Annons

ANNONS: Tävla och vinn Mora Rexx köksblandare

Den här veckan har ni som läser Trendenser chans att vinna en snygg blandare med diskmaskinsavstängning till köket värd hela 5145 kr i samarbete med Mora Armatur! Mora Rexx är essensen av skandinavisk design och funktionalitet. Serien är minimalistisk och sätter enkelheten i fokus. Här har tradition och hantverk samsats med moderna tillverkningsmetoder och inspirerande formgivning. För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet till detta inlägg – inom en vecka. Lycka till!

1) När startades Mora Armatur?
2) Motivera kort varför du helst köper svensktillverkade produkter?

Tävlingen är avslutad. Grattis till Clas som svarade 2017-02-06 @ 15:48:21 Hör av dig med dina uppgifter så ser vi till att vinsten kommer till dig inom kort!

Tävlingen pågår tom 13/2 2017 kl 11.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från Mora Armatur. Dess beslut kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.  

Kategorier:

Kommentarer

 • Louise skriver:

  a. 1927
  b. Att köpa svensktillverkade produkter är ett bevis på kvalitet som håller länge. Det känns bra att stötta svensktillverkat och jag vet att jag får en bra produkt som jag kan rekommendera till vänner.

 • Ulrika armano skriver:

  1.1927
  2. Svenska produkter är för mig kvalitativa produkter. Jag har arbetat mycket utomlands och även där har svensktillverkade produkter gott rykte om att vara av god kvalité och snygg design. Självklart får det en att sträcka på sig lite extra och känna sig stolt. I vårt hem har vi väldigt mycket möbler och vitvaror som är svenskt, vi har aldrig haft några problem med dessa tvärtom är vi otroligt nöjda och kan med glädje rekommendera våra köp till andra.

 • Linda skriver:

  1) 1927
  2) För att jag vill ha en blandare av hög kvalitet, och de rörmokare jag har pratat förordar svenska märken som Mora. Och då är det det kan väljer. 🙂

 • ella skriver:

  1. 1927
  2. För miljön, för kvalitén, för designen och för att bidra till vårt svenska entrepernörskap och hantverk

 • Annki skriver:

  1. 1927
  2. Jag väljer alltid svenska produkter i första hand både dagligvaror och inredningsprodukter därför att jag vill främja vår inhemska produktion (snygg design och bra kvalité) och värna om miljön så långt det är möjligt.

 • malin K skriver:

  a. 1927
  b. Att köpa svensktillverkat värnar om vårt kulturarv och miljön, men även om att säkra framtida jobb för våra barn.

 • Therese M skriver:

  1. 1927
  2. För mig är det viktigt att jag vet under vilka förutsättningar som produkterna jag köper har tillverkats och att vi som konsumenter handlar i linje med en hållbar konsumtion. Härodlad design och produktion ligger mig varmt om hjärtat och håller i längden. Mora, keep up the good work.

 • Susan skriver:

  1 1927
  2 Viktigt ur miljö- och hållbarhetstänket att välja Svenskt. Mora har dessutom blyfria armaturer, vilket är extra trevligt!

 • Clas skriver:

  Wow vilket pris!
  1. 1927
  2. Jag köper svensktillverkat då jag älskar den svenska naturligheten och den där känslan som uppstår när en produkt är genuin.
  Att jag vet att den då är anpassad efter mitt behov och att jag stöttar den svenska tillverkningsindustrin.
  Det är också en livsinvestering som känns bra för produkterna har världens bästa kvalité,
  när jag kommer hem är de en anledning till jag kopplar av och inombords börjar le.
  Svensktillverkat såsom Mora Armatur får alltid inspirationen inom mig att svalla,
  -och det bästa av allt är att det i sortimentet finns något som passar alla! 🙂

 • Frida skriver:

  1. 1927
  2. När man köper svenskt värnar man både om miljö och kvalité. Det är verkligen kul när man hittar något riktigt bra som kommer från Sverige. Man blir ju lite stolt som svensk!! 😀

 • Pauline skriver:

  1. 1927
  2. För kvalitén, designen och att stötta svensktillverkning! KÄNSLAN!

