Annons

Ny blogglayout!

Godmorgon och välkommen till min nya blogg! Inatt har det nämligen hänt grejor i Trendensers layout. På begäran av er läsare har bilderna (äntligen) blivit större, bloggflödet mer centrerat, rubrikerna tydligare och texterna lite luftigare. Innehållet är samma som tidigare, förstås. Och alla gamla inlägg finns kvar i arkivet. På det viset är det mesta fortfarande sig ganska likt. Men det här är också bara ett första steg i en större revidering som kommer att sjösättas i etapper under 2017. 
 
Kanske tar det tid att vänja sig ändå? Jag tycker själv det känns lite ovant att titta på bloggen sedan den fått nya kläder. Trots det är jag övertygad om att vi kommer glömma det som varit lika snabbt som vi förträngde bloggnamnet Husmusen. Ehrm. För det är väl ändå preskriberat nu? He he.
 
Vissa saker vill man helt enkelt inte minnas. Andra får man anstränga sig för att komma ihåg. För min del har det varit viktigt att försöka hitta tillbaka till det som drev mig från allra första början. Innan bloggande blev ett jobb och innan det ängsliga, tillrättalagda och lite hittepåiga tog över i sociala medier. Vad det blir av den saken får vi se, men jag har saknat en plats att sträcka på benen och ta ut stegen verbalt. Därför hoppas jag att det nya brödtypsnittet med serifer ska vara mer lättläst eftersom det kommer att bli lite längre texter på sina ställen.
 
Har du synpunkter eller kritik på det nya utseendet? Jag tar tacksamt emot feedback. Lägg ett mail eller skriv en kommentar, så lovar jag att läsa och svara så snart jag kan. 
 
PS. Till er som rapporterat problem med inzoomning och liten text på mobiler och läsplattor, vi jobbar på en lösning – det är inte meningen att bloggen alltid ska se ut som ni upplever den (dvs bugga och vara svår att läsa). Det finns dock väldigt många olika webbläsare / mobiltelefoner / operativsystem / versioner och sajten fungerar inte perfekt på dem alla ännu. Så håll bara ut. Hjälp är på väg! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Det går numera inte att zooma in på din hemsida! Gör det det väldigt svårläst i telefonen..
  Kommer nog bidra till färre besök…

 • jessica skriver:

  Toppen, som jag väntat på detta. Mycket enklare och renare!!

 • Emeli skriver:

  Hej! Jag läser oftast din blogg i mobilen men nu går det inte att zooma åt något håll, extremt liten och svårläst text. Snälla, snälla – fixa så jag kan fortsätta följa din fantastiska framfart!

 • Klara skriver:

  Hej!
  Tack för en superbra blogg! Enda inredningsblogg jag följt i måååånga år. Snyggt och luftigt och mer lättläst med nya layouten. Angående inzoomning på telefon, vet inte om det beror på vilken telefon man har, för jag har inga som helst problem att zooma in (iPhone )) . Tack för allt ditt jobb med bloggen!

 • Christina skriver:

  Snyggt! Rent och tydligt! Funkar bra på mobilen (iphone 5s). På iPaden (gammal…) är det pytteliten text som inte går att zooma.

 • Elin skriver:

  Supersnyggt!

 • Pernilla skriver:

  Snyggt! Och till alla som har svårt att zooma i mobilen är det bara att dubbelklicka på texten, funkar iaf utmärkt i min iphone! Min enda synpunkt är att alla kommentarer vore mer lättlästa utan understruken text. 🙂 Soliga hälsningar från andra sidan jordklotet

 • Josefin skriver:

  Superfint blev det men jag skriver som några andra att det inte lägre går att zooma på min iphone (har provat att dubbelklicka som Pernilla tipsade om)
  Hoppas det går att ordna till 🙂

 • Anna skriver:

  Jag har iPhone 6 och kan zooma utan problem! Funkar som innan ??
  Till alla som önskar sig mobilanpasning. Förstår ni att det som skalas bort då är annonserna? Vi betalar ju inte för att läsa bloggen så vad ska då finansiera den?

