Annons

Veckans söndagssummering v 36 – 2016

Söndagkväll och ni vet vad det betyder. Dags att summera nyhetsflödet från den gångna veckan. Här kommer en mix av de senaste dagarnas mest omtalade pressutskick, produktlanseringar och en skvätt skvaller från inredningbranschen. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Ett givet besöksmål vid nästa Köpenhamnsvisit? Fritz Hansens nya concept store som slagit upp portarna i veckan. Förutom sina designklassiker kommer man även sälja konst från Bo Bjerggaards Galleri!
En nyhet som jag missat att rapportera (trots att jag sprang förbi flaskan på NK under Formexveckan) är att Byredo fyller 10 år, och firar med en ny parfym som heter UnnamedTipstack till Anette!
Gubi har släppt nyheter inför hösten 2016. Beige och vinröd sammet, fågelmönster, siden och mörkt / svart trä. Och några klassiker har fått nya mässingsdetaljer – som glasbordet ovan. Här kan du se mer!
Staffan Holm är aktuell med nya stolen Udon Chair för HEM som presenteras i fem färger, svart, brun, grön, blå och naturträ. Säljs endast på nätet och finns ute försäljning online med start i oktober. Men, Hem har i veckan öppnat ett nytt showroom i Guldhuset om du vill titta på möblerna lRL.
Bang Olufsen gör ett omtag på sina TV-apparater och lanserar en ny Beovision med panel av finaste ekträ eller textil (valbart) och nya tekniska finesser samt (förstås) grymma högtalare.  
 
Värt att notera: 
– Hanna Wessman lägger ner portalen Hannasroom och startar en ny egen blogg. Mer info här!
– Gallerix satsar på inredning och byter namn!
– Ullareds mångåriga VD Boris Lennerhov blir ny styrelseordförande i Mio. Hm…
En badrumsjätte flaggar för köp av konkurrent! Svedbergs byter ägare imorgon?
– Olsson Gerthel öppnar en filial i Malmös nya saluhall, med fokus på köksprodukter!
– Och Alicia Wikander har formgivit Rosa Bandet 2016. Årets design hittar du HÄR
 
Avslutningsvis har Blossa har släppt sin årliga smak och flaskdesign. Glöggens koordinater för 2016 är 63°69’72.0″N 13°81’76.7″W – vilket tar oss till norrländska Storskogen och ska symboliseras av kråkbär och kåda. En nyhet som fått enormt genomslag i inredningsbranschen. Och på tal om genomslag så kan ingen som läser inredningsbloggar ha missat veckans mest haussade objekt som är ute till salu via Entrance Mäkleri. Känns nästan som en annons för butiken Artilleriet. Fint!
Foto: Fritz Hansen, Byredo, HEM, Bang Olufsen, Entrance Mäkleri

Kommentarer

 • Så fina saker! Soffan från Gubi är nice!

 • Fanny skriver:

  Tänkte också på det, väldigt väldigt många prylar från artilleriet, gjorde mig nyfiken på om det är ägarnas styling eller inhyrt 🙂

 • Tina skriver:

  Konstiga koordinater för Blossa. En grad består ju av 60 bågminuter och en bågminut av 60 bågsekunder. Alltså brukar värdena för minut och sekund inte överstiga 60. Här är alla dessa värden större än 60! Vilket är koordinatsystemet? Sverige ligger på den östliga hemisfären i "vanliga" koordinatsystem…

 • Malin skriver:

  Älskar dessa söndagssummeringar! Känns typiskt september att det händer så mycket på bolagsfronten. Med hopp om att Mio inte släpper kvalité för kvantité. /M

 • Malin skriver:

  Älskar dessa söndagssummeringar! Känns typiskt september att det händer så mycket på bolagsfronten. Med hopp om att Mio inte släpper kvalité för kvantité. /M

 • LG skriver:

  Varför räknas en parfym till inredning? Blossas årliga släpp likaså, kan dock förstå det lite mer då flaskan byter skepnad.

 • Elise skriver:

  Så mycket fint!! 🙂

 • malin björling skriver:

  Udon chair ser helt fantastisk ut, undrans vad priset landar på och om den är skön att sitta på- Men vilka vackra bågar och former !!!

 • Madeleine skriver:

  Förstår inte, skulle Mio stå för kvalitet och inte kvantitet i dagsläget?

 • Intressant utveckling Mio tar genom att plocka in gekås och netonnet i styrelsen och satsa på att öppna fler butiker. Jag vet inte riktigt vad jag tror om deras strategi, men det är ju kanske tyvärr ett steg i fel riktning….
  Tack för dina summeringar Frida.

 • Anonym skriver:

  snygga grejer

 • Åh så mycket snyggt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.