Annons

Lookalikes: Ljushållare till flaskor

Den smarta ljushållaren TopLight som formgavs av Lena Bergström för Design House Stockholm ungefär samtidigt som jag började inredningsblogga (2005!) är skapad för att ge gamla flaskor nytt liv som ljusstakar. Jag har alltid gillat idén och funderat länge på att göra något av min samling med Blossas årgångsflaskor. När jag googlade för att hitta en återförsäljare av TopLight tidigare ikväll höll jag på att trilla av stolen av alla lookalikes som dykt upp på marknaden. Snart sagt varenda kedja har ju tagit fram sin version i snarlik design. Billigast av alla är Rustas för 29,90 kr För att förtydliga mig nu så ondgör jag mig inte över prisskillnaden eller ”skammar” den som köper det ena eller det andra, utan förvånas över att företag får lov att snylta på andras idéer på detta vis. Är inte tanken med de här lika som bär, så säg?
Bild 1: Lena Bergströms TopLight för flaskor från 2005, pris 395 kr
Bild 2: Rustas ljushållare för flaskor, pris 29,90 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna-Karin skriver:

  Ja så lika, och den som säljs på Rusa för 29,90, den tar Mio 79,00 för….exakt samma…t o m förpackningen är densamma. Konstigt!

 • Martina skriver:

  Tycker Brukas variant är snyggare, den har ju också funnits i många år. Den är mer rustik så inte lika härmig iaf…

 • Yrsa skriver:

  Originalet är ändå snyggast.

 • Det är alltid lika spännande att tänka och reflektera på och om sådant som folk apar efter. Hittar man en idé som är bra så kan man stolt konstatera att andra försöker göra samma lika. Visst är det trist att tid och pengar som man själv som produktutvecklare har lagt ner snyltas på av någon som ser en bra idé och snor den rätt av. Å andra sidan… Original är i många fall snyggare/mer gedigna/bättre genomtänkta, precis som i fallet här ovan. Top Light är helt enkelt väldigt mycket snyggare. Kanske inte 300 spänn, men ändå.

 • Linnéa skriver:

  Verkar vara x antal som hakat på den produktidén, köpte en i matt stål från Clas Ohlson för en hundring förra vintern.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.