 • Johanna Å skriver:

  1. 1927
  2. För mig betyder svensktillverkat en bra (och oftast snygg och stilren) produkt som tillverkats under trygga förhållanden. Att fortsätta köpa svenskt både miljö, arbeten och hälsan för oss alla.

 • Elisabeth Moritz skriver:

  1. Året 1927 ! 2.Med hög hållbarhet med svensktillverkade produkter och de. Enkelhet o stilrena design borde detta vara alla första val att handla med genuina Mora armatur tycker VasaloppsBettan

 • Ronja skriver:

  1. 1927
  2. Köper helst svensktillverkade produkter för att vi i Sverige är grymma på snygg design och kvalitet!
  Skulle passa såå bra med denna vinst eftersom vi står inför en köksrenovering som drar igång inom de närmsta veckorna ??

 • Med enkelhet och hållbarhet vinner denna fina Mora Rexx Blandare med stilren design som tilltalar alla att välja med sin enkelhet och blyfrihet !
  Ett självklart val för Vasaloppsbettan

 • Maria Berntsson skriver:

  1. År 1927 startade Mora Armatur
  2. "Svenskt stål biter". Svenskt är lika med absolut högsta kvalité och en investering i tidlös form och känsla. Svenska Mora Armatur skriver under på allt detta. Med en pensionsförsäkring som heter duga. Att stötta svenskt som svensk ligger inte bara i tiden utan även i framtiden.

 • Brysselkakan skriver:

  1. 1927
  2. Tycker absolut man ska köpa saker som tillverkas i vårt land, ibland går det inte (priset kan vara för högt för den ekonomi man har eller så tillverkas inte varan i Sverige) men oftast så kan man och då bör man! Då bidrar man till jobb, svensk ekonomi och förhoppningsvis mindre miljöpåverkan i form av tex transporter.

 • Sara A skriver:

  1. 1927
  2. Jag köper helst svenskt för att designen och kvaliteten är fantastisk i tillägg till att jag bidrar till fortsatt svensk formgivning samt en levande och mer bärkraftig svensk industri.

 • Sophia H skriver:

  1. 1927
  2. Svensktillverkat innebär bra arbetsvillkor (vi har FANTASTISKA arbetsvillkor jämfört med andra länder), många gånger en design som passar vår skandinaviska, sparsamma inredning och gynnar miljön för kommande generationer!
  Allt gott!
  Sophia

 • Caroline skriver:

  1. 1927
  2. Globalisering är fantastiskt och för mycket med sig, men jag tycker det är viktigt att värna om den inhemska industrin för den ger oss så mycket också, inte bara i vackra saker utan också i arbetstillfällen. Det håller våra svenska samhällen vid liv, och de är det som skänker Sverige en sådan charm.

 • Alfrida skriver:

  1. År 1927
  2. Att köpa svenskt borde inte behöva motiveras. Svensk produktion håller hög kvalitet igenom hela tillverkningsprocessen och fram till färdig produkt. Det är något att värna och vara stolt över, dessutom bidrar mitt köp av en svensk produkt till att vi kan fortsätta producera svenska produkter, så som Mora Rexx!

 • Ninni skriver:

  1. Mora armatur startade efter FM Mattsson-strejken 1926 och var etablerade på marknaden 1927.
  2. Vi (jag och min sambo) är båda personer som lockas mer av bra kvalitet och funktionalitet framför bra pris. Vi köper svenska produkter för att de är anpassade efter vårt klimat och vår användning. Oftast resulterar det också i lång livslängd, och därför brukar också designen vara mer tidlös som gör att produkterna heller aldrig blir omoderna. Vi ser svenska produkter som en god gärning för oss själva under lång sikt. Att det sedan resulterar i att vi får behålla våra traditioner kring svensk produktion ser vi som extra plus i kanten!

