Annons

Hemnetgodis: Lotta Agaton flyttar!

Det här kommer förmodligen bli veckans (kanske årets?) mest omskrivna lägenhetsobjekt till salu, men trots risk för att posta ”samma bilder som alla andra” kan jag ändå inte låta bli. Det vore ju nästan att betrakta som bloggtjänstefel att inte tipsa om superstylisten Lotta Agatons mörkmålade lägenhet som nu ligger ute till salu på Nytorgsgatan 19 A via ESNY. Se fler bilder HÄR och HÄR
Foto: ESNY

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Väldigt stylat och fint förstås men den där färgställningen ger mig lite ångest. Jag vet att det gråa ligger i tiden men tycker att det är alldeles för mycket grått för min smak. Jag hade inte velat bo där. Tur att vi är olika. 🙂

 • Nini Tjäder skriver:

  Hur ofta flyttar hon egentligen? Känns som det var nyligen hon flyttade sist? eller?

 • Anonym skriver:

  Jag tror vi kommer titta tillbaka på de grå väggarna och tänka "Så 2016!" 🙂
  Nyfiken på vad hon kommer ta sig an härnäst. Nya trender på G gissar jag….

 • Åsa skriver:

  Fina bilder, men inte så smickrande för själva lägenheten. Mest stilleben och inte så mycket "rymd" och fönster.

 • Gun skriver:

  Hujedamej så trist boende. Har det verkligen bott en människa där? Noll personlighet, kallt och alla de typiska trend objekten på sin plats…*gäsp*!

 • Isa skriver:

  Har tidigare varit så imponerad av Lottas lägenheter. Den här har jag tyckt från start att hon valde för mörka nyanser och hon har inte fått till det faktiskt. Hon fick mig inte på fall den här gången. Ser fram emot nästa projekt istället 🙂

 • Liw skriver:

  Får jag gissa att Lotta kommer inreda sitt nya boende i ljust? Ser fram emot att se vad hon än hittar på. Jag hittar ständigt inspiration hos henne, med det sagt betyder inte det att jag vill ha det som hon. Jag skulle ex. aldrig kunna bo i ett hem med massa mörka väggar.

 • Charlotte skriver:

  Blev faktiskt besviken… mörk och rörigt!

 • Lovisa skriver:

  Någon som vet var den väggfasta kökslampan kommer från? 🙂

 • Sara skriver:

  Sorry men jag har aldrig förstått the hype! Så fantasilöst! Låt mig köpa alla möbler som finns på marknaden och slänga allt i en liten trea fota några ggr för att sen sälja och börja om! Hemskt va sådana människor hetsar till överkonsumtion och stillöshet! (Petra tungården och tant johanna oxå) tills man börjar må så illa av allt ha begär man får (tillfälligt) när man läser deras bloggar. Och nej jag är verkligen varken hater eller avundsjuk. Jag e snarare repulsed! nej och fy… flyttar nån av de mer kommer jag att spy! Simplicity is the keynote of all true elegance!

 • Barbro Werner skriver:

  Snyggt,men ack så trist! Allt utfört enligt mall 1A.

 • Martin skriver:

  Väldigt intressant att läsa kommentarerna här. Lägenheten tycks av många vara udda och "enligt mall" på samma gång…
  Gällande möbler tycker jag mig känna igen mycket från Lottas förra – väldigt ljusa – lägenhet som många älskade. Om något visar väl detta att samma möbler kan ge helt olika uttryck beroende på sammanhang och styling?
  Bor själv i en sekelskiftesvåning. Allt var vitt när vi flyttade in och jag uppskattar mycket mer den ombonade gråbruna färg allt – inklusive tak – är nu. Märker dock att många gäster blir chockade. Gillar också att Lottas lägenhet får vara lite "stökig" på bilderna. Vi översköljs med bilder på kliniska hem helt utan tecken på livet som levs där.
  Tummen upp frän mig, även om jag själv inte hade velat bo exakt likadant!

