Annons

Lookalikes: Skalstolar

Tanken bakom danska HAY’s ”About a Chair” formgiven av Hee Welling var att skapa en stol med en ren och enkel design. En stol som passar tillsammans med de flesta andra möbler i de flesta miljöer. På kort tid har den blivit en storsäljande och populär modell både för hemmabruk och kontor. Jag blev därför lite förvånad när jag såg denna vårnyhet. Till halva priset? För nog är väl de här lika som bär?
Bild 1: HAY About A Chair 2385 kr/st
Bild 2: Jotex BOARP pris 2498 kr/2-pack 

Kategorier:

Kommentarer

 • Hej!
  Jag driver en hemsida som heter ”Vardagskrönikören” där jag publicerar vardagsrelaterade krönikor. Den är relativt ny och jag försöker sprida den så att allt fler kan få möjlighet att läsa krönikorna. Detta meddelande är en uppmuntran att kika in hemsidan och följa den på Facebook ifall du uppskattar innehållet.
  Dessutom har jag varje vecka gästkrönikörer som publicerar sina texter på min hemsida. Gillar du att skriva och är nyfiken på att skriva en vardagskrönika och få den publicerad kan du mejla mig den på [email protected]
  Allt gott,
  Vardagskrönikören!
  https://www.facebook.com/vardagskronikoren/

 • Emma skriver:

  Lika sim bär men som (nästan) alltid – något mindre snygg än originalet…

 • Nini Tjäder skriver:

  Du borde ta bort inlägget från Vardagskrönikören ovan. Har inget med ditt inlägg att göra.

 • Ija skriver:

  Såg även att Jotex gjort en stol lite för lik Y-stolen för en bråkdel av priset!

 • Anonym skriver:

  Jag skulle också hålla med om att de är riktigt lika! Bra tips!

 • Anonym skriver:

  Ja de var verkligen lika varandra! Men så är det väl med alla kopior, att originalet är snyggast men kopian når nästan upp till samma nivå. Sedan om den håller lika bra återstår väl att se.

 • Stylewish skriver:

  Snygga stolar! Nästan snyggare än Charles Eames

 • About a chair är dessutom en kopia på Tom Vac-stolena skulle jag tro

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.