Annons

Veckans söndagssummering v 45 – 2016

Efter en skakig vecka i världen har det blivit dags att summera inredningsbubblans största nyheter och snackisar i ännu ett söndagssvep. Många inredningsbloggare har branschglidit och talat politik och jämställdhet i veckan. Jag ska inte göra det, men måste ändå tillstå att det som bekymrar mig allra mest faktiskt inte handlar om att USA snubblade på mållinjen för att få sin första kvinnliga president – utan att en av världens snart största ledare påstår att miljöhotet är en bluff samt hotar med att riva upp klimatavtalet. Man tar sig för pannan och undrar hur det hela kommer sluta
I inredningsvärlden och inte minst i sociala medier har tillkännagivandet av årets finalister i Elle Decoration Award och Årets inredningsbloggare 2017 varit en het potatis. Inte minst eftersom Elle förenklat röstningsförfarandet i år, så pass att man kan rösta hur många gånger som helst från en och samma dator. Utan krav på namn- eller mailregistrering. Varför? I och med det håller ju omröstningen sämre trovärdighet än en hemmabyggd pollundersökning. Jag säger som Martin –Må bäste robot vinna
Över till mer positiva nyheter. Marimekko har fått stående ovationer och rungande applåder för sina nya pressbilder signerade… stylisten Lotta Agaton (hur är det möjligt att leverera lyckade kampanjer vecka efter vecka?) här med fotografen Petra Bindel. Vårkänslor och finfina nyheter i skön symbios. 
Ett annat finskt varumärke som är aktuellt med nyheter är Iittala som relanserar sin storsäljande servis Teema i ett nytolkat format. Teema Tiimi som är designad för det nya globala köket. Läs mer HÄR
Céline har öppnat butik i Stockholm i veckan och har fått mycket beröm för sin inredning. Danska designföretaget FOS har stått för flera föremål, bland annat en lampa, hyllor och krukor.

Några notiser 
– Hemtex senaste kvartalsrapport visade sämre siffror
– Nu är det klart, Indiska klarade konkurshotet!
Budgivningen har trissat upp värdet på Hemnet till rekordpris

– Och några av nyckelspelarna bakom Hemnet satsar nu på spanska bostadsmarknaden
– McKinsey har köpt Veryday (som bland annat designat IKEA’s nya laddningsbara lampor) 
– Och Dagmar väljer en kvinnlig arkitekt som modell och ”ansikte” utåt

Skultuna släpper i december kollektionen Spikes i samarbete med smyckeskonstnären Maria Nilsdotter. Tipstack till Weronica och Emma Blomqvist Interior/Instagram. Veckans mest omskriva Hemnet-objekt är inte bara en bostad, utan ett fenomen på bostadsmarknaden. Oscar Properties har fått en fin utmärkelse och mycket cred för sin nya satsning, liksom för sitt projekt Lyceum. En fin bostadsannons som visar lite andra vinklar och en annan möblering än HÄR. Njut av bilderna och ha en fin söndag!

Foto: ELLE / Petra Bindel / Iittala / Céline / Skultuna / Oscar Properties och Kronfoto

Kommentarer

 • josefine skriver:

  Hoppas du har haft en bra helg! 🙂

 • Anonym skriver:

  VA?!!’ Varför har inte Elle tänkt på det?! Eller har de tänkt på det och har en baktanke med detta? Ska bli mkt spännande att se hur de bemöter detta ?

 • Patrik skriver:

  Inredningen hos Céline är GRYM!

 • Anonym skriver:

  Herregud vilket tjafs om Marimekko-bilderna ? Pinsamt!

 • Martin skriver:

  Anonym den förste. Ja visst är det sjukt?! Måste ju ligga en strategi bakom…

 • Sanna Ek skriver:

  Åh vad tråkigt med Hemtex, gillar deras utbud jättemycket! Tycker också att dem bara blir bättre, förnyar sig oså. Men väldigt roligt att höra att Indiska klarar sig:)

 • Sarah skriver:

  Vad löjligt, men det är väl det enda att göra för att någon annan än Trendenser ska ha en chans att vinna en sådan här tävling 🙂 Frida är ju som vanligt på en helt egen nivå.
  Kram!

 • Ett alternativ när det gäller bloggpriset hoss Elle Decoration vore ju att dela ut det enligt samma kriterier som övriga priser, dvs att en jury utser vinnaren.
  Men såklart, då missar ju Elle Decoration 3 månader av aktiv lobbyverksamhet från de utvalda 10 bloggarna som driver in massor av trafik till deras hemsida…
  Tack för en fin summering Frida.
  Kram Anette

 • Malin skriver:

  Och jag älskar att du fortsätter sticka ut hakan och vågar diskutera & dissa. Heja dig!

 • Emm skriver:

  Jag röstade på dig för ett tag sen och försökte nu rösta på en annan, men det gick inte. Bra att de ändrat efter krav, och lycka till. Jag gillar dig för du är som en nyhetsmorgontidning, fast inom inredning (på nätet) keep up the good work 🙂

 • Lotta Agaton skriver:

  Jag jobbar ju heltid som stylist så det blir ju en del jobb på ett år men jag tar aldrig för givet att de ska snurra på bloggar utan blir väldigt glad varje gång de gör det. Det ligger ju som du vet blod svett och tårar bakom varje bild och det är bara en slump när bilder lanseras. Marimekko plåtades i våras och Blossa i september men så släpps de samtidigt ändå och då blir det lite Lotta Agaton overload t.o.m. för mig!
  : )
  Bra undran också från Inredningshjälpen där om varför bloggpriset inte utses av en jury som de andra prisen!?!

 • Lotta Agaton skriver:

  …alltså ovan kommentar var tänkt som ett T A C K för all support, kände efteråt att det kanske inte framgick!

 • Jannice skriver:

  Nu är det ju inte så Frida och ni andra som skrivet om omröstningen här i kommentarsfältet. Omröstningen är baserad på en unik röst, även i år. Dock kan jag väl hålla med om att det är lite luddigt. Men de hade ju problem med kvitto på att man röstat förra året och så är nog en en av anledningarna att de vill ha en välbesökt sida. Men alla dubbla ip försvinner och unik röst gäller, så att dra igång någon robotgrej verkar lönlöst, haha… 🙂 Jannice

 • Anonym skriver:

  Fast Jannice en robot kan generera många unika IP-nummer ??

 • Anna skriver:

  Man måste logga in/registrera sig för att kunna skriva en enda enkel kommentar på ELLE’s hemsida men man behöver inte logga in för att kunna rösta på ett av deras viktigaste priser. Logiskt?

 • Bloggvärlden… Spännande tider! Lycka till.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.