Annons

Söndagssummering v 2 – 2017

De senaste dagarna har min inbox fullkomligen svämmat över av pressreleaser från företag som vill visa upp sina nyheter inför vårens alla mässor. Här kommer en summering av några av de mest omtalade största snackisarna och lanseringarna som synts i bloggvärlden under veckan som gått. Krom, spegelglas och silverblänk verkar genomgående. Lite väl kantigt och hårt för min smak kanske, men icke desto mindre en tydlig trend i tiden. Scrolla och kolla!
String har tagit hjälp av Anna von Schewen och Björn Dahlström flör att vidareutveckla Nils Strinnings hyllsystem till ännu smartare förvaring och nya pressbilderna på årets nyheter är kanske veckans mest ombloggade release. Styling Lotta Agaton, foto Marcus Lawett.
Norska Northern Lightning har fått fin spridning tack vare snygga belysningsnyheter och tjusig styling signerad Per Olav Sølvberg, Andrés Valle-Kløvstad och fotograf Chris Tonnesen.
Kristina Dam är ett av många företag som lanserar en ”skuptural” möbel i år. Nästa modeord efter taktil?Spegelglas möter mörk sten i denna soffbordsnyhet som kommer gå mässvarvet runt. 
IKEA har släppt en rad bilder på sina nyheter. Bland annat på den nya soff- och fåtöljserien Färlöv som kommer till IKEAs butiker under nästkommande månad.

Med jämna mellanrum återupptar Svenskt Tenn produktionen av möbelklassiker ur arkivet. Soffbordet med polerad stålbricka formgavs av Josef Frank 1938 är nu åter en del av sortimentet. 

Tom Dixon lanserar ett diskmedel och tvålpump i svart. Ja, till och med vätskan är svart. Den nya kulören har man fått fram genom att använda träkol och svartlera.

Monica Förster har designat den superfina serien Bonbon för Skultuna, som också är aktuella med ”The Factory Texas”. En etsad ljushållare inspirerad av den amerikanska oljeborrningsindustrin i Texas. Men? Varför vill man ha en symbol för utvinning av fossil energi hemma, 2017?

Tell me more släpper en bunt snygga saker under 2017. Det stänkmålade verkar hålla i sig. Nu på textilier (sängkläder, dukar och kökstextil). Se mer HÄR
 
Notiser:
Dusty Deco tar över lokalerna på Brahegatan 21 i Stockholm efter Garbo Interiör!
Eco Wallpaper, återtar sitt ursprungsnamn; Engblad & Co
Gallerix VD lämnar efter knappt 8 månader i tjänst. Fler nyheter är på G i det bolaget… 
– Montana går mot silverströmmen och lanserar Verner Pantons Wire cube i guld
– Under 2017 lanserar Moderådet en pilotutbildning för design- och modeföretag, Fashion Business Academy. Med stöd från Tillväxtverket.  
– Den 22 till den 25 februari presenterar Lexington och Lauritz.com utställningen ”Framtida antikviteter” hos Stockholms Auktionsverk på Nybrogatan 32 i Stockholm!
-Sist men inte minst har Sveriges Annonsörer gått ut med vilka som kommer sitta i arbetsgruppen för att ta fram den nya influencer valutan för sociala medier. En mix av annonsörer, publicister, nätverk och independent-aktörer. Och jag är en av dem. Hurra!
 
Veckans mest ombloggade bostad till salu då? Ärligt talat….svårt. Det har varit så tunnsått med Hemnetobjekt i omlopp på sistone. Känns inte som om marknaden kommit igång riktigt ännu. Jag passar på att tipsa om Alvhems intervjusida Stories där de gjort hemma-hos-reportage både hos medarbetare, kunder och Göteborgspersonligheter. Kul inslag att kolla in om du har en stund över. Skön söndag till er!

 
Foto: String, N Lightning, Kristina Dam, Svenskt tenn, TD, Skultuna, Tell me more. Alvhem

Kommentarer

 • Marie Hellström skriver:

  Vad händer med Garbo Interiör?

 • Frida skriver:

  Marie: de flyttar butiken till Lidingö

 • Lina skriver:

  Konstiga nyheter med oljeliknande diskmedlet och oljeriggsljusstaken. Inget jag skulle vilja ha hemma. Påminner om den skrämmande "trenden" klimatförnekelse som verkar sprida sig…glorifierar oljeindustrin liksom ?

 • Anonym skriver:

  Fattar inte heller? En lysande fabrik / oljerigg? Har Skultuna tappat konceptet helt?

 • Lina skriver:

  Jag tänker att Skultunas oljerigg inte är konstigare än att det finns de som uppskattar tex döskalle-motiv, uppstoppade djur, elefenben (imitation eller verkliga) etc etc. Tycker den var vacker på ett lite läskigt sätt om du förstår vad jag menar. Tom Dixon diskmedlen påminner om om en ansiktsmask för pormaskar men är ändå märkligt tilltalande tycker jag.
  Grattis till en plats i arbetsgruppen Frida! Det låter ju super

 • Härligt nyhetssvep i genomgående svartvitt Frida, så proffsigt och snyggt!
  Håller med om Skultunas Texas, känns lite udda och konstig lanseringstid nu lagom till våren.
  Kram
  Anette

 • Ida skriver:

  Hej!
  Diskmedlet är inte svart. Det är tvålen i sånt fall för jag har Diskmedlet hemma och det är klart/ljusgrått. Fick det i present av Tom dixon innan det lanserades.

 • Ida skriver:

  Hej!
  Diskmedlet är inte svart. Det är tvålen i sånt fall för jag har Diskmedlet hemma och det är klart/ljusgrått. Fick det i present av Tom dixon innan det lanserades.

 • Math skriver:

  Hej!
  Vad menas med "influencer valutan", Frida??

 • Ninni skriver:

  Åh…så underbart med nya och återkommande andra metaller/ytor än mässing!!!
  Jag är så trött på att se mässing mässing allra helst där det är "all in" med mässing i hemmen. Ska bli intressant och se om de hemmen vars ägare om de är älskare av mässing…bara för trend eller om det är en varaktig och hållbar älskad del i sin inredning av hemmet. Jag är inte helt anti mot mässing, har några detaljer i mässing, men de kommer från tider då det inte var hysteri över mässing och dem älskar jag och de har sin plats i mitt hem.
  Observera det här mina personliga tankar och jag älskar att se hem som känns övertid inredda och personliga.
  TACK för en efterlängtad och superbra "Veckans Söndagssummering"…Du gör det och dem så bra Frida.

 • Math skriver:

  Tack för svar Frida men jag hittar inte ngn länk? Gömmer den sig någonstans i inlägget kanske? Eller behöver jag gå till optikern??

 • Nilla skriver:

  Ett fint söndagssvep som vanligt! (Se över länken "Färlöv" Den stämmer inte.) Ha en fin vecka.

 • Tapet skriver:

  Är det betongtapet?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.