 • Martin. skriver:

  Det roliga här är att alla inte förstår att Lotta ÄR mallen, hon ÄR trenden. Allt Lotta gör efterföljs.
  Jag säger istället tummen upp! Så fint och då när du flyttade in så annorlunda.
  Ska bli kul att följa nästa hem.

 • Fru K skriver:

  Så trist och grått och känns lite väl forcerat och tillgjort.
  Hon gör fina styling bilder men de egna hemmen har jag aldrig gillat pga att de inte känns "äkta"

 • Kristina skriver:

  Vita bordslampan på nattduksbordet – var kommer den ifrån?

 • Frida skriver:

  Men hörrni, var lite schyssta nu annars får jag börja godkänna kommentarerna innan publicering.
  Lotta är förvisso en av Nordens mest renommérade stylister, men hon är människa också precis som dig och mig. Det är hennes hem ni recenserar, inte hennes jobb. Alla får tycka som de vill men visa lite respekt och skriv inget du inte kan stå för med ditt eget för och efternamn som avsändare.
  Trevlig helg!

 • Pia Macke skriver:

  Vilka sköna miljöer. Och de gröna blir som utropstecken! Gillart!

 • Malin skriver:

  Trender kommer och går och detta var riktigt trendigt.
  Jag har längtat efter "det vitas" fall – men önskade att det hade fått komma med värme och färg. Kanske nästa trend… Tills dess jobbar jag med de temana hemma istället.

 • Jenny skriver:

  Älskar de gröna detaljerna som man även kunde se i Ilse C:s förra lägenhet! Blir spännande att se vad Lotta hittar på härnäst. Till alla surpuppor som kommenterat och klagar på det gråa och lite mörka (som nog blir ännu mer av allt på bild). Det är ju bara färg! Man lever en gång, så lev lite. Det går ju att måla om, över och över igen! Visst är det härligt :). Heja Lotta!
  Själv bor jag just nu i pastelldröm, vem vet vad som kommer härnäst 😉

 • Petra skriver:

  Jag tror jag tappar hakan! Att se så många ickeshyssta kommentarer på en och samma gång…jag är chockad. Och min första tanke var, som någon mer skrev, att Lotta är ju faktiskt en de som sätter trender! Hon är väldigt begåvad o kunnig på det hon gör och jag skulle vilja säga modig oxå som vågar testa sina idéer och sen dela det med oss! All eloge till henne och mer än spännande att följa hennes nästa steg, för jag hoppas hon fortsätter vilja dela med sig, trots taskmörtarnas onödiga kommentarer. Trevlig helg! /Petra

 • Sofia skriver:

  En tanke som slår mig när jag läser kommentarerna ovan är att om inte det här är personlig inredning, vad är då det?
  Lotta är en riktig inspirationskälla oavsett vitt eller grått hem!

 • Jag blir alldeles bestört och oerhört ledsen över hur vissa väljer att uttrycka sig här i kommentarsfältet.
  Elaka! Skäms på er! Innan man skriver vad man tycker och tänker i ett kommentarsfält så bör man fråga sig själv om man kan stå ansikte mot ansikte med berörd och säga samma saker.
  Tack för fint inlägg Frida! Och Lotta, Du är grym!!!

 • Visa lite respekt! Ett privat hem som bedöms på detta sätt…man får naturligtvis tycka vad man vill men behåll den negativa attityden för er själva.

 • Marie skriver:

  jag tycker att hemmet är fantastiskt i sitt gråa. jag älskar det. De gröna är så snyggt till som not.
  Men som annons från en mäklare tycker jag att den inte framhäver objektet. Som spekulant får man ingen uppfattning och hur den ser ut, så heja Lotta du är grym och din bostad är fantastiskt men hejdå mäklarfotografen som ev blivit lite starstruck och sedan glömt hur objektet skall presenteras för blivande köpare.