 • Jenny skriver:

  Uppdaterat, modert och lättläst!

 • Monnah skriver:

  Jag har läst din blogg sedan långt innan du gick över från Husmusen till Trendenser. Det jag märker mest är att ditt skrivande verkligen har utvecklats och att jag tycker om att läsa det du skriver! Vad spännande det blir om du tar tillfället i akt att inte bara vara en reklamkanal, utan att verkligen dela med dig av din erfarenhet då det gäller inredning, sociala medier och ett allmänt mänskligt beteende. Min syster är "deltidsproffsbloggare" med en annan typ av expertis och jag ser hur svårt det är att balansera önskan att vara ärlig och rättfram då man som proffsbloggare faktiskt är beroende av att branschfolk är intresserade av att använda ens blogg som kanal mot presumtiva kunder.
  Bloggen ser fortfarande bra ut efter förändringarna och jag uppskattar verkligen den luftigare texten!

 • Wow! Vad snyggt! Känns som du har kloka tankar kring sociala medier och jag ser fram emot att följa dig under 2017. Lycka till med den nya layouten!

 • Anonym skriver:

  Som andra redan skrivit Det går inte och zoom. . Jag kan inte längre läsa bloggen utan att Ta av glasögonen och hålla mobilen på 10 cm avstånd. Texten jag skriver just nu kan jag knappt korrekturläsa. Och jag är inte end synskadad bars lite ålderssynt. Hoppas ni ändrar så jag kan läsa din fina blogg igen!

 • Anonym skriver:

  Jag som precis skrev, har en iPhone6+ och använder webbläsare safari

 • Cornelia skriver:

  Jag älskar den nya layouten! Funkar finfint i Chrome på min Mac. Det enda är att textraden: "2017-01-17 @ 02:28:00 Kommentarer…" blir superliten, så jag nästan missade den. Annars – tummen upp!

 • Linn skriver:

  Kul med ny design!
  På min mac så ser det ut som att det är 0 px mellan texten och den vänstra sidan av browserfönstret. Det gör det lite svårläst och konstigt att det inte är något mellanrum alls – texten känns liksom fastklistrad vid kanten.

 • Karin skriver:

  Hej!
  Du nämner att brödtexten nu har seriffer men i min Mac ser det ut som Helvetica, alltså inga seriffer.
  Lycka til!

 • Frida skriver:

  Hej! Tjusigt, frånsett att DDT inte går att zooma…? Är det något jag kan göra med min telefon (typ uppdatera?) för att det ska gå igen? Har en iPhone 6. Tidigare har det inte varit några problem med att dubbelklicka osv.

 • Anna skriver:

  Samma som det flera andra nämner: går inte att zooma (safari och iphone 5) och i stående läge så finns det ingen marginal mellan kanten på sidan och texten. Snyggt typsnitt!

 • Hanna La skriver:

  Supersnyggt! Jag är en sån som gillar och saknar de långa bloggtexterna från förr, istället för de snabba många uppdateringarna som är mer vanligt nu, så välkomnar verkligen din ambition med att skriva längre texter. Läser mestadels för desktop eller padda, men inga problem att zooma från iPhone 6.
  Kör hårt!

 • Nini Tjäder skriver:

  Den lilla raden där bland annat länken till kommentarerna finns har för litet typsnitt. Går knappt att läsa/se. Öka fontstorleken.
  Kommentarerna själva borde också var typ minst en punkt större i typsnitt.
  Har bara kollat på min 21.5 tums Retina-skärm än så länge. Texten är tydlig, men…
  Rent generellt är serif-typsnitt svårare att läsa på skärm – och lättare att läsa på papper – än ett sans serif. Men, när det blir lite mer text ändå att föredrar. Så är lite kluven där.
  Men det nya utseendet är bra mycket bättre än det tidigare.

 • Eva skriver:

  Mycket bättre så här! Lättare att läsa. Tack för en grym blogg, den enda jag läser.
  /Eva

 • culkner skriver:

  Tjusig uppdatering! Läser från Windows7 på datorn just nu och inga konstigheter här 🙂 Fin bild på dig!