 • Ninni skriver:

  Och hör kommer min e-post med svaret igen ?
  1. Mora armatur startade efter FM Mattsson-strejken 1926 och var etablerade på marknaden 1927.
  2. Vi (jag och min sambo) är båda personer som lockas mer av bra kvalitet och funktionalitet framför bra pris. Vi köper svenska produkter för att de är anpassade efter vårt klimat och vår användning. Oftast resulterar det också i lång livslängd, och därför brukar också designen vara mer tidlös som gör att produkterna heller aldrig blir omoderna. Vi ser svenska produkter Sommen god gärning för oss själva under lång sikt. Att det sedan resulterar i att vi får behålla våra traditioner kring svensk produktion ser vi som extra plus i kanten!

 • 1. 1927
  2. Det känns alltid lite extra bra att kunna säga att det är svensktillverkat…. man vet att man får något bra med hög kvalitet.

 • Anna skriver:

  1. År 1927.
  2. Jag köper Svensktillverkade produkter med kvalité för att bidra till hållbar konsumtion!
  Jag köper Svensktillverkade produkter eftersom jag ofta faller för dess design och innovation!
  Jag köper Svensktillverkade produkter för jag vill tro att vi har schyssta villkor kring produktion!
  (och i detta fall för att piffa diskhon!)

 • 1. 1927
  2. Jag köper gärna svensktillverkat för jag tycker det känns onödigt att köpa en produkt från tex södra Europa, med tanke på transporter, när man kan köpa det närmare. Jag tycker också det är viktigt att stödja den svenska industrin. Mitt hjärta klappar extra för Mora efter att ha åkt i mål där fem gånger, så jag vinner gärna en blandare därifrån!

 • 1. 1927
  2. Kvalitet,stilren design,svensktillverkad är för mig ett självklart val.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) 1927
  2) för mig handlar det om framförallt två aspekter: miljön och vi över lag har ett hållbart arbetsliv med bra arbetsvillkor för de som tillverkar varorna.

 • Anna skriver:

  a. 1927
  b. Mora är svensk kvalitet, design och stil att lita på!

 • tina skriver:

  1. 1927
  2. Att gynna vår egna produktion och industri, i den mån det är ekonomiskt möjligt för egen del, ser jag som en självklarhet. Att tänka på arbetstillfällen,miljön och att vi faktiskt är fantastiskt duktiga på att utveckla produkter både kvalitativt och i ett fint formspråk, gör att jag väljer svenskt!

 • Alla ni som tittar på Farmen, tycker jag ska kika in min hemsida "Vardagskrönikören" där denna veckas gästkrönikör är Carl-Johan von Rosen, även veckans storbonde!
  Mvh,
  Vardagskrönikören

 • Tiina skriver:

  Dina länkar till Mora funkar inte i mobile 🙁 läsare fron Finland

 • Anna skriver:

  1. 1927
  2. Givetvis gynnar det såväl miljö och arbetstillfällen i Sverige att köpa svenskt. Att köpa produkter från svenska arbetsplatser som följer arbetsmiljölagar är också viktigt! Och det måste få kosta lite extra. I slutändan är det dock design och funktion som avgör och där är den skandinaviska designen liksom gjord för den skandinaviska marknaden – enkel, avskalad och funktionell design som samtidigt är elegant och cool. Perfekt helt enkelt!

 • Emelie skriver:

  1. 1927
  2. Jag väljer svensktillverkade produkter först och främst för att bidra till att hantverkslivet i Sverige ska få leva kvar. När allt mer tillverkare flyttar utomlands och återförsäljarna köper in från andra länder försöker jag aktivt välja närproducerat för att hålla kvar jobben i Sverige, minska miljöpåverkan och för att kvalitén brukar ligga snäppet högre än annat.

 • Pia Berglund skriver:

  1. 1927
  2. Jag föredrar svensktillverkade produkter om standarden är densamma eller högre.

 • Mikaela skriver:

  1. 1927
  2. Citerar Jonas Bohlin – vinnare av Guldstolen för restaurang Luzette: "arkitekter ska fortsätta att föreskriva svensktillverkad design annars har vi snart ingen kvar"
  Hoppas på vidare spridning av denna sanning!

