Annons

Veckans söndagssummering v 39 – 2016

Då har almanackan slagit om till första söndagen i oktober och det har blivit dags att lista den gångna veckans nyheter och bloggscoop. Vecka 39 har bjudit på en fin kompott av köks- och tapetnyheter, jubilarer och dova färger. Här är ett gäng saker du inte får missa om du vill ha koll på det senaste i vår bransch!
I veckan stod det klart att formgivaren Emma Olbers kliver in som kreativ chef för Ire. En nyhet som uppmärksammades med nya pressbilder signerade Liffner Lignsell. Snyggt!
Kvänum hade pressvisning för sin nya köksserie Cool Classic och för ett nytt magiskt tjusigt Walk in Closet systemÅrets nya kulörer från Kvänum har fått namnet Hav och Skog.
Jetson-fåtöljen jubilerar i år vilket uppmärksammas med nya färgställningar både från Dux och Bruno Mathson International, som äger rätten att producera de två olika modellerna (den med armstöd och den utan). Här ser ni DUX modell med armstöd i de nya läderkulörerna Tomaat, Tabacco och Dolomit.
Lotta Agaton vann pitchen för Patriams exklusiva lägenhetsprojekt på Karlaplan över internationella designbyråer som Ilse Crawford. Heja! Detta projekt ser jag fram emot att få se mer bilder från.
 
Carina Seth Andersson är dels aktuell med en ny utställning, dels med en uppföljare på populära vasen Pallo, kolla in Pallo junior! Tipstack till Weronica.

Boråstapeter har släppt pressbilder på en ny tapetkollektion i samarbete med Emma von Brömssen som lanseras i början av november. Kollektionen ”Soft Feelings” är handritad och handmålad.

Några notiser: 

Laila Bagge är ny inredningsbloggare på Sköna Hems sajt
– Boråstapeter har nu publicerat sin tredje och sista film i videoföljetongen med bloggarna Johanna Bradford och Krickelin. Se mer HÄR!
Jesper Waldersten släpper sin 10:e bok fylld med hans melankoliska konst.
– Och Ratos har köpt 100% av aktierna i Plantagen
Million CPH är ett nytt danskt inredningsvarumärke att hålla ögonen på. Den ena grundaren är en av skaparna bakom Playtype och den andra har jobbat på HAY i sju år. Ska bli spännande at följa!  Veckans mest ombloggade lägenhet då? Det är utan tvekan denna lilla pärla med snedtak, till salu via ESNY. Njut av bilderna och ha en fin start på vecka 40!
Foto: pressbilder fårn Ire, Kvänum, Dux, Patriam, Skruf, Boråstapeter, Million CPH, ESNY

Kommentarer

 • Fanny skriver:

  Att du alltid levererar dessa summeringar, vecka efter vecka.. Så jäkla grymt jobbat Frida! Alltid lika kul att läsa. Hoppas du har en fin helg! Kram Fanny
  trettiosjukvm.com

 • Tack och bock för fin söndagssummering. Önskar dig en bra start på oktober Frida. /Kristin

 • Sally skriver:

  Hej Frida! Jag behöver hjälp i det begynnande höstmörkret!
  Vi fick orecis tag i en större lägenhet och jag kände genast att det kommer bli dags för en taklampa i vardagsrummet. Senaste 1,5 år har vi "tillfälligt" haft en 3spot skena från ikea (dom har nu en ny modell på den för 79kr, vi har den äldre varianten som kostade 99) men man vill ju liksom ha en vacker lampa? Det är morgon/förmiddagssol och sedan tror jag tyvärr vardagsrummet är ganska mörkt då det ligger hall,klk & badrum innan kök och sovrum tar vid med fönster å ljusinsläpp… Tittade lite på Corse från markslöjd precis å den gillar jag både i treskärms varianten och väggvarianten.. men det är liksom normalhögt tak så känner mig osäker på om det är "för mycket". Kan man skippa taklampa? Hur mycket skillnad tycker du det gör i ett rum. Jag tycker att jag har saknat det fram tills nu, samtidigt som jag känner att vårt vardagsrum idag är för trångt för en riktig vardagsrumslampa i stil med vad jag beskriver. Nu blir det ju lite större (lägenheten är 80 kvm ist för 60 men vet inte strl på resp rum tyvärr) så jag tror det hade funkat bättre. Eller kan man bli nöjd med enbart punktbelysning i ett rum?? Haha förlåt för rörig fråga hoppas du har nåt tips eller nån guide eller liknande att tipsa om ?

 • Amanda skriver:

  Vilka fina vaser. Har lite planer på att köpa någon ny fin men är dålig på snittblommor. Skulle gärna vilja sätta något annat fint än kanske blommor i en snygg vas men vet inte vad. Har du något tips?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.