Annons

Veckans söndagssummering v 42 – 2016

Då var det söndag igen och här kommer en summering av de nyheter som florerat i inredningsbranschen den senaste veckan. En rad lanseringar och några viktiga mässrelaterade nyheter inför våren 2017. En ovanligt mörk vecka sett till bilderna att döma. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Fritz Hansen utökar sin accessoar-serie Objects. Kollektionens AW16 bjuder bland annat på en ny ljusstake av Cecilia Mantz samt produkter av Jaime Hayon och Benjamin Hubert.
Lotta Agaton har fått äran att göra nästa års trendutställning på Stockholm Furniture Fair 

DOMO Design har fått nya ägare då varumärket förvärvats till 100% av Konga Mekaniska Verkstad AB. I samband med detta har grundarna Mathilda Karlsson och Johanna Haglund valt att gå skilda vägar.
Via Hanna Wessman fick jag nys om att McCabe Fine Art har fått exklusiva rättigheter från Mapplethorpe Foundation att visa deras verk i Sverige och utställningen pågår hela hösten. Missa inte det! Adressen? Robert Mapplethorpe Icon, McCabe Fine ArtArtillerigatan 40.
Och via Johanna länkades jag vidare till Josefin Håågs fina DIY-idé för soffbord. Läs mer HÄR
 
Några notiser: 
Formex nästa mässtema blir ”Nordic space” 
– Pyssselkedjan TGR byter namn till Flying Tiger Copenhagen
IKEA flyttar in i en gammal skola i Hälsingland
Clas Ohlsson öppnar sin första compact butik på Söder i Stockholm
– Och mäklarjättens försäljning rasar. Börjar haussen på bostadsmarknaden vika av nu?
 
Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt är otvivelaktigt denna Jugendvilla som också råkar vara bloggaren House of Philias barndomshem. Läs hennes vackra beskrivning HÄR. Hon postade inlägget för två veckor sedan men med lite fördröjning är det den hemnet-annons som snurrat snabbats bland bloggarna under denna vecka. Jag har full förståelse varför. Vilket magiskt hus. Fint fotat av Drömhum-Helena. Njut av bilderna och ha en fin start på vecka 43!
Foto: Fritz Hansen, Kristofer Jonsson, DOMO, Hanna Wessman, Josefin Hååg, Drömhus

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Jag hade förväntat mig en reaktion på Underbara Claras högst inredningsrelaterade Expressen-krönika. Får hoppas den kommer vid ett senare tillfälle 🙂 Trevlig söndagkväll!

 • Anonym skriver:

  Jag läste också Underbaraclaras krönika och tyckte det kändes som hon hoppade på inredningsbloggarna. Kanske utan att ha läst dem kanske? För jag känner inte igen er i hennes resonemang och tycker texten var onödigt raljerande typ "rika mot fattiga" men just därför hade det varit väldigt spännade att veta hur du tänker kring det som skrevs och de påhopp du fick i hennes kommentarsfält. Syftet var väl att provocera får man tänka så trist om du inte nappar på den kroken. He he…

 • Sara skriver:

  Älskar dina söndagssummeringar. Ett av mina favoritinslag i bloggvärlden just nu 🙂 kramar

 • Terese skriver:

  Nu är du ett år fel i rubriken 😉

 • Sofie skriver:

  Älskar dina söndagssummeringar. Tack!

 • Älskar ljusstaken från Fritz Hansen!! Har letat, men hittar inget inköpsställe. Vet du var man kan få tag i denna underbara?
  Med vänlig hälsning, Katarina

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.