 • Alice skriver:

  1. 1927
  2. Varför vill jag så gärna köpa svensk, egentligen? Det enkla svaret är att det "känns bra". Men varför gör det det? Jag tror att det är för att jag tror och hoppas att det i många fall innebär bra kvalitet, att arbetet har skett under bra arbetsförhållanden, att man har tagit hänsyn till miljöaspekter. Förhoppningsvis bidrar det även till att bevara tillverkning i Sverige vilket ger arbetstillfällen och bevarande av tradition.

 • Maria Andersson skriver:

  Tack för fin blogg och fin tävling!
  1. 1927
  2. Jag väljer svensktillverkade produkter av flera orsaker, Sverige har grym design, kontroll på produktion både vad gäller miljökrav och arbetsförhållande och om vi svenskar köper svensktillverkat gör vi en fin insats för vår miljö och bidrar därmed till en bättre framtid för våra kommande generationer. Heja Sverige!
  Med vänlig hälsning Maria Andersson

 • 1. Året var 1927
  2. Vi köper alltid, och då menar jag verkligen ALLTID, svensktillverkade produkter. Jag kollar alltid varifrån varan kommer, för jag vill verkligen köpa svensktillverkat "all in". Vi har så fin hantverkskultur, vi har så duktiga designer, vi har så fina material att tillgå, våra arbetare och producenter arbetar i en fin arbetsmiljö där man värnar om råvaran som kan vara alltifrån livsmedel till marmor. Vi måste helt enkelt ta vara på det som finns, både när det gäller råvaror, material och arbetskraft.

 • Sofia Westin skriver:

  1 1927
  2 Egentligen av rent egoistiska skäl; genom att köpa svenskt känner jag mig garanterad en viss kvalitet både av den färdiga produkten och under tillverkning med avseende på bl.a. personal och miljö, gynnar inhemska producenter vilket skapar jobb och skatteintäkter. Känns bra helt enkelt!

 • Charlotta skriver:

  1927
  Jag tycker det är så enormt kul att det finns så många duktiga designers i Sverige. Min glädje och stolthet visar jag genom att i så stor omfattning det går köpa svensktillverkade möbler.

 • Anna K skriver:

  1. 1927
  2. Det finns så många anledningar att köpa svenskproducerat. Dels handlar det om att bevara kunnande och hantverk i Sverige, att stödja de lokala entreprenörerna. Sen handlar det om kvalitén och i fallet med sådana här produkter att det ska följa svensk standard och kontroll. Sist men inte minst så är det bättre för miljön inte bara i transporter men också i produktionen.

 • Marie skriver:

  1.1927
  2 Äter svenskt
  Kör svenskt
  Diskar svenskt och då naturligtvis med hjälp av en MORAblandare
  JAG ÄR SÅ GLAD ATT JAG ÄR SVENSK!!!!!!
  Vi ska vara stolta över våra svenska produkter, behålla produktionen i Sverige, ta tillvara vårt kunnande och vår kvalite … som då också ger arbetstillfällen.

 • Sara skriver:

  1.1927
  2. Som nybliven mamma önskar jag mitt barn en trygg framtid, som jag personligen tror börjar i ett (ännu mer) ökat miljötänk.
  Genom att köpa svensktillverkade produkter, så bidrar vi med många bäckar små till minskade utsläpp relaterade till import.

 • Tessan skriver:

  1. 1927
  2. Köper Svenskt så långt det går pga miljön, hälsan och kvalitèn och därför skulle vi bli så glada om vi vann en blandare med gott rykte från Mora till vårt nya hus vi ska bygga.

 • Susanna skriver:

  Jag vill stötta svenskt företagande och väljer gärna svenska kvalitetsprodukter som förenar nytta och design.

 • Karin Synnergren skriver:

  1)1927
  2)Att köpa svensk kvalitet och gynna dom svenska företagen,vinner vi alla på i längden.
  Det är tyvärr alltför många svenska företag som gått i graven eller flyttat utomlands-Så trist.
  Kvaliteten blir aldrig den samma och vi får fler som står utan jobb!
  Så därför -Köp Svenskt och bli nöjd!

