Annons

Önskelista oktober 2016

Månadens önskelista blev en brokig sådan med stort och smått som samlats på min inköpslista inför oktober. Allt ifrån ett akut behov av värmande höstjacka till en ny papperskalender för 2017 som skulle underlätta nästa års planering, avsevärt. Kanske ändå något som kan inspirera flera? 

1) Jag blev blixtförälskad i Ordning & Redas kalender i blå mocka. Nu inköpt och på väg hem till mig!
2) Är på jakt efter en klassisk duffel. Strunt samma om det inte ligger exakt i modebilden just nu. Den här klassikern från Barbour kommer hålla i evigheter. 
3) Vet att jag haft med detta på önskelistan förr men vår stekpanna gav upp häromveckan så nu MÅSTE jag köpa en ny. DeBuyer eller Scanpan är frågan. 
4) Corinne and Friends fina hårnålar skulle hjälpa mig hålla ordning på höstbarret. 
5) Och detta Sneaker Cleaning Kit skulle hjälpa mig med persedelvården av sommarens sneakers som snart kan ställas undan inför vinterhalvåret. 
6) Sist men inte minst ska jag investera i en ekologisk deo i höst. Det är ju något man använder varje dag och på väldigt känslig hud. Jag testade Maria Åkerbergs Saltdeo men den var inget för mig eftersom jag hade svårt för konsistensen och känslan. Håller tummarna att True funkar bättre!
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Klassiska plagg som en duffel, oljerock eller trench går aldrig ur tiden, jag skulle också hemskt gärna vilja ha den där som du önskar dig, en riktigt godbit!
  När det gäller stekjärn är jag barnsligt förtjust i gjutjärn, det funkar till det mesta utom köttfärssås 🙂
  Kram Anette

 • Villa Grön skriver:

  En duffel skulle vara nått. Superfint verkligen! Måste gå och prova en, tack för tipset:)

 • Dietistannica skriver:

  Jag har en duffel som ser nästan exakt ut sådär, från Bondelid. Jag köpte den på vinterrea för många år sedan och det är lika kul att ta fram den varje år, den är så snygg och elegant. Nu börjar sömmarna lossna, så mycket har jag använt den.

 • Maria skriver:

  Jag hejar också på gjutjärn, så lätt att sköta. När det gäller deo vill jag gärna tipsa om svenska Deolicious, som jag tycker funkar jättebra och så gillar jag att det är svenskt.

 • Frida skriver:

  Maria: Tack för bra tips! Måste kollas upp.

 • malincat skriver:

  Vi har en stekpanna från DeBuyer och är riktigt nöjda.. Tänker byta ut dem en efter en framöver, förutom våra gjutjärn. Men vi föredrar ändå kolstål framför gjutjärn i vardagen.

 • Mona skriver:

  Kan även rekommendera Schmidts deo som är helt naturlig och funkar riktigt bra!

 • Sandra P skriver:

  Egentligen bra val oavsett, men jag måste ändå slå ett slag för DeBuyer. Härliga pannor att laga mat i och superenkla att rengöra. Gillar även att de blir sådär snyggt restaurangigt inbrända, men looken är såklart en ren bonus.

 • Elin skriver:

  Går testat flera eko deodoranter, men det absolut bästa är färg & förändring, vid dagens början eller aprikosros, luktar jätte gott och håller hela dagen! Dock skulle de gärna få ha en snyggare design (true är ju verkligen snygg) men i funktion vinner de alla gånger. Tips tips ?

 • Sara T skriver:

  c/o Gerd är ett svenskt ekologiskt märke som gör en bra deo!

 • Katja skriver:

  Har också en eco deo på listan att skaffa.

 • Anonym skriver:

  Jag har satsat på De Buyer, vi många av deras modeller och de är grymma. Men precis som Anette skriver så ska du nog ha ett annat för tex köttfärsås. Just köttfärsås gör jag oftast i en le creusetgryta iofs…

 • Karin skriver:

  Är det alltså äkta mocka på pärmen på kalendern? Hur är det ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv?

 • Lina skriver:

  Jag har testat många aluminumfria deodoranter för att hitta en som funkar. Nu kör jag på c/o Gerd och den funkade från första stund och håller hela dagen. Risken är ju annars att det krävs en avvänjningsperiod i några veckor för att ändå inse att det inte funkar.
  Den är unisex och jag är lite avundsjuk på min man som testade denna som första deo, utan att behöva pröva sig fram och gå igenom samma experimenterande som många av oss andra gjort i jakten på en deo som funkar.

 • Sofia skriver:

  Även jag måste tipsa om DeBuyer! Vilken snygg kalender, måste genast besöka Ordning & Reda.

 • Helena skriver:

  Här är en till som använder Färg & Förändrings deo Dagens början – bäst av de 6 sorter jag provat (dock inte Gerd c/o eller True). I början när jag slutade med vanlig antiperspirant så luktade jag illa efter några timmar och fick tvätta mig och lägga på nytt lager deo. Men 1-2 veckor senare är det problemet borta och deon funkar jättebra, hela dagen och även på svettiga gympass 🙂
  Men hårnålen – 350 kronor för EN!?!? Hutlöst dyrt för en liten metallpinne tycker jag, även om den är snygg…

 • Isabell skriver:

  Så himla mysig kappa! 🙂

 • Sara skriver:

  Varför funkar inte köttfärssås i en DeBuyer, ni som testat? Brände in min igår ch ser fram emot att prova den

 • Eva skriver:

  True deon fungerade tyvärr inte för mig. Nu gör jag egen deo, och det fungerar bäst av alla ekologiska jag har testat. Billigt, miljövänligt och snällt mot hyn. Mitt tips 🙂

 • Marie skriver:

  De buyer alla gånger! Har haft min ett par månader nu, så nöjd!
  Stekte panerad rödspätta igår, blev perfekt!

 • Cissi skriver:

  Jag rekommenderar DeBuyer, vi har två och de är grymma. En stor och en liten!

 • Anonym skriver:

  Strunta i deo och kör absolut torr! 🙂

 • Minimalisterna skriver:

  En gjutjärnspanna borde få ersätta er stekpanna! Vår gjutjärnspanna är en av favoritsakerna i köket, och den används massor!
  Vi skrev ihop en önskelista för hösten 2016 innehållandes bland annat:
  Större bostad (hejdå 60 kvm på 4 personer, hoppas vi).
  Ballerinaskor (efter 2,5 år letande ska de perfekta ballerinaskorna äntligen dyka upp?!)
  Höj- och sänkbart skrivbord (för hemmajobb och bloggande)
  Lektält för barnen (är det lika mysigt och användbart som det ser ut?)
  Tröjor till jobb och fritid för Herr Minimalist.
  Lär mer på bloggen:
  https://minimalisterna.se/minimalisternas-onskelista-hosten-2016/

 • Terese skriver:

  Jag använder vim/jif på sneakers. Tror t.o.m. att det står som tips på flaskan.

 • Gulli Nyquist skriver:

  Titta på Hemnet på Forellgatan 9, det är sååå fint

 • Karin skriver:

  Jag bara måste tipsa om den svensktillverkade och ekologiska deon Deolicious. Testa! Eftersom det är naturliga ingredienser tog det några dagar innan den var så bra som den är nu. Den är helt fantastisk!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.