Annons

Veckans söndagssummering v 7 – 2017

Månadens näst sista vecka har bjudit på en brokig men konsekvent blåtonad bukett av nyheter och releaser från inredningsbranschen. Här är några av de mest omsnackade lanseringarna att hålla koll på från de senaste sju dagarna!
När jag besökte Frama i december förra året berättade den Köpenhamnsbaserade designstudion om några kommande samarbeten. Bland annat med norska Kråkvik Dorazio och svenska  Dry Studios. Den 23 februari flyttar Frama in i Dry´s lokaler och i vår kan man även se Dry Studio´s gästspela hos Frama i Köpenhamn. 
I veckan hade svenska Layered pressvisning för sin nya satsning på möblerKollektionen består av soffor, fotpallar, fåtöljer, sittpuffar och en dagbädd bl a i midnattsblått. 
Danska VIPP har lanserat en ny vätetålig bricka (Vipp272) och förvaringsburk. 
I lördags kväll passade jag på att plöja Netflix nya satsning – serien Abstract – The Art of Design. Favoritavsnittet är Ilse Crawfordd. Lärorikt och inspirerande! 
 
Notiser: 
Mediamarkt lämnar Sverige
Adlibris satsar på två nya sajter och utmanar Panduro med att sälja pyssel
– Kieran Long blir ny överintendent och chef för Arkitekturmuseet Arkdes
– IKEA lanserar en ny upplaga av sitt populära Art Event
– och vinner pris för Årets Reklambild!
 
Ett designsamarbete som flög lite under radarn på möbelmässan var det mellan klädmärket HOPE och Lammhult. Resultatet av det är bland annat denna pälsbeklädda stol. Veckans mest ombloggade Hemnet-span? Kolla in den här 3:an på Kungstensgatan i Vasastan. Och med de bilderna säger jag tack och godnatt från mig!
Foto: Frama, Layered, VIPP, Netflix, Trendstefan, Vasastanmäklarna 

Kommentarer

 • Väldigt inspirerande Abstract! Har bara sett hälften än (Ilse Crawford, Bjaerke Ingels, Paula Scher)… Netflix dokumentärer är ofta väldigt bra!
  Tack för en snygg summering!

 • Jag spanade in stolen som gjorts av Lammhult i samarbete med Hope, knäppte t om en bild där och då, men hittar inte någon som helst information om vad samarbetet rör sig om, produkten dvs stolen, vare sig hos Hope eller hos Lammhult. Såg även Stefan’s inlägg, och nu här hos dig men fortfarande väldigt mycket höjt i dunkel vad det hela rör sig om, men du eller någon annan kanske har mer info?
  Lite nyfiken blir man ju, och nja inte så vidare fin är den heller.
  Kram Anette

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.