 • Amanda skriver:

  Hej! Det vore bra ifall siten gick att göra responsiv. På mobil skalas den inte ner på rätt sätt, vilket betyder att det ligger ca 1/3 luft till höger intill annonserna. Om det utrymmet kunde fyllas upp skulle både text och annonser bli större.
  Just nu saknas också en marginal till vänster, mellan text och kant. Överlag är typsnittet för litet och att klicka på länkarna, ex. kommentera, blir en utmaning i fingerfärdighet.
  Hoppas det går att åtgärda! Tack för en bra blogg!

 • Anonym skriver:

  Ni som klagar på att texten är för liten. Kan ni inte ställa in era webbläsare på plus och minus. Ju äldre jag blir desto större texter behöver jag men det åtgärdar jag enkelt i min webbläsare på Macen genom att trycka på tangenten "cmd" och + samtidigt. Tips!

 • Elin skriver:

  Ser jätte fint ut! Gillar dina texter så det ser jag framemot att läsa mer av ?Som många andra kan jag inte zooma på telefonen (har försökt på flera sätt) så texten blir väldigt liten..

 • Anna skriver:

  Supersnyggt Frida! Ser fram emot att följa utvecklingen.

 • mariaemb. skriver:

  Tycker det ser toppen ut! Alltid småsaker att efterjustera men då är det ju bra med feedback. Lycka till!

 • 17doors skriver:

  Verkligen ett lyft Frida!! Supersnyggt!
  Plus också för att texten i ditt inlägg nu är styckeindelad, något jag saknat, men det kanske inte gick förra layouten…
  Spännande med längre texter! Heja!
  Kram Ulrika

 • Katarina skriver:

  Tjusigt!

 • Anna skriver:

  Hej!
  När dras Ogland och Jotex? Jotextävlingen har ju varit stängd i två veckor nu.

 • EmmaG skriver:

  Hurra, vad fint, jag har också undrat lite över det vänsterställda formatet. Det här blir ju toppen! Spännande med fler nyheter under året. Heja dig!

 • Liten skriver:

  Android och Chrome, skriver det hör utan att se vad jag skriver. Likadant på både platta och mobil. På jobbiphonen funkar det. Förlåt, men det är inte första gången mediebranschen glömmer den rätt stora världen utanför iPhone….

 • Josefin skriver:

  Kul med uppdatering, men funkar inte så bra på Safari iaf! Texten är liksom tryckt ut i vänsterkanten så blir svårt att läsa. Kommentarerna och länkar är lite små. Ser fram emot uppdateringar!

 • eva skriver:

  Hej!
  Detta är en av få bloggar jag läser och jag tycker den är superbra! Jag hoppas att den nya layouten kommer finjusteras lite så man kan zooma in texten när man läser mobilen och att texten har lite marginal från vänsterkanten, nu är det på gränsen att första bokstaven i varje rad försvinner. (iphone 5S). Tack för en inspirerande blogg!

 • Hanna skriver:

  Tack för en superbra blogg!
  Jag läser nästan alltid din blogg i mobilen men nu är texten alldeles för liten och det går inte att zooma. Ser heller inte vad jag skälv skriver nu då det är så litet -så ledsen för ev stavfel 🙂
  Med vänlig hälsning,
  Hanna

 • Julia Lundmark skriver:

  Bloggen känns inte mobilanpassad, reagerade på att allt såg så litet ut i jämförelse med andra sidor. Menyraden och annonser tar upp 1/3 av sidan vilket känns mycket. Läser alltid via mobilen.
  Annars supersnygg uppdatering! 🙂

 • Lina skriver:

  Mycket bättre layout nu, stilrent men mycket lättare att läsa!

 • Lina skriver:

  avårt eller faktiskt nästan helt omöjligt att läsa din blogg från min mobil, som ändå är ny dvs samsungs senaste modell. går inte att zooma in text eller bild, twxten är liksom 2 mm nu när jag skriver.

