Annons

Veckans söndagssummering v 40 – 2016

Innan jag slänger mig i soffan för att njuta av söndagstelevisionens utbud bjuder jag på en summering av veckans mest omsnackade inredningsnyheter från nätet. Under vecka 40 har vi fått glänta på dörren till flera kända stylisters hem och så har en mycket viktig urvalsprocess startat…. 
Det har blivit dags att nominera Årets bästa inredningsblogg 2017 till nästa Elle decoration award. Även om jag verkligen unnar någon annan att få stå överst på prispallen den här gången så ska jag inte förneka att det hade varit en fjäder i hatten att få komma med bland landets 10 bästa i år igen. Och jag har inte direkt lutat mig tillbaka efter fjolårets vinst utan kämpat på med att fortsätta leverera nya inlägg varje dag i ur och skur, så jag hoppas hoppas att jag förtjänar en plats i täten. Vill du göra mig glad kan du nominera Trendenser HÄR. De bloggar som föreslagits flest gånger går vidare till finalen så varje nominering räknas! 
Över till nyheterna. Veckans mest omskrivna pressrelease är utan tvekan String Furnitures nya pressbilder på kontorsserien Works. Lotta strikes again får man väl säga. Allt hon tar i blir viralt!

Lotta Agaton har också varit högaktuell i veckan sedan hon visat upp sitt nya hem i senaste numret av tidningen Residence. Den nya bostaden är det diametralt motsatta till den ljusa, krispiga stil hon tidigare varit känd för. Mörkt och målat, överallt. Samtliga bilder hittar du på nätet HÄR. Magiskt fina. Jag har bara en orolig fråga Lotta… Kontorsstolen. Är den på riktigt?! 😉

Ett annat känt stylistfenomen som visat upp sitt (målade) hem härförleden är norska paret Kråkvik Dorazio. Fler och finfina bilder hittar du HÄR. Tipstack till Alan Torp. Ooops! De här bilderna hade visst fått spridning på nätet innan en stor internationell tidning skulle publicera dem så alla foton har dragits tillbaka från nätet. Därav pixlad. Ni får hålla utkik i tidningshyllan framöver istället! Värda att vänta på. 
Kasthall lanserar deras klassisker ryamattan Tekla i nya färger: Mystery Blueberry, Pineapple Swirl, Coconut Crisp och Icy Caramel.


Kanske veckans finaste reklamfilm? Jag grät faktiskt en skvätt när jag såg historien om 94-åriga Joy som äntligen får en revansch på de mönster som hon ritade i sin ungdom. Press play och njut!

Några notiser: 
Bygghemma får nya ägare i FSN Capital, som bland annat äger Kjell & Company
H&M expanderar hemkonceptet. Öppnar ny butik i Kristianstad
– Cervera lyfter fram designikoner i ny satsning på accessoarer för hemmet
– Grandpa gör sig hörd i USA för att nå kunder på andra sidan Atlanten  
– Och Centern föreslår ny kemikalieskatt på hälsofarliga gifter i skor och kläder. Intressant. Men Annie Lööf, varför inte även på inredning och hemtextil? 
 
Sist men inte minst gissar jag att det här ombloggade köket kommer bli stilbildande för en ny epok bortom bistro. Till salu via Per Jansson. Fler vyer och detaljbilder hittar du HÄR. Ha en fin start på vecka 41!

Foto: String, Pia Ulin, Kråkvik Dorazio, Kasthall, Sandberg Tapet, Per Jansson

Kommentarer

 • Lotta skriver:

  Intressant om Centerns förslag. Välkommet! Ser dock att det är en gammal artikel från 2013, så undrar om den fortfarande äg aktuell….?

 • Frida skriver:

  Länken pekade fel, det är en nyhet från tidningen Market denna vecka.

 • Emma skriver:

  Fint, som alltid! Älskar att du lyckas få det så skönt för ögat med tanke på bildvalen som så fint hänger ihop. <3

 • Anna skriver:

  Filmen om Joy Zandén, så fantastiskt rörande & fin! Tack för tipset! Tårar fälldes här med. Anna x

 • Arlena skriver:

  Har röstat nu, heja heja <3

 • Johanna skriver:

  Tycker det vore konstigt om du inte räknades till de topp 10 bästa i Sverige oavsett hur det går i omröstningen. Din inredningsblogg är proffsig och tar inte långa oväntade pauser. Du ifrågasätter och är kritisk (även om jag önskar att du vågade mer ibland), du är inte rädd för att starta en debatt eller lyfta obekväma saker, du är snabbare på nyheter än magasinen, du är konsekvent med ditt format men överraskar ändå ibland och du hittar hela tiden nya infallsvinklar på ämnet. Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb!

