Annons

En fredagspåminnelse till mig själv

Nej, usch. Det här har inte varit någon Happy Friday för min del. Jag har stressat som ett jehu från morgon till kväll och ändå bara hunnit hälften av det som förväntades av mig. När jag skulle hämta på förskolan möttes jag av nedsläckta lokaler och ett ensamt barn med världens bästa och mest tålmodiga pedagog och då slog det mig. De flesta andra har nog jobbat halvdag idag… Allhelgona? Det hade jag missat helt. Nåja, nu är det kväll. Middagen är klar att ätas så snart Max har somnat och jag har gjort som jag allltid brukar efter riktiga skitdagar. Slängt mig på soffan för att fokusera på det jag faktiskt har hunnit med. Både idag, under den här veckan och i livet i stort. Det brukar hjälpa. Just den här ljusstaken är faktiskt en bra påminnelse om det senare. 2008/2009 hade jag och 14 kollegor precis blivit varslade från vårt reklambyråjobb eftersom vår största kund var på väg i konkurs. Jag hade nyss brutit upp efter ett 7 år långt förhållande och bränt mina sista sparpengar på att köpa det nödvändigaste för att bygga ett eget bo. En säng, en soffa osv. Jag minns att jag tvingades panta ett par guldörhängen som jag hade fått i konfirmationspresent för att ha råd med hyran (förlåt morfar!). Mitt i den livskrisen bestämde jag mig för att börja försöka sälja annonsplatser på min blogg. Jag hade ju väldigt många läsare och kanske fanns det något företag som ville synas där? Vålamagasinet i Uppsala och Urban Living i Simrishamn var de första företagen som trodde på min idé och den här ljusstaken blev en belöning till mig själv när jag hade klarat mig ur den värsta svackan. Idag ser man Kubus4 överallt men för mig kommer den alltid vara en påminnelse om när det vände och att jag egentligen aldrig ska klaga när jag har för mycket jobb.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.ser

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda B skriver:

  Bra jobbat även om bara hälften blev gjort. Jobbar som biträdande rektor och känner samma frustration ganska ofta. Man har höga krav på sig själv och från andra. Ibland har man kommit några millimeter framåt när målet var att komma en meter. Men när man lyfter blicken och ser vad man åstadkommit under en längre tid har man faktiskt uträttat mirakel. En belöning då och då är aldrig fel och kan dessutom få en att förstå hur mycket och hårt man jobbat.
  Trevlig helg ?

 • Emma skriver:

  Man glömmer fort (både på gott och ont), fint med en så fin påminnelse då och då. Trevlig helg till dig!

 • susanna skriver:

  Tack för att du påminner…
  sitter i samma sits som du gjorde då för många år sedan och det är ganska pissigt.
  fint att få läsa dina ord just nu,idag.

 • Katja skriver:

  Ha en fin helg-

 • Cissela skriver:

  Tycker om din reflektion Frida!

 • Jenny skriver:

  Tycker så mycket om dina personliga inlägg – du är en otrolig inspiratör och förebild!

 • Carolina skriver:

  Vilket fint och personligt inlägg! Hoppas du o familjen får en fin allhelgona helg!

 • Känner igen mig i det sm du på ett så fint sätt berättar om. Livet är sällan en dans på rosor och ibland är det lätt att glömma det som är positivt mitt allt kaos.
  Min fredag var sannerligen inte heller den bästa, drog ut en visdomstand och nu känner jag mig som överkörd av ett tåg.
  Kram Anette

 • Linda skriver:

  Tack för ett så personligt inlägg!

 • Sandra skriver:

  Som så många andra gillar jag också det här inlägget. Vi är så många som stressar sönder oss varenda dag för att få ihop det och då är det skönt att veta att en inte är ensam. Glad helg!

 • Sanna skriver:

  Så fint inlägg!

 • Johanna skriver:

  Så fint skrivet Frida. Ska ta med mig den tanken nästa gång jag har en dålig dag.

 • Sofie skriver:

  Grym pepp! Har varit i liknande situation o känner igen mig så mycket i det du skriver. Man ska vara snäll mot sig själv, och pepp-presenter är både belöning och viktiga påminnelser! Hejja!

 • Minimalisterna skriver:

  Det spelar ingen roll hur många åtagande och förpliktelser vi tar på oss eller hur lång to-do-listan är, dygnet har ändå bara 24 timmar. Hur vi väljer att spendera dessa 24 timmar bör reflekteras utifrån våra prioriteringar och värderingar.
  Vissa människor tycks hinna med allt. De jobbar och skriver böcker, reser och gör utflykter, tränar och är coach i barnens fotbollslag. Samtidigt som vi andra sitter på sidlinjen och undrar hur de orkar och hinner. Vad är skillnaden mellan supermänniskorna och oss? Har de hittat de där extratimmarna på dygnet som vi andra letar febrilt efter och som vi tror skulle lösa alla våra problem?
  Två av supermänniskornas superknep är att säga nej och att prioritera. De fokuserar på väl utvalda områden i livet. De vet när de ska tacka ja och när de ska tacka nej, och låter inte andras prioriteringar och agenda styra deras dagar eller liv. Se till att planera dina dagar utifrån ditt eget livspussel inte någon annans.

 • Maria skriver:

  Vilket fint inlägg! Tack för att du delar med dig om livets upp- och nergångar.

 • Mia skriver:

  Åh, Frida. Väldigt bra att du skriver om tuffa händelser i ditt liv/ din karriär. Du är en sann förebild som vågar berätta även sånt som skaver. Och om hur man genom svårigheter/jobbiga händelser kan förändra saker till ens fördel. Det betyder så mycket, tack! Kram kram Mia

 • Alexandra skriver:

  Gillar det du skriver och för den peppen du sprider!

 • Peter s skriver:

  Väldig inspirerande .

 • Martina skriver:

  En otrolig stor förebild för mig och för all framtid. Du är så inspirerande o h är så oerhört tacksam för allt du gör och för fina middagar. Tack igen för inbjudningar och en stor kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.