och numera ArkDes-medarbetaren Sandra Nolgren skrev ett kritiskt facebookinlägg om avsaknaden av funktion i köket, som Husligheter hakade på med befogad kritik om vissa val. Och vips kokade kommentarsfältet…. En fågel viskade i mitt öra att säljaren och mäklaren av nämnda objekt sedan hört av sig med önskemål om att inlägget skulle tas bort eftersom diskussionen påverkar försäljningen och en privatpersons satsning och ekonomi. Klurigt. Har vi som bloggar ett ansvar där eller är det självklart att man får tycka vad man vill – oavsett hur stor man är? Vad tycker du?   
 

Några notiser
– Patrick Demarchelier ställer ut på Fotografiska 24 februari-14 maj
– Amelia Widells MelMelli lanserar fler möbler
– Kents sista bilder auktionerades ut på Bukowskis

– Konsumentverket agerar mot Trademax efter klagomål om missvisande prissättning
– Läser du tidningar? Läs då detta.

På tal om danskar. Aiayu öppnar en ny konceptbutik på Store Straendstrade 12 i Köpenhamn i början av mars! Hurra, ännu en anledning att åka dit på en weekend i vår. Veckans mest ombloggade Hemnet-span? Denna pärla på Drottninggatan 55 i Helsingborg tar hem matchen. Skön söndag till er!
Foto: Linum, Skultuna, Georg Jensen, Note design, Faye Toogood, Aiayu, Valvet.se

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Spännande och viktiga diskussioner!
  Länken till den skopa kritik du skriver att du fått har nog blivit fel 🙂

 • J skriver:

  Så fint rum!!

 • Gällande praktiskt kök resp " barasnyggtpåbildutanfunktion" artikel – håller fullkomligt med artikelförfattaren där funktionen belyses.. min man jobbar som rörmokare och träffar personer dagligen som inte har ngn som helst kunskap, erfarenhet eller praktiska erfarenheter av kök/ badrumsbyggande utifrån gällande byggnormer! Ffa kvinnor som vill ha den o den designen men inte har den minsta kunskap. Bara det blir snyggt .. säger kunden .. bara det blir säkert o tryggt o enl gällande byggnormer säger de med kunskapen och erfarenhet.
  Frågan är – vad väljer du som kund ? Vad gäller i slutändan – kunden har alltid rätt eller ??

 • Så trist att jag missade dagen i Göteborg idag, hade gärna velat vara på plats så klart men har följt er via instagram.
  Jag bloggade om Skultuna’s nyheter nu i veckan och skrev samma ang ljusstaken formgiven av Thomas Sandell och fick sen via en kommentar hos mig redan på att denna funnits till försäljning sedan tag, men inte mindre fin för det såklart.
  Kram Anette

 • Frida skriver:

  Anna: Läs i kommentarsfältet på den länken 🙂 Och bara gissa vilka mail jag fick…
  Susanne: Visst är det där en svår balansgång. Om du frågar mig tycker jag att det är alldeles för lätt och billigt att låna pengar för vansinnesprojekt, det gör att vi inte behöver tänka igenom våra beslut så himla noga och det leder till en ymnighetskonsumtion av typen bara det blir fint på bild som vi inte skulle ha råd med om vi handlade för verkliga kronor och ören. Jag tror vi skulle lyssnna med på hantverkarna om det var "vi själva som betalade".

 • Frida skriver:

  Så tråkigt att du blev krasslig Anette, men nästa gång! Ser att länkarna i mitt inlägg trillat bort helt. Ibland går det fort och blir fel. Fixat nu!

 • Anna-Maria skriver:

  Så sant angående kök! Vi har själv ett kök som har flera brister där man undrar om det lagats mat överhuvudtaget i detta kök…Jag har tidigare läst om avtalen och frilansjournalister det är ju bedrövligt!

 • Karin skriver:

  Jag tycker Marias inlägg var välbehövligt. Uppfriskande. Jag tycker fler bloggar borde följa efter och främja mer kritiskt tänkande. Jag tror inte säljarna förlorade på uppmärksamheten utan det gjorde nog bara att fler såg annonsen. Jag tycker heller inte kritiken mot Lotta Agatons lägenhet var så farlig, men det som syntes i kommentarsfältet kanske inte var allt?

 • Peter Aderstedt skriver:

  Ang kopior får vi nog bara lära oss att leva med det. T ex har Mio och IKEA det i ryggmärgen och kommer fortsätta med det. Globaliseringen kommer göra att möbel och formgivarbranschen så småningom kommer att ställas inför samma dilemma som musikbranschen drabbades av i och med den illegala nedladdningen av upphovsrättsskyddad musik.

 • Monnah skriver:

  Spännande! När det gäller kök kan jag bara säga Halleluja! till Husligheters inlägg och tycka synd om säljare och mäklare som inte kan hantera ett så sakligt och på-pricken-inlägg. Jag har länge stört mig på alla opraktiska modenycker i kökssvängen. Öppna hyllor är bara något för folk med mycket tid att städa eller råd till städhjälp, att frångå arbetstriangeln gör kökslivet onödigt tungt, Smegkylar är snygga men totalt värdelösa, att ha träbänkar istället för rostfritt är att stjäla sin egen tid i längden osv, osv. Det ska bli intressant att fortsätta följa utvecklingen (och se hur du och din man resonerade i del tre av köksserien).

 • Nenne skriver:

  Fast jag upplevde inte Martins krönika som kritik till dig alls. Utan att du gör tappra försök att visa oss "otrendiga" och som inte har kollen ska uppmärksamma det här.
  Att bli lite källkritiska till design också!
  tack för fin blogg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.