 • Sofia Blomquist skriver:

  1. 1927
  2. Har man funnits sedan 1927 så har man naturligtvis gjort något rätt! Kvalitet, kvalitet, kvalitet. Och svenskt! Kan det bli bättre? 😉

 • Emma skriver:

  1. 1927
  2. Svensk design och kvalité till all ära! Att handla svensktillverkat är enligt mig super viktigt. Miljön mår bättre, den svenska produktionen och industrin mår bättre. Finns bara toppen anledningar till att handla svensktillverkade produkter.

 • Viktor Olofsson skriver:

  1.År 1927
  2.Varför jag helst köper svensktillverkade produkter?
  Först och främst blir klimatpåverkan mindre tack vare kortare transporter. Och att något som är producerat i Sverige står för att det blir en bra kvalitetsvara. Det gör även att det blir fler arbetstillfällen.

 • Sanna skriver:

  1. 1927
  2. Jag försöker köpa så mycket svenska produkter som möjligt, både när kommer till mat och annat just för att det blir mindre klimatpåverkan tack vare kortare transporter. För mig står produkter tillverkade i Sverige även för kvalité, och det är ju något vi alla vill ha.
  Kram Sanna

 • Kristin skriver:

  1. 1927
  2. Kortare transporter, bättre regleringar och arbetsvilkor! Bättre för miljön och människorna som tillverkar dem.

 • Erica Persson skriver:

  1927
  Moras kranar är det självklara valet då de kombinerar snygg design med hög kvalitet och tillverkas i Sverige. Som den köksäljare jag är så rekommenderar jag alltid Mora varmt.

 • Amanda skriver:

  1927
  Jag köper gärna produkter och mat som producerats i Sverige..det är det mest miljövänliga alternativet och jag känner även att småföretagen behöver vår boost!

 • Kicki skriver:

  1) 1927
  2) Att köpa svenskt i så stor utsträckning som möjligt känns rätt självklart för mig. Det är mitt land och att stödja svensk produktion i det mesta "goes without saying".

 • Helen W skriver:

  1927
  "Support your local dealer" brukar alltid min man säga och i många fall måste jag säga att det är rätt! För miljön, för våra fantastiska formgivare, för kvalitén!
  Denna blandare skulle göra succé i vårat nya kök vi ska beställa imorgon!

 • Anna-Maria skriver:

  1) 1927
  2) För mig handlar det mycket om en känsla. Att köpa svensktillverkat känns bra i hjärtat!

 • Mona skriver:

  1. Sedan år 1927
  2. När man låter vatten ur kranen rinna
  finns det inget varumärke som över Mora Armatur kan vinna
  för när jag väljer ett svensk varumärke såsom Moras kranar
  är det ren och skär lycka som man anar

 • 1. 1927
  2. Det är enkelt att motivera. Förutom miljö aspekten att handla lokalt så gör vi ju design så himla bra.

 • Ina Callermo skriver:

  1. Mora Armatur grundades i Östnor 1927.
  2. Det är fantastiskt att kunna hitta världsledande produkter i sitt eget hemland. I Sverige är vi duktiga på design, miljö och arbetsförhållanden. Det är en ynnest att ha chansen att köpa riktig kvalité från svenska företag, speciellt ett sånt företag som Mora Armatur där produktionen ligger kvar i Sverige och dessutom i hembyn där det grundades. Riktig svensk kvalité med lång erfaranhet där vi vet att företaget tar ansvar hela vägen från byn där allt grundades, via tillverkningen och hela vägen till användandet i mitt hem. Tack Sverige!

 • Sofia skriver:

  Super snyggt! Köper svenskt för att det är simpelt och fint, men jag har redan en liknande sa behöver inte tävla men tack ända. Kram

 • Ina Callermo skriver:

  1. Mora Armatur grundades i Östnor 1927.
  2. Det är fantastiskt att kunna hitta världsledande produkter i sitt eget hemland. I Sverige är vi duktiga på design, miljö och arbetsförhållanden. Det är en ynnest att ha chansen att köpa riktig kvalité från svenska företag, speciellt ett sånt företag som Mora Armatur där produktionen ligger kvar i Sverige och dessutom i hembyn där det grundades. Riktig svensk kvalité med lång erfaranhet där vi vet att företaget tar ansvar hela vägen från byn där allt grundades, via tillverkningen och hela vägen till användandet i mitt hem. Tack Sverige!

