Annons

Årets julpyntsinvesteringar

Tvärtemot vad många tycks tro så är jag inte alls särskilt trendkänslig när det kommer till julpynt. Jag vill hellre ha trygga rutiner än nytänkande och är därför ingen storkonsument av dekorationer såhär års. Men visst, några nytillskott att addera till samlingen blir det ju alltid. Mina senaste investeringar på det temat? När vi var i Köpenhamn fick jag med mig 3 (!) påsar av anrika Lankilde & Sons flaggspel. Nä, jag är inte från grannlandet, men jag tycker Dannebrogen är så fin (ser det som en tribut till mitt danska designintresse). En färsk mistel är ett måste och eftersom vår julgransfot är mystiskt försvunnen (Niklas?!) satsar jag på Markslöjds julgranskorg i år. Tidigare idag hämtade jag Dalaindustriers Änglaspel original som jag hade köpt via nätet. Som liten var det eviga plingandet en återkommande tradition hemma och lagom till Lucia kunde jag montera ihop ett klockspel till min egen lilla familj. Nu är jag redo för jul!
Foto: 1 / 2 / 3 / 4 

Kommentarer

 • Funkisistan skriver:

  Jag blev så fantastiskt glad och alldeles varm när jag läste detta inlägg! Vad skönt med lite tradition. Annars känns julen nästan som en galen hetsjakt på vem som hittar på nästa trendgrej när det gäller julen.. är ju stressigt som det är med all klappjakt..Heja misteln och änglaspel! (Hos mig när vi var små var det alltid en kamp om vem som fick tända änglaspelet när vi var små…) TACK för ett fiint inlägg skall jag värma mig på resten av dagen…

 • Mirva skriver:

  Beställde en stor svarttall/jultall från Smålandsgran.se men korgen gillade jag inte. Istället klickade jag hem denna efter att ha sett en hos Pella Hedeby. 😉 https://homenord.se/sv/jul/marknadskorg-m.html

 • Frida skriver:

  Mirva: Aha, men passar den en julgransfot? Läste också Pellas tips om Smålandsgran – det var så jag hittade denna korgen.

 • Katja skriver:

  Snyggt vore kul om du kunde skriva igen sen en lista på dina nyårslöften/planer för 2017, som du skrev förra året.

 • Anna skriver:

  Håll tummarna att mistlarna har bättre kvalitet än skörderna förra året! För det är svårt att få en mer effektfull detalj!

 • Annika/Resfredag skriver:

  Min favoritjulgran hittills fotade jag på en dansk julmarknad under en pressresa förra året. Så fint med det rödvita flaggspelet!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.