 • rock skriver:

  Hej! Så fint med den nya centreringen. Angående fonten så är verdana att rekommendera för att maxa läslighet på skärm (https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15551390801914595)

 • Linda skriver:

  Väldigt snyggt!

 • Yrsa skriver:

  Hej! Kul med förnyelse! Läser bloggen på datorn. Ingen marginal till vänster om din text känns konstigt.

 • T-Anna skriver:

  ang zoomningen så ligger det en meta-tag som förhindrar det, den ser ut så här:

 • T-Anna skriver:

  oops, man kan inte kommentera med kod. Det är iallafall metataggen (meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=0.30, maximum-scale=0.30, user-scalable=no" /) som ställer till det.

 • Ella lind skriver:

  Hej! Du har en toppenfin blogg. Innehållsmässigt och layoutmässigt för desktop, men du borde ha ett administrationsverktyg som erbjuder responsiv layout där innehållet anpassar sig efter enhet man läser från.
  Tyvärr visar statistiken att man tappar besökare på att inte erbjuda detta.
  kram och tack igen för en bra blogg! /Ella

 • Alla ni som tjatar om att bloggar och sajter MÅSTE vara responsiva. Tänker ni någonsin på att det ni kräver i utbyte för er ökade "läsupplevelse" innebär att bloggaren eller sajten ska skala bort sina annonser = intäkter. Okej, man kanske tappar läsare på att inte mobilanpassa, men om man tappar sina annonsörer hur ska man då finansiera all tid man lägger på bloggandet. Blir så trött på egoperspektivet från läsarskaran ibland.
  Tänk på det innan ni klagar och ställer krav….
  Ni betalar ingenting för det ni får. Det är liksom inte sköna hem som ni pröjsar 65kr för där 50-60% är reklam…. Klagar ni lika mycket på dem som på oss bloggare??
  Jättefin förändring Frida. WTG!

 • Ella skriver:

  Annonser kan också vara responsiva…

 • Anna skriver:

  Vad hände? Minitext!! Eller är det bara på min padda?

 • Ninni skriver:

  Hej Frida, jag läser via min IPad, ser inte vad Du skrivit…ser inte vad jag skriver nu heller…?
  Hoppas att det blir anpassat för IPad också.
  Vänligen Ninni.

 • katta skriver:

  IPhone 7, funkar att zooma i Safari ej i chrome

 • Johanna skriver:

  Jag gillar nya layouten. Är dock omöjligt för mig att läsa via ipaden då det inte går zooma och texten är på tok för liten för att se. På mobilen funkar det däremot perfekt!

 • Sanna skriver:

  Hej! Superkul med ny design men jag kan inte läsa alls på iPad för allt är så smått och omöjligt att zooma. Använder chrome, kanske problem med vissa webbläsare? Keep up the good work!

 • Claudia skriver:

  Hej! Läser från Iphone, funkar fint att zooma men stör mig så enormt på att texten är placerad så långt till vänster, den börjar liksom där skärmkanten börjar. Borde flyttas lite mer centrerat!

 • Carina skriver:

  Tycker det är svårläst eftersom det inte finns någon marginal alls till vänster. Texten går ända ut i skärmens kant.

 • Linnéa skriver:

  Läser från min ett år gamla androidtelefon och inzoomning funkar varken i chrome eller operas webläsare. Annars gillar jag nya designen! Skulle dock vilja ha textinläggen i mitten och din kolum med bloggkategorier på ena sidan och annonserna på andra… Men det är en smaksak 🙂

 • Ann skriver:

  Jag tror det finns något sätt att formatera en webbplats så att den förminskas när man trycker ihop (förminskar) sidan. Så att man slipper scrolla sidleds. Det skulle vara bra att ha det så. Personligen föredrar jag det gamla utseendet för man fick all information genom bara några ögonkast. Nu måste man låta blicken fara fram och tillbaka och de stora bilderna gör att man måste scrolla en massa. Man måste anstränga sig mer för att tillgodogöra sig innehållet. Jag tycker att lättåtkomligheten gjorde din blogg unik – det krävde föga ansträngning att läsa den. Nu är bloggen som alla andras dvs den kräver mer "input" genom att blicken måste förföyttas över större område och man måste scrolla mer.
  Därför vore det bra om sidan förminskades när man trycker ihop fönstret, så att man själv kan göra den mindre.