 • Ina Callermo skriver:

  1. Mora Armatur grundades i Östnor 1927.
  2. Det är fantastiskt att kunna hitta världsledande produkter i sitt eget hemland. I Sverige är vi duktiga på design, miljö och arbetsförhållanden. Det är en ynnest att ha chansen att köpa riktig kvalité från svenska företag, speciellt ett sånt företag som Mora Armatur där produktionen ligger kvar i Sverige och dessutom i hembyn där det grundades. Riktig svensk kvalité med lång erfaranhet där vi vet att företaget tar ansvar hela vägen från byn där allt grundades, via tillverkningen och hela vägen till användandet i mitt hem. Tack Sverige!

 • Ina Callermo skriver:

  1. Mora Armatur grundades i Östnor 1927.
  2. Det är fantastiskt att kunna hitta världsledande produkter i sitt eget hemland. I Sverige är vi duktiga på design, miljö och arbetsförhållanden. Det är en ynnest att ha chansen att köpa riktig kvalité från svenska företag, speciellt ett sånt företag som Mora Armatur där produktionen ligger kvar i Sverige och dessutom i hembyn där det grundades. Riktig svensk kvalité med lång erfaranhet där vi vet att företaget tar ansvar hela vägen från byn där allt grundades, via tillverkningen och hela vägen till användandet i mitt hem. Tack Sverige!

 • irene skriver:

  1 . 1927
  2 . Svenskt kvalité är bästa valet för alla som vill byta kran på 2017-talet

 • Ina Callermo skriver:

  1. Mora Armatur grundades i Östnor 1927.
  2. Det är fantastiskt att kunna hitta världsledande produkter i sitt eget hemland. I Sverige är vi duktiga på design, miljö och arbetsförhållanden. Det är en ynnest att ha chansen att köpa riktig kvalité från svenska företag, speciellt ett sånt företag som Mora Armatur där produktionen ligger kvar i Sverige och dessutom i hembyn där det grundades. Riktig svensk kvalité med lång erfaranhet där vi vet att företaget tar ansvar hela vägen från byn där allt grundades, via tillverkningen och hela vägen till användandet i mitt hem. Tack Sverige!

 • Ina Callermo skriver:

  1. Mora Armatur grundades i Östnor 1927.
  2. Det är fantastiskt att kunna hitta världsledande produkter i sitt eget hemland. I Sverige är vi duktiga på design, miljö och arbetsförhållanden. Det är en ynnest att ha chansen att köpa riktig kvalité från svenska företag, speciellt ett sånt företag som Mora Armatur där produktionen ligger kvar i Sverige och dessutom i hembyn där det grundades. Riktig svensk kvalité med lång erfaranhet där vi vet att företaget tar ansvar hela vägen från byn där allt grundades, via tillverkningen och hela vägen till användandet i mitt hem. Tack Sverige!

 • Anita Andersson skriver:

  a) 1927
  b) Eftersom jag väljer att köpa närproducerat utifrån miljöaspekt och framförallt eftersom Sverige är det land som är på topplistorna för bästa minimialistiska och tidlösa design men även i framkant för trender.

 • Astrid skriver:

  1. 1927
  2. Att välja svensktillverkat är win-win, man får snygg och stilren design samtidigt som man gör något bra för miljön genom att köpa närproducerat.

 • Mikaela skriver:

  1. 1927
  2. Jag köper svensktillverkat för att jag då vet att det har producerats under schyssta villkor. Mitt hjärta går sönder när jag tänker på de barn som sitter instängda i fabriker och jobbar för en spottstyver när de borde få vara just barn.