 • Maria skriver:

  Hej!
  Gillar din blogg och har läst den länge. Ända som finns att önska är att den var mobilanpassad. Den är inte det i Bloglovin heller. Det var den förut så det kanske är tillfälligt. Annars fortsätt keep up the good work!

 • Kristin skriver:

  Allt detta mörkgrå (Lotta Agaton) – jag blir helt deprimerad. Ifrågasätter inte hennes känsla eller estetik, men här i mörka Norden tror jag vi är många som behöver lite ljus eller färg!

 • Bettan skriver:

  Jag håller med Kristin. Grått, svart, mörkgrönt känns för mig som dödens väntrum.

 • Anonym skriver:

  precis, kontorsstolen och allmänt hela inredningen…kul leva i ett museum ?? och whats up med att ha halvnakna kvinnofotografier på väggen? osmakligt MUCH

 • Sofia skriver:

  Frida, du är nummer ett bland inredningsbloggarna och väl värd att vinna i år igen!
  Har hittat en fin lägenhet på hemnet som jag tror att du också skulle gilla. Bilder och länk på bloggen.

 • Åsa skriver:

  Smart, härlig och ärlig. Du är bäst. Totalt. Ingen jag läst kommer i närheten av din proffsighet, ditt tilltal och din charm. Estet också 😀
  Röstat & klart! Det var så lätt, så lätt. Håller nu tummarna för dig. /Åsa

 • Frida skriver:

  Tack snälla för fin pepp om bloggen!
  Ang kommentarerna kring Lottas lägenhet så vill jag bara förtydliga att jag INTE tycker det är okej att uttrycka sig så nedlåtande om andras hem så som jag ser att någon/några har skrivit här. Alla har förstås rätt till sin egen åsikt och smaken är givetvis olika men jag tycker inte att det är en mänsklig rättighet att man ska få uttrycka sina nedlåtande åsikter högt och inför andra. I synnerhet inte om det man tycker är så vasst att man känner sig nödgad att kommentera anonymt.

 • Sofia skriver:

  Jag önskar också en mobilanpassad blogg nu när det inte går att läsa genom bloglovin längre. Antar att det har med unika klick att göra, go for it! Du har mitt stöd, men några små justeringar skulle inte sitta fel. Känner mig som en tant som måste zooma in den lilla storleken på fronten och zomma bort arkivet (och även de värdefulla, klickbara och dyra annonserna) ur skärmen. Tack för en fin söndagssummering!

 • Netti skriver:

  Åh jag ska rösta på dig! Helt klart 😀

 • Lotta Agaton skriver:

  Tack Frida!
  Ingen fara med kommentarerna, jag är van vid att folk reagerar starkt på det de inte är vana vid. När mitt "vita" hem publicerades första gången var det folk som tyckte att det var sterilt och sjukhusaktigt..och nu när det blivit "norm" är det mörka ovant. Mitt jobb som stylist är att våga experimentera och prova nya vägar oavsett vad folk tycker.
  Kram Lotta och heja dig i år igen!

 • Kim skriver:

  Klart vi röstar på dig! 🙂
  Gillar verkligen din blogg och den är så mycket mer än yta som jag tycker många inredningsbloggar tenderar till att vara.
  Heja dig helt enkelt!

 • Kristin skriver:

  Hej igen! Kanske är jag en av de vassa kommentatorerna? Jag vill skriva igen och poängtera att jag inte på något vis menade att vara ohyfsad, men visst uttryckte jag min åsikt. Kanske kunde gjorts på ett trevligare sätt, isåfall ber jag om ursäkt! Precis som Lotta själv skriver så är ju hennes jobb att ligga i framkant och sticka ut, inte att vara mainstream. Därför får man nog också vara beredd på en del åsikter, speciellt då hon använder sina bilder från sitt hem i sin portfolio (dvs arbetsrelaterat, inte ett privat album). Om jag i mitt jobb producerar en rapport/artikel som andra inte gillar kan jag inte ta det personligt. Eller, om en till exempel Laleh släpper en ny skiva får hon vara beredd på att recensenter inte gillar den. Lotta jobbar liksom Laleh i ett konstnärligt yrke. Alla kommer inte att gilla! Sen kan man förstås uttrycka sig mer eller mindre trevligt i sin kritik, kanske blev min kommentar vassare än vad jag önskade. Som sagt, ber om ursäkt om det uppfattades så!

 • aNita skriver:

  Har så klart nominerat dig!
  La märke till att du i din summering har en liten notis om att H&M ska öppna ny butik. Tänkte att det kunde vara kul och framförallt intressant för oss inredningsnördar om du la in en lika "liten" notis om detta också https://www.mio.se/om-oss/press/pressmeddelanden/mio-oppnar-i-malmo-city 😉

 • Trendenser skriver:

  Det är på G. Håll ut! 🙂 Bättring på väg men tekniken tar tid.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.