 • Sandra skriver:

  Jag kan zooma (iPhone 7+) MEN texten är trots detta väldigt liten. Kanske får jag skaffa förstoringsglas om jag ska kunna fortsätta läsa bloggen 😀 nej jag har inga synfel 🙂

 • Ann skriver:

  Vill lägga till att jag läser på laptop.

 • Catarina skriver:

  Kan inte läsa på min IPhone 5 texten ligger för mkt till vänster
  och på min Ipad tycker jag att texten är för liten man får sitta o förstora hela tiden

 • Superfint, Frida! Snyggt jobbar! Tydligt, fräscht och fortfarande väldigt "du"! KRAM från Ebba

 • Christine skriver:

  Så otroligt stolt du skall vara från det du kommer från Husmusen var fantastisk, idag, igår och alltid.
  Fniss ibland gör jag dina små möss av rädisor som jag lärde mig att göra på Husmusen…Gute Farth…som man säger Lycka till på Färden,, det här blir bra <3

 • Anna skriver:

  Mobilanpassning vore toppen, annars blir det att jag tyvärr väljer bort att läsa till förmån för inredningsbloggar med anpassning. Jag upplever att det är en hygienfaktor. I övrigt mycket fint med nya formatet!!!

 • Ludvig skriver:

  Frida,
  tkr du har en fantastisk blogg full av inspiration och fina tankar. Men här har du tyvärr gått lite fel. Snyggare design som det var innan (ser billigare ut nu och på minner mer om tidiga bloggar, inget jag tror du vill konnotera till). Vidare anses sans seriffa typsnitt vara mer lättlästa på skärmar med blått ljus även om det har visat sig vara svårbevisat huruvida det verkligen är så!

 • Ludvig skriver:

  Frida,
  tkr du har en fantastisk blogg full av inspiration och fina tankar. Men här har du tyvärr gått lite fel. Snyggare design som det var innan (ser billigare ut nu och på minner mer om tidiga bloggar, inget jag tror du vill konnotera till). Vidare anses sans seriffa typsnitt vara mer lättlästa på skärmar med blått ljus även om det har visat sig vara svårbevisat huruvida det verkligen är så!

 • Anna María skriver:

  Grattis till nytt utseende! Ska bli spännande att följa framöver.

 • Micaela skriver:

  Jag gillar verkligen nya utseendet här på bloggen! Tidigare har jag dragit mig lite stundtals för att läsa då texten varit otroligt liten, men framöver kommer jag verkligen läsa mer frekvent 🙂

 • Anna skriver:

  På min I-Pad försvinner vänstermarginalen helt, vilket gör texten svårläst. Hoppas det löser sig, då jag är en trogen följare sedan många år! Tycker att du/ni gör ett fantastiskt jobb!

 • Cat skriver:

  Gillar verkligen det nya utseendet på bloggen!! Mycket lättare att läsa och så utnyttjas hela skärmen med innehåll (förut var det text och bilder på halva skärmen)
  Tack för all inspiration!!

 • Anneli skriver:

  Äntligen 🙂 jättefint, det enda som behöver jobbas mer på är att inläggen fortfarande nästan går in i varandra. Jag älskar seriffer! Och använder min bärbara i lugn och ro på kvällen.

 • frida skriver:

  Flödet skulle kunna vara ännu mer centrerat – för harmonin. Nu är det två spaltar på höger sida, en med annonser och en med kategorier. Detta kanske skulle kunna ändras?
  När man förminskar fönstret borde innehållet också förminskas.