 • Karin skriver:

  1. 1927
  2. Det är svårt att veta om det är bättre kvalité för att det är svensktillverkat, jag vill dock tro det. Men främst köper jag svensktillverkat ur miljösynpunkt och utifrån de arbetsvillkor som finns i Sverige. I sverige kan vi vara relativt säkra på att de som tillverkar produkterna har en god arbetsmiljö och att de har en skälig lön. Vi säkerställer också att vi skapar en framtid för kommande generationer! Det tycker jag känns viktigt!

 • Tina Mårtensson skriver:

  1/1927
  2/Precis som jag väljer min mjölk från Skånemejerierna pga smak och kvalite, så väljer jag den högsta kvaliten på marknaden av vvs produkt, den som håller i design och klass. Som man kan byta reservdelar till utan att hantverkaren gråter!

 • Victoria Bloch skriver:

  1. 1927
  2. Jag ser egentligen bara fördelar med att handla svensktillverkat och svenskodlat. Klimatpåverkan, tillväxt och skapande av arbetstillfällen är mina största skäl att välja svensktillverkat 🙂

 • Åsa Lundkvist skriver:

  1927
  Många svenska produkter står för kvalitet i alla led vilket jag uppskattar. Vi bygger just nu ett hus på en fjällsluttning, där försöker vi ta miljömedvetna och långsiktiga val. Armaturen skulle passa fantastiskt fint!

 • Linda E skriver:

  1. 1927
  2. Jag köper produkter tillverkade i Sverige för då skapas förutsättning till jobb, mindre miljökrävande transporter samt att jag tycker Svenska produkter håller en hög kvalitet vilket gör att jag handlar mindre.

 • Anonym skriver:

  1. 1927
  2. Jag köper produkter tillverkade i Sverige för att det är bättre för miljön och för att Sverige har bra arbetsvillkor. Att produkterna håller hög kvalitet och är snygga är ju såklart ett stort plus!

 • Matilda skriver:

  1. 1927
  2. Jag köper produkter tillverkade i Sverige för att det är bättre för miljön och för att Sverige har bra arbetsvillkor. Att produkterna håller hög kvalitet och är snygga är ju såklart ett stort plus!

 • Ingrid skriver:

  1927
  För mig visar svensk tillverkning på eftertanke, noggrant materialval och så hållbart som möjligt. Både miljömässigt och produktmässigt. Som konsument är det viktiga faktorer i val av produkt.

 • Karin skriver:

  1. 1927.
  2. För kulturarvet, hantverket, designen, kvalitén och för att understödja svenskt entreprenörskap och företagande.

 • Hanna skriver:

  1) 1927
  2) Av både miljö, kvalitets- och designskäl!

 • Meta Andersson skriver:

  1927
  Jag är 66.Har växt upp med svensk desig Pyro Colora Royal design m m Älskar all svensk design.

 • Helene skriver:

  1)1927
  2) svensktillverkat betyder för mig genuint hantverk av bra kvalitet och snygg design, finns ingen anledning att behöva leta sig utanför Sveriges gränser 🙂

 • Kristofer skriver:

  1. 1927
  2. Det är bra för miljön att inte behöva transportera varorna så långt och det gynnar lokala arbetsmarknaden. Dessutom är känslan av kvalité i många fall högre.

 • Frida Hedberg skriver:

  1927
  Jag vill
  Att mitt hem
  Ska genomsyras
  Av svensk
  Design
  Och
  Kvalité

 • Kristina skriver:

  1. 1927.
  2. Bra, bättre, bäst.

 • Liv skriver:

  1. 1927
  2. Varför köpa utländska när designen, kunskapen, och kvalitén finns här? Vad du får om du köper svenskt är något minst lika bra som något utländskt – för visst finns det mycket bra från andra länder också – men som dessutom är närproducerat. Med andra ord allt att vinna! Att du dessutom stödjer svenskt näringsliv är ett extra plus.

 • Angelica skriver:

  1. 1927
  2. Svensk design står oftast som alltid för hög kvalitet och ett mycket noggrant resultat. Det är så många fabriker i Sverige som stängt ner under alla år för att importera från Kina och andra länder, för att tjäna pengar istället för att ta tillvara på den goda kvalitén. Jag tycker det är kul att gynna de få svensktillverkade produkterna v faktiskti har kvar.