 • Kan bara hålla med flera andra som har kommenterat här före mig, helt befängda och mycket otrevliga kommentarer och bedömningar av en privatpersons bostad, som i detta fallet råkar vara Lotta Agaton..
  Var går gränsen mellan privat och offentligt? Hemmet-span brukar aldrig annars vara föremål, den här typen av kommentarer och jag tror inte att vi hade sett samma scenario om säljaren var någon helt okänd person.
  Ingen av oss har en aning om varför lägenheten är till salu, skälen kan vara hur många som helst
  Jag tror iofs inte att dessa kommentarerna rör Lotta i ryggen, och hon kan säkert svara för sig själv, men jag vill ändå säga ifrån att jag tycker att det absurt att häva ur sig utan att tänka efter hur det hade känts om det var man själv som utsattes för samma elakheter.
  Anette/Inredningshjälpen

 • Anna skriver:

  Att hemmet ser "opersonligt" ut, som några kommenterat – är inte det lite grejen på hemnet? Dels kanske man vill plocka undan det mest personliga från bostaden, för att undvika allmän beskådan och sedan (tror) jag att jag har läst att mäklare rekommenderar att man avpersonifierar lite för att tilltala potentiella köpare. Så att de kan föreställa sig objektet som "sitt". Apropå det så vore det ett kul blogginlägg om det generella stylingtänket inför försäljning. Vilka är knepen?

 • Lisa skriver:

  Fy skäms för dessa negativa kommentarer! Går ni hem till grannar och vänner och fäller liknande kommentarer? Njuter och inspireras av många proffesionella bloggare som bjuder på sina hem, hoppas de inte tröttnar.
  Lisa

 • marie2 skriver:

  Det är inte lätt det här. Lägenheten ovan faller inte heller mig i smaken. Det hjälper inte att den tillhör en s k ’stjärnstylist’! Skall vi vara ärliga och skriva vad vi tycker eller ej? Lägenheten är ju ett objekt, det är inte en person och hens personlighetsdrag som vi skriver om och bedömer.
  PS! Jag har vänner/bekanta som köper lägenheter (och hus) och som reparerar dem och stylar dem och sedan säljer med god förtjänst. De ser det som ett sätt att leva och tjäna pengar. Det är inget fel i det.

 • linda skriver:

  Fast, vänta… ska man inte uttrycka sig om man inte tillhör hyllningskören? Så elakt tycker jag inte att det är? Alla haussar Agaton och några få namnkunniga till men de får inte kritiseras?
  Att det är hennes personliga hem måhända men hon är ju trots allt ykesstylist och som ALLA VET så stylas alla hem innan de läggs ut för allmän beskådan!
  Så lite överkänsligt kan jag tycka att det känns.
  Jag gillar absolut inte alla trender, tar till mig det jag gillar och struntar i resten men låter mig gärna inspireras av t ex Agaton. Jag gillade t ex de fina skärbrädorna. Det jag inte gillar, tja, det hoppar jag liksom över.
  Men, i min feed var det 5 bloggare i rad som bloggade om den lägenhet, då kanske vi kan räkna med att inte alla älskar och att det kan dyka upp en och en annan som inte gillar. Själv är jag så trött på alla hemnet inlägg att jag alltid låter dem förbli olästa, känns uttjatat.

 • Kristina B skriver:

  Marie2 och ni som menar att ni har rätt att uttrycka er åsikt. Har ni det? Har någon frågat vad just ni tycker om detta? Eller är Fridas text bara ett tips om att en lägenhet är till salu? Jag har inte tourettes så jag går inte fram till folk och häver ur mig om jag tycker att deras kläder eller skor är fula, trots att jag möter folk med annan smak än min när jag går till jobbet varje dag.
  Var tar förnuftet vägen på internet? Detta är inget annat än beklämmande. Som Frida skriver så är Lotta en människa också även om hon råkar vara en av de bästa stylisterna vi har i landet. Hon har inte bett om era kommentarer och ni har ingen "mänsklig rättighet" att hoppa på andra människor.
  Skärp er!!