 • Alex skriver:

  Ser bra ut men från iPad air flyter texten ut så långt åt vänster att jag inte ser första bokstaven på varje rad. Blir så oavsett hur jag håller paddan

 • Katja skriver:

  Snyggt! <3

 • Ekenäsliv skriver:

  Ubersnyggt!
  MEN svårt att hitta komentarlänken… Går det att "belysa den bättre?

 • LenaK skriver:

  Bloggen funkat inte helt i min iPad (safari),
  Vänstermarginalen "flyter ut" och de första bokstäverna på raden försvinner. Raden blir också lite för lång för att kännas bekvämt att läsa.

 • Robert skriver:

  Som många redan sagt. 2017 måste hemsidor vara responsiva, även annonser kan vara responsiva. Annars pallar man helt enkelt inte läsa och det är väl poängen med en blogg? Nya sidan är så pass enkel att det borde gå att lösa om man gör rätt från början.

 • Elle skriver:

  Även på min pc saknas helt marginal i vänsterkanten = svårläst och känns nästan lite klaustrofobiskt. Jag blir lite sjösjuk, vilket är märkligt men icke desto mindre sant. 🙂
  I övrigt jättefint och hyser fortfarande stor beundran till ditt förhållningssätt till såväl din blogg som ditt företag och dina läsare. Keep it up!

 • H skriver:

  Totalt olsäslig på Macbook pro. Texten är helt uppskjuten till vänster och resten ihoptryckt. Visst att inte behöva mobilanpassa men så svårt är det inte om man har en ordentlig webbdesigner att få sidan läslig för alla.

 • H skriver:

  och där försvann halva min komm…forts: som sagt så svårt är det inte. Lägg till kod margin: 20px under css:en .entrybody . Plus säg till om du behöver ny webbdesigner. Han/hon verkar inte helt förstå det allra enklaste..

 • Ninni skriver:

  Hej Frida, jag skrev tidigare om att jag inte kunde läsa din blogg genom min IPad och safari. NU ÄR DET MÖJLIGT, TACK FÖR DET FRIDA! Jag gillar ju din blogg och Dig så mycket. Det enda som är att justera enligt mig är att vä marginal ligger för nära skärmkanten första bokstaven är läsbar, men det behövs ett tomt utrymme innan raden börjar (ett bokstavs utrymme/ eller ett mellanslag) sedan upplever jag att texten för att komma åt kommentering är för liten och svår att träffa med ett fingertryck.
  Men jag har full förståelse för att det tar sin tid att fixa till sidan, och det här var snabbt ordnat med att få oss som läser via IPad, nu kan göra det.
  Det finns ett förlag/ en inredningstidningssajt som inte fått kommentarsmöjligheten att inte ännu att fungera via IPad och det har gått ett år, fast jag vid flertal tillfällen har påtalat problemet. Så de bloggarna där som är duktiga bloggare får dålig feedback och kommunikation. Så all eloge till Dig som möter oss med förklaring och att problem ska med tid ordnas.
  Jag gillar Din nya layout, Lycka till och TACK för det Du Delar och Ger genom Din blogg.
  Kramar från Ninni.

 • Jette skriver:

  Ingen marginal til venstre gør den svær at læse. Zoomer jeg ind, forsvinder teksten i venstre side lidt, at jeg kan ikke trække den tilbage i billedet ordentligt. Læser på IPhone SE.

 • Birgitta skriver:

  Texten kapas av till vänster – oläsligt 🙁

 • Hanna skriver:

  lite sen på bollen här och kanske gammal skåpmat vid det här laget men för mig som använder chrome på min Samsung blir texten och bilderna extremt vänstercentrerade, ser knappt första bokstaven på varje ny rad.

 • Erika skriver:

  Alltid positivt när man vill göra saker bättre, men ta en funderare till på valet av font, det finns en anledning till att i princip inga texter för skärm har font med serifer.

