Annons

Veckans söndagssummering v 49 – 2016

Andra veckan i december har bjudit på en blandad kompott av bland annat badrumsnyheter, så synkade både till väggfärger och rekvisita att rådande trender blir övertydliga. Lägg därtill en del lanseringar inför våren och lite branschskvaller på och ni har ännu en söndagssummering ”at your service”. 
 
Thomas Sandell är aktuell med en ny serie för Mora Armatur, som storsatsar på hållbara och driftssnåla armaturer. Jag tyckte kranarna var lite för lika Vola (förlåt) men duschen skulle jag mer än gärna kunna tänka mig här hemma. Mora One finns i utvalda butiker från och med 3 april 2017.
Norm Architects har designat ett nytt stilrent badkar för spanska märket Inbani, jag blev omedelbart förtjust i den bulliga men ändå strama formen med den lilla kanten på toppen. Snyggt!
Ralph Laruren Home är i blåsväder med sin nyhet Sonora Canyon Chair (pris ca 6000 USD) som påminner en hel del om Børge Mogensens klassiker 2224 från 1967 som produceras av Frederica Furniture. Tipstack till Anette. Nyfiken? Läs mer HÄR!
H&M Home har släppt pressbilder på sina vårnyheter SS17. Dovt, grått och brunt. Nu hör inte detta till saken, men om jag ska ge mig på en gissning så kommer Gubis soffa bli den nya IT-modellen. 
PANTONE har annonserat deras Color of the Year 2017. PANTONE 15-0343 grönska (Greenery). En upfriskande gul-grön nyans som väcker känslor till naturen och en symbol för nystart.
 
Några notiser: 
– Bygghemma har köpt upp Stonefactory
– Caroline Hjelte blir ny VD på Lagerhaus
– Nästa år införs en ny kemikalieskatt på hemelektronik 
– IKEA satsar en miljard på hållbarhet under nästa år!
 
Rörstrand och modeföretaget Minimarket har slagit sina påsar ihop och gjort en Memphis-inspirerad kollektion. Se mer HÄR! Veckans mest ombloggade lägenhetsobjekt till salu? Jag tror priset går till denna vindsvåning i Göteborg stylad av Emma Fischer / Emmahos och fotad av Alen Cordic. Kolla in Övre Majorsgatan HÄR och ha en fin tredje advent!
Foto: Mora, Ibani, BoBedre, H&M Home, Pantone, Rörstrand. Bjurfors / AlenCordic

Kommentarer

  • Anna-Maria skriver:

    Ah äntligen grönt i inredningen säger jag ?Den där lägenheten är väldigt tjusig och utsikten men balkongen är jag lite tveksam till…

  • Karina skriver:

    Älskar din summeringar!

  • Karina skriver:

    Älskar din summeringar!

  • Anonym skriver:

    Bra summering tycker jag!

  • Caroline skriver:

    Tack ännu en gång kära Frida för länk till mig:-) Ha en fin vecka, Kram C

  • Emma T skriver:

    Hjälp så snyggt badkar! Störtförälskad ?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.