Annons

Veckans Söndagssummering v 6 – 2017

De senaste sju dagarna har det varit Stockholm Design Week och möbelmässa och pressvisningar och utställningar och prisutdelningar både till höger och vänster. Omöjligt att inkludera allt i ett och samma söndagssvep, men här är några viktiga händelser och snackisar som du absolut inte får missa från veckan som gått. Scrolla och kolla!
Vi börjar med Elle Decoration Awards som gick av stapeln i måndags. Det delades ut priser i en rad kategorier och Jannice som driver Skönahem-bloggen AddSimplicity hade röstats fram till Årets inredningsbloggare. Stort grattis! Samtliga vinnare hittar du HÄR.
I tisdags öppnade Stockholm Furniture & Light Fair. Formgivaren Jamie Hayon var årets guest of Honour men hans skrytutställning hamnade (entréplaceringen till trots) lite i skymundan. Mest ombloggad blev nämligen Lotta Agatons trendutställning
Årets mässrestaurang, Designbaren hade gestaltats av Note Designstudio. En riktig färgkaramell i signalrrött, kombinerat med jordiga, rostiga och aprikosrosa toner. 
Fogia lanserade b la en ny modulsoffa och visade rådande färgskala exemplariskt. 
Liksom Kråkvik & D’Orazios utställning på ArkDes som gick i liknande färger. Residence samtliga Formpris- vinnare ställdes ut och ni ser ju. Beige, rosa och rost… 
Bolons utställning Innovators at heart har också synts mycket på Instagram. Där visas företagets materialexperimenterande, bland annat i bilder stylade av Tina Hellberg. 
Och ett annat väldigt uppsnackat event nere på stan var öppningen av Louise Liljencrantz och Hanna Wessmans gemensamma studio. Veckans mest ombloggade hem till salu då? Tja, det tror jag är detta ”tidningsjobb” / PR-samarbete mellan ESNY och en rad danska företag som återfinns i Elle Decoration. Fler bilder på ESNYs Continental Apartments hittar du i Pella Hedebys blogg. Hon har nämligen stylat och inrett. Jag avrundar med en exempelbild därifrån och önskar en fin start på vecka 7!
Foton: Elle Decoration, Pella Hedeby, Husligheter, Fogia, ArkDes, Bolon, Therese Sennerholt, ESNY

Kommentarer

 • Ella skriver:

  Hej Frida.
  Jag har funderat fram och tillbaka sen jag läste ditt inlägg om var vi är på väg och det var fler bloggare som halade på inlägget och skrev egna i samma anda. Att inredning måste vara hållbart och att man som bloggare har starkt inflytande… Nu när jag vridit och vänt på det har jag kommit fram till att jag nog måste ta ett steg tillbaka och stänga av min konsumtion av nyproducerat helt och hållet. Oavsett var skinnet kommer från, var skogen höggs och hur så är det ju nyproduktionen i sig som inte alls är bra. Med den kommer transporter, tillverkning och någon/något som får sätta livet till… det finns ju så otroligt mycket prylar. Svenskt tenn och ateljé lyktan….NK och alla andra fina kvalitetsmärken…det finns det ju redan massor av möbler och prylar från om jag nu promt måste ha det. Jag bestämde mig efter ditt inlägg att fortsätta på min bana men bli än mer krass. Jag kommer bara handla sånt som är återvunnet från och med nu. Det måste gå. Bra kvalité och stilfullhet behöver varken kosta dyrt eller förstöra miljön. ❤ ? ?? ville egentligen bara säga Tack för insikten jag fick och bra reflektioner från din sida. Kram Ella

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.