Annons

Veckans söndagssummering v 51 – 2016

Eftersom de senaste sju dagarrna troligen mest ägnats åt julaftonsförberedelser runtom i landet skulle man kunna tro att söndagssummeringen borde utgå idag, men icket. Veckan har (julfirandet till trots) ändå bjudit på rätt många inredningsrelaterade nyheter värda att ta en snabb koll på för den som vill hålla sig uppdaterad. Hoppas ni hittar något ni gillar och att ni får en fortsatt fin julhelg!
Nästa år firar Kosta Boda 275 år och de riktar strålkastarljuset på den tidlösa klassikern Limelight. En serie skapad av Göran Wärff, de optiska illusionernas mästare. En klassiker från 1986 är tillbaka.
Retroinfluenser finns det gott om på många håll nästa säsong. Holländska Serax har lanserat en ny kollektion med 70-talsinfluerad rustik, oglaserad och glaserad keramik. Läs mer HÄR.
Tidigare TV4-profilen Hanna Wessman och copywritern Tove Norström har startat en egen Youtube-kanal för pyssliga inredare. Nyfiken på DIO? Se mer HÄR. 
Pella Hedebys och fotografen Ragnar Òmarsson nya bilder på IKEA’s Stockholms fåtölj i honung/senap gjorde att en diskussion om IKEA’s kopiering blossade upp. Men IKEA var faktiskt flera år före GUBIs nya dyrgrip STAY i just det här fallet. Det förtar dock icke spaningen av Anette, för visst är de lika?
 
Notiser: 
Nobia har sålt lyxköksvarumärket Poggenpohl för en spottstyver
Bisfenol förbjuds i kvitton från och med 2 januari 2020
– Konsumentverket varnar för falska mellandagsreor
– Nytt digitalt dörrlås öppnar upp för framtidens leveranser. Smart!
– Och Ellen Dixdotter slutar på Filippa K och börjar på HOPE!

Kinfolk utvecklar sitt koncept och bjuder in till  Kinfolk Trend & Design Talks. Den 17 januari i Köpenhamn går första eventet av stapeln i deras galleri. 

Bloggportalen The Way We Play har släppt sitt andra magasin. TWWP 2! Beställa kan du göra HÄR. Hemnetgodis har det varit glest med givet att de flesta mäklarkontor stängt ner för storhelgen så jag passar på att tipsa om Alan Torps summering av 2016 års trender. Vad toppade checklistorna i tidningarnas hemma-hos-rep och näthemmen på Instagram? Läs mer HÄR!
Foto: Kosta Boda, Serax, Kinfolk, IKEA, twwp, Bungalow5

Kommentarer

  • Jill skriver:

    Vet du när Ikea släpper den nya klädseln till fåtöljen?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.