Annons

Saturday Snacks – Grönkålschips

Jag blir automatiskt skeptisk när folk påstår att saker som är supernyttiga dessutom är supergoda och minns att jag kisade misstänksamt mot TV-rutan när Jenny Strömstedt stod i Nyhetsmorgon och deklarerade att hon äääälskade grönkålschips för ett par år sedan. Men tänk så fel jag hade. Det kan vara mitt mest lagade kvällssnacks sedan en tid tillbaka. Vansinnigt sent på bollen att tipsa om, men ändå. Kanske är det fler som inte testat det ännu? Superenkelt att fixa. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och rensa grönkålsbladen, massera in lite olivolja, lägg på en ugnsplåt med papper och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter. Supergott både i en skål framför TV’n eller såhär, som jag gjorde tidigare idag. Använd som strössel över gnocchi tillsammans med riven Västerbottensost. Den fina plåten med handtag har jag köpt från Pallarés Solsona. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Living by Miriam skriver:

  Bästa kombon, gott och nyttigt 🙂

 • Johanna skriver:

  Hej! Har en knivig fråga som du kanske kan hjälpa mig med? Letar efter snygg allmänbelysning till vardagsrum, alltså belysning som tänder upp hela rummet vid behov. Problemet är att jag har en lägenhet med lågt i tak (2,36) och kan alltså inte ha något som dinglar ner i gästernas huvud. Har du några snygga lamptips till oss med moderna lägenheter? <3

 • Caroline skriver:

  Mums!! Kul när du tipsar om mat, fortsätt gärna med det. Vore också kul att höra lite mer om businessdelen i dit bloggande, hur det funkar mm. Ha en fin söndag, Kram Caroline i Köpenhamn

 • Nini Tjäder skriver:

  Jag gick på det där med grönkålschips när det var som hest haussat. Det ångrade jag bittert. Något så äckligt har jag sällan smakat. Och stanken av dem satt kvar i köket i flera dagar. Jag gör aldrig om det. Inga fler grönkålschips för mig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.