Annons

Lookalikes: Keramikljusstakar

Danska Kählers serie Avvento är formgivna av kermikern Marianne Nielsen och finns i en mängd olika former, grågröna nyanser och storlekar. Tanken är att många ljusstakar tillsammans ska bilda en skog av ljus. Lågpriskedjan Jysks nyhet Angelit är inte helt olika Avvento i form och koncept. Någon som låtit sig inspireras här kanske? Vad säger ni om de här. Lika som bär? 
Bild 1: Ljusstakarna Avvento Kähler, pris 129 – 199 kr st
Bild 2: Ljusstakarna Angelit Jysk, pris 19 kr st

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Ja de var lika, bra med lpågprisalternativ tycker jag

 • lova skriver:

  julgran är kanske inte det första jag tänker på när jag ser dessa ljusstakar…

 • Johanna skriver:

  Kasst av Jysk att kopiera! Originalet dessutom i en helt annan division vad gäller formgivning, så fina!

 • Nettan skriver:

  Kom hem med en "gran" förra året och min man började tokskratta. Han såg nåt helt annat än en gran framför sig ??

 • t-anna skriver:

  Hehe, jag håller med Lova och Nettan ovan, fick mig inte primärt att tänka på en gran :/ Speciellt kopian, originalet var något granigare.
  Det är såna här kopior jag irriterar mig mest på. Den du publicerade tidigare i veckan, vagnen, är naturligtvis principiellt fel också, men när en produkt kostar trettiofemtusen och kopian under femhundralappen så konkurrerar de inte i närheten av samma publik. Men nitton vs. tvåhundra spänn för en ljusstake? Jag har inte bott i sverige på ett par år, men sist jag var där kostade knappt godiset så lite som nitton? Nej, inte ok.

 • Fast nä… Jag förstår att du tycker de är lika som bär, men det är stor skillnad på träffsäkerheten i designen tycker jag nog.

 • A-mamman skriver:

  Pinsamt lika! Värre än många andra "lika som bär" enligt mig, kanske för att formen i sig kunde tänkas vara unik.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.