 • Malin skriver:

  Jag tycker att en ska hålla sig inom rimlighetens gränser när en kommenterar. Men detta är tillåtet att inte tycka om och jag tycker att det är fullt rimligt att säga att detta inte föll en i smaken. Av två anledningar tycker jag att det är rimligt att kommentera 1. Det är en yrkesperson som har mycket makt inom branschen som har sylat en lägenhet – den makten får utmanas. 2. Bilderna här ovan är publicerade i en av Sveriges mest lästa inredningsbloggar som har ett kommentarsfält – vad är tanken här i kommentarsfältet? Att alla ska tycka att samma är snyggt?
  Jag undrar vidare om en rimlig reaktion på att någon säger "Detta tyckte inte jag är snyggt." är att delge sin egen åsikt som motvikt typ "Jag tyckte att det var fint!" Att "hoppa på" dem ni tycker "hoppar på" leder i mina ögon bara till en uppblåst konflikt och en ond spiral.
  Men som sagt – god ton hålles, därmed inte sagt att god ton innebär att jag tycker samma som dig, eller dig, eller dig.

 • Karin skriver:

  Vackra detaljer och stilleben. Är det inte så att bilderna gör rummen mer mörka än de egentligen är, känns som att det är fotograferat på ett speciellt sätt för att framhäva kontrasterna. Vackert och konstnärligt. Tyvärr är det väl så att framstående och modiga kreatörer och konstnärer som ligger i framkant får en viss kritik. Men vissa personer går över gränsen. Kanske längtar gemene man till våren och därmed sammanhängande ljus?

 • Angelin skriver:

  Sjukt fint, om man har den smaken och stilen! Jag är mer för ljust och shabby chic 🙂 jätte fint inrett ?

 • Jenny skriver:

  Min mamma lärde mig att har man inget snällt att säga så behöver man inte säga något alls.
  Fria åsikter, yttrandefrihet och kommentarsfält är inte likställt med en skyldighet att uttrycka sin åsikt så fort man råkar ha en.
  Haters gonna hate, potaters gonna potate.
  Lottas hem är i mina ögon vackert, finstämt och oerhört personligt.
  Håller man inte med så kan man säga något snällt till någon annan istället.

 • Helena skriver:

  Är grymt imponerad av Lottas arbete (ÄLSKADE hennes förra lägenhet!) Men som styling tycker jag inte detta är en fullträff. Många fina detaljer och möbler (älskar det mesta), dock för mycket grått för mig som ändå älskar grått. Men som någon sa – det är bara färg! Lätt att måla över som man vill. Sovrummet med kakelugnen tycker jag är väldigt fint, det hade jag inte målat 🙂
  Ser fram emot nästa boende istället och hoppas Lotta bjuder på bilder!
  vill.

 • Katarina Gisow skriver:

  En inspiration för mig då jag har haft grått sedan 15 år tillbaka!Christian Dior sa: Grått är den bästa färg att framhäva alla andra färger!

 • Robert skriver:

  Kanske off-topic. Men tycka vad man vill om Lottas hem (hon är inte helig), så är jag personligen väldigt trött på alla bloggar där man endast verkar få skriva – "Oh, guuuud vad fint" eller "Oh, vad duktig du är". Visst, man ska helt klart visa respekt och inte skriva personliga påhopp. Men man kan faktiskt tycka olika utan att vara elak. Folk bör få tycka saker som de faktiskt inte tycker om eller inte är bra, utan att få klorna på sig! Det är inte farligt att tycka olika (kanske osvenskt?). En blogg är ett socialt media. I ett socialt medie pratar man med varandra genom tvåvägskommunikation och i precis som i verkliga livet tycker man normalt olika. Hur kommer det sig att det verkar så farligt när det gäller bloggar? Tycker det är uppfriserande med olika åsikter. Så tråkigt livet (och bloggar) skulle vara om alla tyckte samma!

