Annons

Lookalikes: Moravia Star

Den klassiska stjärnan Moravia Star har sitt ursprung i ett trosamfund i Hernhut Tyskland, där barnen tillverkade dessa 25-uddiga stjärnor i skolan som ett led i matematikundervisningen. Så småningom blev de så populära att stjärnorna började tillverkas för försäljning och för ett par år sedan trendade Moravian stort i Sverige, inte minst när Artilleriet och Byggfabriken tog in dessa byggmoduler i sitt sortiment och många bloggare köpte sig ett ex. Det förvånar mig därför inte alls att kedjorna hakat på den tredimensionella trenden. Kolla till exempel in Granits version. Vad säger du om de här? Är de inte lika som bär? 
Bild 1: Moravian Star, 60 cm från Artilleriet, pris 599 kr 
Bild 2: Granits 3D Stjärna, 60 cm pris 399 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Älskar när du ger sådana här tips! ???

 • Ja det håller jag med om, väldigt likt men älskar detaljen med de små "nitarna" på Moravian, dock inte att sätta ihop den 😉
  Tror även att Watt & Veke har en liknande variant i år, fast ingen av dem slår originalet tycker jag.
  Kram Anette

 • Annika skriver:

  Jag har två såna stjärnor. Inköpta på granit för kanske 3-4 år sedan.

 • åh så snygg!!
  Ha en bra tisdag
  Kolla gärna in hos mig

 • erica skriver:

  Frågan är vem som var först egentligen. Granit har dessa sitt sortiment IGEN, men jag köpte min där för 7 år sedan. Sedan hur länge har t.ex. Byggfabriken haft dem?

 • Christina skriver:

  Min mamma köpte sånna stjärnor på Granit för kanske 15 år sen, och tydligen så fanns redan sånna när hon växte upp på 50-talet (därför hon köpte dom för det påminde henne om hennes jular från när hon var barn)

 • Anonym skriver:

  Ha ha….Granit var sääääkert före de tyska barnen för 25 år sedan… Hur länge har den kedjan ens funnits?…..

 • Fru K skriver:

  Första Moravian star dök upp på 1830-talet. Känner mig ganska säker på att Granit-kedjan inte ens var påtänkt då…
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moravian_star
  Jag har själv en köpt direkt från Herrnhuter på den tiden då de inte fanns att köpa hos någon svensk butik utan man fick maila och sedan gå in på ett bankkontor och betala in och sedan skicka ner kvitto på insättning. Förbannade att det inte fanna någon lätt fungerande webshop då men det var så värt det, varje år när den kommer fram så är jag så glad att jag gjorde det och just nu känner jag mig tacksam att de är mer lätt tillgängliga om jag skulle behöva köpa en ny.

 • Nini Tjäder skriver:

  Ja vem var först? De har ju funnits av och till ganska länge och är inte särskilt unika. Jag tror jag såg den först hos Indiska för rätt många år sedan.

 • Karin skriver:

  Originalet är så fin. Såg även att tom Jotex har "sin" variant och då till ännu lägre pris…

 • Gigi skriver:

  Har i hela mitt liv, 72 år, haft stjärnan med nitar, varje jul. Den köptes en gång i tyskland och var tvåfärgad, dvs gul och spetsatna var rödtonade. På 50 talet har jag för mig att de såldes på PUB i Stockholm. Nu är det mer tape än papper så jag har bytt till den modell som man bara viker upp.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.