Annons

Sponsrat inlägg: Rabattkod hos Mathem.se

Ett av mina privata nyårslöften är att jag ska försöka äta lite mer fisk och mindre kött i år. I samarbete med Mathem.se har jag fått möjlighet att bjuda på fri frakt och två inspirerande fiskrecept på mitt nyårslöftestema! Fördelen med Mathem är att du inte behöver följa en bestämd matkasse utan kan knappa in dina egna varor eller klicka i valfria rätter från deras receptbank. Nästa vecka får Trendensers läsare fri frakt på er beställning om ni anger koden TRENDENSER17. Beställer du innan kl 23 idag kan du ha maten levererad redan imorgon!
På fredagskvällar äter vi ofta Fish Tacos och såhär såg vår kasse ut i fredags. Beroende på vad du gillar bäst kan du även byta laxen mot bitar av torsk som du smörjer med mjöl och spiskummin, doppar i ägg och panerar med panko. Eller så tar du en enklare genväg med färdiga Fish & Crisps. 
En rätt som frestar både öga och gom är en färgglad Pokebowl till lunch. Rätten är inspirerad av hawaiiansk husmanskost, och ”poké” betyder att dela eller skära itu. Om du är gravid som jag blir kan du fuska och servera lagad lax istället i väntan på bebisleverans. Lycka till!
Foto: Frida Ramstedt och Mathem.se
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Mathem.se 

Kommentarer

 • Gudars så gott det ut alltihop! Pokebowl har jag aldrig testat men gillar idén med varje sort ligger i en egen fin liten hög haha så det måste testas!
  Jag brukar fuska med fish tacos och gör lika dem på Miss Voon med färdiga tacoskal+ god skaldjursröra toppad med hummer+salsa med massor av koriander och avokado 🙂 tror det funkar även för gravida!
  Kram Anette

 • Anna skriver:

  Åh måste testa fish tacos nu! Har inte blivit än.

 • Karin skriver:

  Trist att du inte upplyser om att man för att få fri frakt på mathem måste handla för 700 kr…

 • Frida skriver:

  Karin: om du använder koden TRENDENSER17 i kassan nästa vecka ska du få fri frakt.

 • Anonym skriver:

  Men snälla du! Varmrökt lax ska du inte äta som gravid! Enbart om den är HELT färsk.

 • Anonym skriver:

  Kan man väl visst ha gjort!! Viktigt att skriva färsk!

 • Anonym skriver:

  Hur ofta vet du om den är helt färsk?

 • Frida skriver:

  Det står tydligt i rekommendationerna som alla gravida i Sverige får från Livsmedelsverket.
  Det är snällt av dig att påpeka det igen, men jag tycker inte din ton behöver vara så otrevlig/skuldbeläggande.

 • Anonym skriver:

  Det jag vill få sagt är att det är svårt att veta att den är helt färsk! Inte menar med någon ton över huvudtaget.

 • Anonym skriver:

  Vill understryka något som är viktigt. Men visst jag borde inte skrivit något om det sårade dig.

 • Anonym skriver:

  Ser att du ändå ändrat i texten så helt fel ute kanske jag inte var. Allt gott!

 • Frida skriver:

  "Men snälla du" är inte en trevligt tonläge i min bok.
  Jag håller inte med dig men för att slippa fortsatta kommentarer av den typ som du levererat ikväll (anonymt, varför kan du inte stå för vad du heter?) så har jag ändrat texten. Gott så. Kan vi sätta punkt nu?

 • Sara skriver:

  Jag tror de flesta som är gravida är högst medvetna om vad de får äta eller inte. Om inte annat så upplyser ju sjukvården oss om detta och vi får foldrar med oss hem från MVC.
  Frida behöver inte ta ansvar för andras beslut kring om de vill äta varmrökt lax eller inte. Samt att ställa frågan / läsa på förpackningen ang packningsdatum. Jag har gjort det under hela min graviditet med båda barnen och det har gått hur bra som helst men det är som sagt helt upp till var och en.

 • Cecilia skriver:

  Tack vi fick fri frakt! 🙂

 • Emma skriver:

  Åt pokebowl första gången på ikeas pressvisning av ps-kollektionen…och blev helt lyrisk! Sååå himla gott! Har efter det testat på både det ena och andra stället men inte fått någon lika god igen. Kanske dags att testa att göra själv….sparar åtminstone receptet 🙂
  Fortsatt fin helg till dig!

 • Marie skriver:

  Hahaha gick in i kommentarerna endast för att jag var säker på att hitta dryga kommentarer om fisk och graviditet. Jag trodde det var kallrökt lax man inte fick äta och att man ska frysa laxen i tre dygn innan man äter den rå. Alltså inte äta färsk fisk rå. Det är verkligen inte lätt att göra "rätt" som gravid.

 • Jenny skriver:

  Jag tycker det är tråkigt om alla gravida ska missa rå lax! Klart ni kan äta det! På en seriös sushirestaurang är risken minimal. Jag levde på sushi när jag var gravid! Barnmorskan hade inga bra argument emot.. Nu har dessutom Livsmedelsverket ändrat, det ÄR ok med färsk lax! Så käka på! Puss

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.