 • Maria skriver:

  Att tycka olika är mänskligt och tycke och smak är väldigt personligt. Så nog kan man få skriva att en viss stil, i detta fallet Lottas nuvarande hem, inte faller en i smaken. MEN utan att för den saken skull poängtera det hårt och elakt eler smaklöst. Även om Lotta må ha råg i ryggen (därtill modig) så kan man tänka på formuleringar oavsett vem man riktar sig till. Det gråa i detta hem var lite mycket även för mig och inte min stil men jag gillar dock att det vågas och experimenteras, man gör vad man vill inom sina egna ytor. Befriande skönt. Tack Lotta och Frida för finfin inspiration genom åren.

 • Sandra skriver:

  Heja heja dig Lotta (och Frida som markerar att påhopp inte är okej). ÄLSKAR lägenheten, färgerna, möbler, styling och alla vinklar. Älskar ALLT! Hade jag inte gjort det så hade jag inte heller sagt något, varför säga elaka saker?! Ser fram emot att få se in i Lottas nästa boende, och hoppas innerligt att hon vill dela med sig trots alla elakingar! Tack Frida för en fin blogg!

 • Caroline skriver:

  Tänk att vi människor aldrig lär oss att ta hand om varandra och tar det positiva ur det vi ser och upplever istället för att kritisera och vara elak. Om det inte tilltalar just dig- varför lägga tid på negativitet och elakhet? Lämna det och gå vidare till det som tilltalar och inspirerar dig istället. Då ger du energi till både dig själv och andra. Sprid lite inspiration och kärlek till människorna som faktiskt inspirerar många människor. Jag tror det viktiga är att Lotta och hennes familj trivs i sitt hem och lever i sitt tycke och smak i sin inredning. Det är då man känner sig hemma och kan luta sig tillbaka och samla kraft i sitt alldeles egna hem som man själv skapat. Alla tycker vi olika, är olika – därför är det också viktigt att vi accepterar varandra och respekterar varandra. Att ha en åsikt är en sak, men jag kan inte förstå att man har behovet av att gå så hårt på en persons hem, eller smak. Har hon skapat det och valt ut allt i lägenheten efter sitt tycke och sin smak, ja då tycker nog iallafall jag att det är personligt. Kärlek till dig Lotta!

 • Ellen skriver:

  En reflektion efter att ha läst denna tråd är att kommentar 1-9 troligtvis är skrivet av samma person, en person med onda avsikter. Språket och tonen känns konsekvent. Också fint att se att så många reagerar på dessa kommentarer och försvarar Lotta och Frida! Vi får inte låta denna eller dessa personer få stå oemotsagda!

 • Johanna skriver:

  Å, lägenheten är fantastisk. Så inspirerande. Vissa av kommentatorerna – not so much.

 • Joanna skriver:

  Allt Lotta tar i blir till guld. Kanske inte allas smak men det är väl inte tanken? Det är ju hennes hem. Oavsett vad man tycker så är det inspirerande så in i bomben att våga följa sin egen stil.
  Tack för otrolig inspiration Lotta och tack för en tydlig gränssättning för vilket språk som accepteras här i bloggen, är så mkt hat i alla kommentatorsfält så man blir alldeles matt. Vad är det man brukar säga, behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Jag skulle inte vilja läsa en massa elakheter om mitt hem i sociala medier, skulle du? Och kom inte dragandes med att om man är en offentlig person så får man räkna med sånt, ka du inte stå rakryggad för din kommentar med namn och mail så kan du nog behålla din åsikt för dej själv.
  Kram J

 • Joanna skriver:

  Allt Lotta tar i blir till guld. Kanske inte allas smak men det är väl inte tanken? Det är ju hennes hem. Oavsett vad man tycker så är det inspirerande så in i bomben att våga följa sin egen stil.
  Tack för otrolig inspiration Lotta och tack för en tydlig gränssättning för vilket språk som accepteras här i bloggen, är så mkt hat i alla kommentatorsfält så man blir alldeles matt. Vad är det man brukar säga, behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Jag skulle inte vilja läsa en massa elakheter om mitt hem i sociala medier, skulle du? Och kom inte dragandes med att om man är en offentlig person så får man räkna med sånt, ka du inte stå rakryggad för din kommentar med namn och mail så kan du nog behålla din åsikt för dej själv.
  Kram J

