Annons

Sponsrat inlägg: Ge din soffa nytt liv med BEMZ

I samarbete med Bemz som specialiserat sig på att göra snygga sofföverdrag till IKEA’s soffmodeller har jag förvandlat en standardsoffa till en trendriktig sammetssoffa. Just nu är det ju väldigt populärt med den Art Deco influerade inredningsstilen så vi klädde om Nockeby i den nya kollektionen Zaragoza Vintage Velvet som Bemz tagit fram i samarbete med Designers Guild. Resultatet blev en helt annan känsla och förvandlade soffan från lumpen till lyx på 5 minuters insats. Perfekt för dig som fyndat en soffa från Blocket eller har en sliten IKEA-soffa hemma som behöver nytt liv. Bemz har över 250 olika tyger att välja mellan som gör att du enkelt kan förnya eller göra om en IKEA-soffa i ett kick.  
FÖRE: En naken IKEA Nockeby som såldes billigt utan klädsel. Tips: Om du inte vet exakt vilken modell du är på jakt efter, leta på Blocket med sökord som ”IKEA” + ”soffa” eller ”IKEA-soffa”. 

EFTER: En elegant Art Deco inspirerad IKEA Nockeby i skimrande sammet. 
Eftersom klädslarna från Bemz är specialsydda utifrån olika IKEA-modellers design sitter de som en smäck. Om jag får säga det själv, nästan snyggare än originalklädslarna ibland gör. Alla Bemz överdrag går dessutom att tvätta i maskin vilket jag som småbarnsförälder tycker är ett stort plus.
Den här soffan går nu att köpa på Blocket. Mer info hittar du HÄR! Gillade du inte just den här modellen kanske du kan ge dig på en liknande make over med en annan. Det är ofta både billigare och mer miljövänligt att klä om en befintlig soffa än att köpa en helt ny. Nu har de dessutom lanserat en miljövänlig tygkollektion Bemz Respect som är gjord av återvunnen bomull (finns i 17 olika färger).Dagens tips!

Styling: Frida Ramstedt, Trendenser.se
Foto: Bodil Bergqvist

* Inlägget presenteras i samarbete med Bemz

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Hej Frida!
  Igår satt jag och kunde inte för mitt liv komma på ordet på en interiördetalj och nu dyker den upp i dina bilder! Vad heter saken boken ligger uppslagen på?
  Hälsn
  Linda

 • Frida skriver:

  Hej Linda,
  detta är Helmut Newtons bok SUMO och stativet får man med vid köp (liksom ett par vita handskar… eftersom boken är ett samlarobjekt). Vet ej om stativet går att köpa löst, tror du måste köpa boken också. Kram!

 • Helena skriver:

  Tack snälla Frida för detta tipset!!! Har länge funderat på att urvalet av klädslar till Ikea soffor vart väldigt skralt

 • Sofia skriver:

  Jättesnygg! Bemz har mkt fint stt välja på och en väldigt smart affärsidé, synd att de inte levererar kvalitetsmässigt. Jag har själv reklamerat 2 överdrag till vår soffa som krympte i tvätten trots att vi följt anvisningarna.

 • Anna skriver:

  Så fint! Gillar även soffbordet till. Varifrån kommer det?

 • Anna skriver:

  Tycker Bemz har så himla många fina överdrag, meeeen jag blir lite snål när överdraget kostar mer än soffan…

 • t-anna skriver:

  Jag gillar bemz, men beställ ALLTID tygprover, färgrepresentationen på siten är inte den bästa så ha koll innan ni köper.

 • Anonym skriver:

  Jag undrar om Bemz kan spåra källan i sin kollektion av återvunna textilier. Det förvånar mig att Make-it-last Emma med småbarn valde den kollektionen givet att gamla textilier kan ha varit hårt ansatta av kemikalier. Hon har ju en bebis hemma…. Men bemz kanske har koll på vilka textilier de använder i den kollektionen?

 • Bemz Design skriver:

  Hej @Sofia, tråkigt att höra att dina överdrag har krympt. Iom att vi satsar framförallt på naturliga material kan viss krympning förekomma (2-3%). Vi brukar rekommendera att man sprejar med lite vatten när man sätter på överdraget. Våra produkter har en 3-årsgaranti samt 2 veckors returrätt för att vi vill självklart att våra kunder ska vara nöjda. Du får gärna maila [email protected] så hjälper de dig mer än gärna. mvh /Bemz

 • Bemz Design skriver:

  Hej @Anna, Tack för din feedback. Vi har gjort ett medvetet val att göra våra produkter i enlighet med höga kvalitetskrav. Detta innebär en satsning på 100% naturliga tyger, sydda i europeiska fabriker efter EU:s miljöbestämmelser med goda arbetsvillkor och en hög kvalitetsnivå. Detta medvetna val innebär att vi inte alltid kan erbjuda det lägsta priset för sofföverdrag, men vi är stolta över att kunna erbjuda en vacker produkt med hög kvalité. Vi erbjuder även en rad tygkvaliteter på olika prisnivåer som passar varje budget. Du får gärna maila [email protected] om du har några andra frågor eller kommentarer. mvh /Bemz

 • A-mamman skriver:

  Det där blev ju väldigt fint och även om jag inte gillar att slänga fungerande saker så har vår ganska så sköna hörnsoffa nyligen åkt på tippen! Den var SÅ fläckig, vi fick inte kuddarna rena och sidostycken gick inte att ta bort för att tvätta, den var inte från Ikea och att klä om den "på riktigt" skulle kosta mycket mer än en ny budgetsoffa. Så vi fyndade nygammalt och körde den förra till tippen samma dag. Känns rätt skönt ändå.

 • Bemz Design skriver:

  Hej @Anonym,
  Tack för ditt intresse för Bemz tyger!
  Alla textilier i Respect-kollektionen är gjorda av 100% återvunnet material från tygrester från modeindustrin. Materialet är nytt och inte använt tidigare. Vi samlar ihop, sorterar efter färg och river sönder tygbitarna (som är så små att de inte går att sy något av) och spinner nytt garn av detta. Vi har valt att väva alla våra tyger i europeiska fabriker som följer EU:s miljöbestämmelser för kemikalier, med goda arbetsvillkor och en hög kvalitetsnivå. Inga färger och andra kemikalier tilläggs under denna process.
  Om du är intresserad av att höra mer om vår tillverkningsprocess maila gärna [email protected]. mvh /Bemz

 • Anna skriver:

  Cred till Bemz som engagerar sig i kommentatorsfältet! Det tycker jag är omtanke om konsumenten (och gör mig kanske lite mindre snål i synen på pris överdrag vs soffa).

 • Camila skriver:

  Hej!
  Är det färgen Zinc?
  Gott nytt år!
  Hälsningar,
  Camila

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.