 • Birgitta skriver:

  Hej! Har läst din blogg sedan Husmusens tid, kommer ihåg att jag fastnade för den för att det var så bra pysseltips. Det har hänt en del sedan dess?
  Tycker nya layouten är snygg, förutom själva textflödet. Jag hoppas att jag vänjer mig med textfältet, men än så länge tycker jag det känns för…ihopatryckt. Läser fler bloggar som skriver långa texter, och tror inte de använder detta typsnitt, men har aldrig reagerat på att det skulle vara svårläst. Kul med förändring i alla fall!

 • Robert skriver:

  Vore lite mer klädsamt ifall Nordens (!) största inredningsblogg funkade bättre och såg snyggare ut textmässigt på alla plattformar. Precis som detaljer påverkar helheten när det gäller inredning är det samma smak med detaljer och pixlar när det gäller webb. Att dina läsare (!) (helt otroligt) ska behöva hjälpa dig med synpunkter visar bara hur uselt din webbdesigner skött det här. Det är normalt sett en webbdesigners uppgift att se till att det ser bra ut — överallt! Önskar dig det bästa och att det löser sig. Du och din site förtjänar det!

 • Anonym skriver:

  Supersnyggt! Enkelt stilrent och lättläst. De som klagar kan inte läsa magasinsbloggarna. Herregud så dåliga läsupplevelser och man kan varken scrolla eller kommentera hos dem.

 • Katarina skriver:

  Superfint! Dock är det ingen marginal i vänsterkant, vilket gör det svårläst. Stor tack för fin blogg i övrigt’

 • Ebba skriver:

  Jättefint! Verkligen en välkommen uppdatering, snyggt jobbat!
  Det enda jag märker som blir lite svårläst är att:
  – vissa kommentarer är understrukna (men så har det även varit tidigare)
  – länkarna till kommentarer osv. under varje inlägg har en extremt liten storlek, nästan svårt att klicka sig in för att kommentera
  – datum och tid under respektive kommentar är också pyttelitet
  – formuläret där en faktiskt skriver kommentarer är också väldigt litet, både texterna (namn, epost, URL osv.) och själva fälten där ovan nämnda info ska skrivas in
  Annars är det verkligen bara lovord från min sida!

 • Trendenser skriver:

  Jag förstår att det kan låta enkelt ur ett tekniskt perspektiv, men att göra en sajt responsiv handlar ju till syvende och sist om att minska annonsutrymmet för att öka läsbarheten (även om man också gör sina banners responsiva) och de intäkterna är ju min enda lön för all tid jag lägger ner på min blogg eftersom du och alla andra får läsa den gratis (detta är mitt heltidsjobb). Så det är inte ”bara” att fixa detta som det kan låta eller som det kanske är för en annan blogg/sajt utan samma intäktsproblematik. Jag förstår att sidan upplevs omodern på mobiler och läsplattor, men har ändå flera hundratusen läsare som verkar kunna ha överseende med att det tar lite tid att arbeta fram en lösning som funkar både för er läsare och för annonsörerna, men om du ”inte pallar” är det så klart väldigt tråkigt och bara något jag kan beklaga. Jag har inte hittat den optimala lösningen än, men vi jobbar på det.

 • Trendenser skriver:

  Jag förstår att mobilanpassning är viktigt för många läsare, men det är inte helt okomplicerat att lösa som fristående bloggare (som inte ligger på någon magasinsportal med fast lön och är beroende av annonsintäkterna) då det finns så många olika mobila enheter att hantera och vi inte har hittat en responsiv lösning för annonssidan som är kostnadsmässigt försvarbar ännu. Det kommer, men lär ta ytterligare lite tid. I väntan på den kan jag dock tipsa om Bloglovins app. Den är väldigt bra för att skapa läsbarhet och kanske gör att du kan fortsätta läsa independentbloggar om det är en dealbreaker? 🙂
  kram Frida

 • Trendenser skriver:

  Vi jobbar på en lösning. Det är något med bloggsystemet som inte är kompatibelt med alla mobiler men hjälp är på väg. Håll ut! 🙂

 • Trendenser skriver:

  Vi ska kika på en lösning för zoom. Något verkar ha hängt sig på vissa mobilmodeller, alla har inte samma problem, men vi felsöker och återkommer! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.