 • Regina skriver:

  1. 1927
  2. Känns bra och viktigt att stödja den SVENSKA tillverkningsindustrin som finns kvar i Sverige. Även viktigt att tänka på MILJÖN transportmässigt. Just Moras produkter förespråkar också att man sparar energi på ett smart sätt, men ändå får en vara i snygg svensk design och kvalité!

 • Paola skriver:

  1927
  Kvalitet, design och produktfunktionalitet. Ett sätt att gynna den inhemska marknaden. En trygghet och en garanti för hållbar utveckling.

 • Mrs Parker skriver:

  1. År 1927.
  2. Varför jag helst väljer svenska produkter är för att gynna våra inhemska produkter. Vi har så många fantastiskt duktiga designers i vårt land, vill gärna gynna dem. Dessutom har vi våra underbart fina ljusa träslag, som t ex björk, ask, asp och al.
  Att handla mesta möjliga svenska varor gör att vi möjliggör mer jobb för framtiden, att industrier får leva vidare och ej läggs ner eller flyttas till andra länder där arbetarnas villkor och löner är sämre.
  En annan orsak är att långa och många leveranser från utlandet inte är gynnsamt för miljön, positivt att kunna minska ner på det.

 • Kim skriver:

  1927
  Jag gillar helt enkelt att stödja Sverige. Arbetstillfällen som stannar inom landet, skatt som kommer in, transportsträckor som blir mindre. Just miljön är viktig för mig och det är främst därför jag vill ha en ny och energisparande kran. Vår gamla är dessutom "helt slut" enligt rörmockaren som var här och fixade diskmaskinen för ett par veckor sedan.

 • Karolina skriver:

  1. 1927
  2. Hållbarhet, kvalitet, design och arbetstillfällen bidrar till den gedigna och sköna känsla som svensktillverkade produkter ger mig.

 • Lina skriver:

  1. 1927
  2. Genom att välja "här-tillverkat" känner jag mig inte bara trygg i att produkterna håller hög kvalitet under en lång tid framöver, utan också i att produkterna tillverkats under schyssta villkor, både för miljö och människorna inblandade i tillverkningsprocessen.

 • jeanette skriver:

  1, 1927
  2, Eftersom jag redan hade bestämt mig för att köpa en Morablandare nu när vi bygger om kök och badrum så vet jag hur jag tänkt.
  Jag behövde först rensa i huvudet bland alla val för att min hjärna skulle orka med. När jag bodde i lägenhet bytta jag blandare och trots att det var den enda detaljen just då sprängdes nästan mitt huvud av alla möjligheter. Det landade på en Mora. Bra val då – bra val nu.
  Jag mindes också att både min syster och mina föräldrar hade blivit rådda av rörmokare att välja just Mora. Rörmokare har sett ett och annat och vet vad som funkar.
  Mora fanns i mitt medvetande av sig självt liksom Volvo och det måste ha sina orsaker. Att svensktillverkat står för kvalitet, trygghet och pålitlighet. Någonting som rullar och funkar.
  Jag tro vårt klimat med kyla, regn och rusk blandat med sol lärt oss genom historien vad som behövs för att det ska fungera och hålla. Lägg därtill gedigen hantverkskunnighet.
  Slit och släng är inget för oss.
  Ett svenskt företag har både svenska lagar att förhålla sig till och har en medvetenhet både om miljön för våra kommande generationer samt hur de som tillverkar produkterna ska må bra och ha bra villkor.
  Sverige är dessutom kanske bäst på design. Stilrent, fina materialval och sinne för detaljer. Det andas omtanke rakt igenom! När jag ändå gör om huset vill jag förstås välja snyggt.
  Det ska kännas gott i magen.
  Genom att köpa svenskt gynnar jag Sverige.
  Så varför gå över ån efter vatten?
  Borta gör de bra, men hemma gör de bäst.
  Gräset är grönast hemma.
  Du gamla du fria!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.