Annons

Önskelista januari 2017

Årets första månad har som ni redan förstått fullt fokus på vårt nya kök. Jag tror jag har nämnt det i flera inlägg, men min radar är väldigt inställd på tradition före trend just nu och här är ett gäng tidlösa köksklassiker på det temat som står på min önskelista i januari. 
1) Laguiole en Aubracs klassiska köttknivar. Ja, tack.
2) Malin Appelgrens fina Kungalampett. Funderar på en sådan intill vår nya tallrikshylla.
3) Finaste traktörpannan med lock. Love it! 
4) En snygg bread box / skärbräda i valnöt som funkar lika bra på frukostbordet som köksbänken
5) Vi är i stort behov av nya fräscha kökshanddukar. Jag är så innerligt trött på alla skrynkliga linnetrasor och vill ha likadana stärkta och stadiga rackare som mormor hade.  
6) Sist men inte minst ska jag investera i ett gäng av dessa budgetfynd från Granit. Låga glas för 15 kr stycket. Jag har dem på Spinneriet och älskar att dricka vatten ur dem. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Kungalampetter är en sådan fin klassiker. Jag har den i mässing och tänder upp varje kväll nu på vintern. Spännande med nytt kök!

 • Donna skriver:

  Granitglasen borde hamna på din lookalikeslista tillsammans med Skrufs glas Balja.

 • Therese skriver:

  Lagerhaus säljer likadana glas och vi har haft dem i flera år. De är toppenbra och passar även till små barn. Och så är det priset ett plus, man behöver inte gråta krokodiltårar om ett går i kras.
  Vi håller för fullt på att bygga kök också, alla dessa val. Och lyckan över att det blir bra när det väl går framåt.
  Therese

 • Hannah skriver:

  Håller med dig om kökshanddukar. Så trött på svindyra kökshanddukar utan kvalité där man bara betalar för märket på sladdrig trasa som blir oformlig och ful efter en enda tvätt. Tidigare generationers diskhanddukar höll ju forever!

 • AK skriver:

  Klässbols linneväveri har underbara linnehanddukar, köp där!

 • Jag håller med dig angående kökshanddukarna, man blir ju tokig. Som tur är har jag en mycket sparsam man som har kvar mycket gamla kökshanddukar från mitten på förra seklet.
  Dessa börjar dock sjunga på sista versen så tipsa gärna om du hittar några riktigt bra!
  Kram Anette

 • Anna-Maria skriver:

  Älskar mina linnehanddukar, hemvävda med kärlek av gamla mostrar. Har så många att jag klippt en del till servetter istället. I-landsproblem som inte är ngt problem 🙂

 • Lisbeth Rosén skriver:

  Ang önskemål i januari.
  Tips: Själv använder jag Köksrutan och Kökstrivsel från Klässbols väveri, https://shop.klassbols.se/handdukar/

 • vita_margarita skriver:

  Handdukar: håll utkik på loppis.

 • Mia skriver:

  Hoppas så att du ville dela med dig av er köksplanering angående bänkskiva, kakel o materialval. Är själv i valet och kvalet med bänkskivan, vågar man satsa på t.ex. komposit i marmormönster? Är det en klassiker eller en trend?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.