Annons

Veckans söndagssummering v 35 – 2016

Vad har hänt i inredningsbranschen vecka 35? Förutom att vi bytt kalenderblad till september så har det varit stor inredningsmässa i Paris, vi har bjudits på en rad (färgkoordinerade) nyhetslanseringar och inte minst, ett nytt hotell att hålla utkik efter i Stockholm som låter lite som en dröm för oss som gillar konst och design. Dessutom vill jag uppmärksamma ett par blogg- och plattformsbyten värda att notera så ni inte tappar bort några av dem som bytt adress i samband med månadsskiftet. Scrolla och kolla!
Låt oss börja i Sverige. Kosta Boda är nämligen aktuella med sin största satsning på länge: Bruk. Superfina pressbilder och produkter som känns lika vackra som vardagsfunktionella. Bildregn HÄR
Danska Frederica Furniture som bland annat är kända för Spanska Stolen lanserar en ny serie soffbord och småbord i olika träslag. Kolla in Piloti Table. Hantverkshöjd och avskalad design i skön förening. 
Och danska Beoplays höstkollektion AW 2016 med temat ”Escaping into the nature” bär kulörinspiration från den nordiska hösten: Black, Deep Red, Cocoa Brown och Moss green. För mer info se HÄR.
På tal om höstfärger så har Jotun lanserat sin färgkarta för 2017 som man delat upp i tre teman, Continental Living, Urban Living och Nordic Living. Fler bilder hos Pella, Anette och Elisabeth.

Det har också släppts ett nytt nummer av Kinfolk Home Issue no 21!

Och det franska varumärket Petite Friture lanserat servisen Succession som formgivits av den svenska designduon Färg & Blanche, i veckan. Snyggt!
 
Några notiser:
– Axel Boden har blivit majoritetsägare av Tärnsjö Garveri
– Frösöhandtryck har fått nya ägare i Johan Hallström och Tina Stafrén
– Indiska satsar på skönhet och kan ta sig ur konkurskrisen med ett lån från Fidelo Capital
– IKEA’s nästa limiterade kollektion = FULLVIKTIG (stengods, handvävda textilier + handgjort papper).
– Louis Poulsen 90-års jubilerar under 2016 vilket firas med lanseringen av PH 3½-2½ Floor Lamp Copper.
– Sist men inte minst, några aktuella inredningsbloggflyttar och byten av bokmärken värda att notera i och med månadsskiftet: Mormorsglamour går från Sköna hem till ELLE DecorationPella Hedeby går från Myhome till ELLE DecorationTina har flyttat till DaysWeekends och Underbaraclara har flyttat från Amelia till sin egen domän Underbaraclaras.se. Heja!
 
Och som avslutning på veckans svep blir det inte ett ombloggat Hemnetobjekt, utan bilder från det nya konst- och designhotellet At Six i Stockholm som premiäröppnat sina bokningsslussar under veckan som gått. En konstupplevelse i hotellförpackning utöver det vanliga. Så snyggt! Hotellet öppnar för boende i mars 2017. Fin söndag till er alla.
Foto: Kinfolk, Kosta Boda, Frederica, Beoplay, Jotun, Petit Friture, At Six

Kommentarer

  • Stina skriver:

    Jag ser att du lägger Ikeas senaste tillfälliga på notisplats. Jag var själv på väg att öppna med den i veckans Textilt på gång idag, men fastnade och skrev ett inlägg om Ikea i stället. Hur många tillfälliga kollektioner behöver vi? Hur mycket prylar? Även om det är fina produkter så ändå. Det känns så MYCKET. Vore intressant att höra hur du tänker kring det här! Kram/S

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.