Annons

Veckans söndagssummering v 41 – 2016

Ännu en vecka är till ända och det har blivit dags att summera de viktigaste inredningsnyheterna och branschsnackisarna som florerat på nätet. De senaste sju har bjudit på en osedvanligt sval ström av nyheter i gråskala och en känd butiksägare som ska sälja sin lägenhet. Veckans söndagssvep. Enjoy!
Itaienska Studio Lucidi & Pevere har gjort en uppföljare på deras Aplomb Pendant för Foscarini, en ny variant med namnet Aplomb Large. Via DesignMilk och Anette
H&M Home är aktuella med sin premium collection som bland annat innefattar sängkläder och plagg att bära i sovrummet. Jag fastnade för morgonrocken i kashmirmix och nattskjortan av siden.
På tal om sovrum, håll utkik efter det svenska premiumvarumärket Ogland som gör ekologiska sängkläder certifierade av GOTS, Demeter och Fair Trade, med bomull från ett biodynamiskt jordbruk.
I helgen öppnade en stor konstutställning med Cecilia Edefalk på Waldemarsudde, en av Sveriges mest betydande konstnärer. Temat Maskrosen inkluderar tankar kring tid, förgänglighet och återfödelse.
 
Några notiser: 
Designersrevolt som sålde kopior på designmöbler har dömts till 1,5 års fängelse och 50 Mkr i böter
– Nu ska regeringen stoppa smygreklamen i sociala medier och tillsätter ny utredning.
Skultuna fortsätter sitt samarbete med Triwa och lanserar ännu ett nytt armbandsur
– Bildelningstjänsten Drivenow expanderar till IKEA Kungens kurva
– Och den Norska inredningsbloggaren Elisabeth Heiers hus är till salu HÄR
 
Buster & Punch som annars mest är kända för lampor och beslag har nu lanserat en serie accessoarer för hemmet. Bland annat ljusstakar och fat. Min favorit är Machined Candle ovan.
Tangent GC, tillverkare av ekologisk kläd- och skovård, ger sig in i hudvårdsområdet med en serie parfymerade, ekologiska tvålar med en förpackningsdesign som matchar rådande inredningstrender. 

Idag funderar många över hur man kan bli en bra konsument i en värld som präglas av miljöhot. Svenskt Tenn bestämde sig för att undersöka saken, resultatet hittar du i deras senaste Magasin. Läsvärt! Sist men inte minst, veckans mest ombloggade lägenhet. Om jag inte ser i syne så är det en av delägarna/grundarna till inredningsbutiken Artilleriet som säljer (hon skymtar nämligen i bild på balkongen). En klickraket att njuta av. Belägen på samma adress som en annan känd Göteborgs-inrednings-bloggare snart kommer flytta till… Alla bilder hittar du HÄR. Med det önskar jag en fin start på vecka 42! 
Foto: Foscarini, H&M Home, Ogland, Buster & Punch, Svenskt tenn, Anders Bergstedt  

Kommentarer

 • Ja den som väntar på något gott.
  Tillslaget mot Designers Revolt gjordes ju redan 2014 och nu har alltså domen fallit, vilket är glädjande nyheter och klara tydliga signaler till alla som säljer (och köper) den typen av produkter.
  Bravo.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Rebecca Pecci skriver:

  Ja, H&Ms premium collection är sannerligen en fröjd för ögat. Det lär bli många köp därifrån denna höst. Ursnyggt!

 • Anonym skriver:

  Det var på tiden att den domen föll. Nu kanske andra aktörer i samma bransch blir avskräckta… ??

 • Lina skriver:

  Älskar Artelleriet-köket!! Allra mest omöjligt i köksrenovering är ju att hitta schyssta el-uttag, VAR kommer dessa ifrån? Värt ett eget inlägg:)
  Keep up, grymt jobb!
  Kram Lina

 • Tack för en fin sammanfattning 😀

 • Cecilia skriver:

  Är så himla glad för jag ska gå och lyssna på dig Frida i Malmö ikväll!!!

 • Tack! Väldigt läsvärt intressant samtal hos Svenskt Tenn Magasin.
  Såg du Plus förra veckan om ännu en designmöbelbluff https://www.svt.se/plus/experten-mobelbluffen-vacks-till-liv-igen

 • Magnus skriver:

  Biodynamisk odling är INTE samma sak som ekologiskt eller fairtrade etc. Det är hitte-på-skit man skall undvika, samma rörelse om inte vill vaccinera sina barn och tror att kosmiska krafter uppmuntras av att man gräver ner döda djur på odlingen
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Biodynamiskt_jordbruk

 • Lina skriver:

  Vad mycket fint!
  Texten om konversation mellan Carl Folke och Lisanne Fransen var helt klart intressant. Kul att du lyfte den.
  Men trist att se att psedovetenskap och antropologiska trender letar sig in i inredningen på det här sättet. Kan ju hoppas att Ogland tar sitt förnuft till fånga…

 • Anonym skriver:

  Fast nu är ju Ogland certifierade för Fair Trade och ekologiska också. Utöver den biodynamiska odlingen?

 • Lisa Eriksson skriver:

  Hej Lina!
  Ser ut som eluttag och strömbrytare från Fontini, finns bland annat på sekelskifte.se
  /Lisa

 • Anonym skriver:

  Gillar, allt på alla bilder, super fint.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.