 • FruK skriver:

  Jag tycker man blandar ihop lite saker här, att inte hålla med innebär inte likhetstecken på att vara negativ eller elak. Det blir lite "skyddad verkstad" att leva i,i så fall ifall bara de som håller med har rätt att uttrycka sig i en blogg. Sedan skall man givetvis tänka på vilket sätt man uttrycker sig.
  Jag tror att det på inget sätt förvånar Lotta att alla inte tycker om det själva, det kommer liksom lite som ett resultat då man sticker ut från normen, det finns en hyllningskör och en motsatt som inte gillar det och det är väl ok?
  Jag tycker att diskussionen har blivit lite löjligt uppförstorad. Fast jag har ju å andra sidan inte sett de inlägg du valt att ta bort om det nu fanns sådana.

 • Maria skriver:

  Lotta Agaton är en duktig stylist.0, kanske som någon krev bäst i norden. Men handen på hjärtat är det inte så att alla bloggare hyllar varandra och är så övefrivet positiva ibland. Det är ju så man mätverkar idag. Det innebär ju inte att alla är lika imponerade. Om man lyfter blicken lite finns det ju så många fantastiska stylister runtom i världen. Ofta hänger man inte upp sig på en färg som vi svenskar. Detta blir nästan löjligt. Vi som konsumerar internationella inredningstidningar och gillar lite mer "flärd och glamour" än den nordiska stilen med inramade plancher och garn på en pinne måste få ha en annan åsikt. Många gillar ju bla Slim AArons bilder och hans fotade miljöer är ju så långt från Lotta agatons stil. Inget är rätt eller fel men jag har svårt för alla självutnämnda trendorakel man finner på många bloggar. Inredning var mycket mer spännande innan alla inredningsbloggar fanns. Idag är marmorbänkar, marmorbord och gråa väggar lika spännande som 70- talets gillestugor med brunrandig soffa och orange matta över nålfiltsgolv. Är man lite osäker kan man ju köpa enbart designklassiker så känns det mindre ängsligt eller?

 • Lisa skriver:

  Fantastiskt vackert! Sådan harmoni i rummen och fotografierna är som konstverk. Jag skulle själv inte vilja bo med så mörka färger men rakt igenom inspirerande och läckert ändå. Och flytta måste man väl få göra precis så jäkla ofta man vill och behöver? Och både Lotta Agaton och Tant Johanna är fantastiska inspirationskällor. All heder till er för all skönhet rakt ifrån hjärtat som ni delar med er av.
  Lisa

 • LenaL skriver:

  Otroligt fint och genomfört. In.i.minsta.detalj. Imponerande. Och imponerande hantverkare 😉
  Ser fram emot Lottas nästa lägga och hennes tolkning av nästa trend. Kan inte ens gissa vad det blir. Och då följer jag ändå många inredningsbloggar…

 • Carola skriver:

  Jag tycker att det är häftigt när människor vågar gå all the way, som Lotta gjort här, och det faktum att hennes inredning väcker känslor är ändå ett gott betyg…

 • Trendenser skriver:

  Jag kan bara tala för mig själv, men jag har aldrig påstått att alla måste hylla eller hålla med i kommentarsfältet. Däremot förväntar jag mig sunt förnuft och medmänsklig respekt. Skriv ingenting som du inte skulle kunna säga rakt ut till den person du kritiserar. Dem som signerar anonymt under alias har uppenbarligen svårt att stå rakryggad för sina ord, och då tycker jag man ska tänka till två gånger innan man publicerar åsikter som riskerar att såra andra människor. Det har inte alla gjort i samband med det här inlägget och det kan jag bara beklaga å Lottas vägnar. Jag är jätteledsen om min bloggs kommentarsfält bidrar till att få andra att må dåligt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.