Annons

Mitt-i-veckan-pepp-bukett

Igår kväll när jag kom hem från jobbet svettig och trött efter en lång dags fotografering i studion, så hängde det ett blombud på ytterdörren. Bakom papperet gömde sig den här fina buketten från en branschkollega som ville tacka för att jag hade pitchat in henne på ett stort jobbuppdrag tidigare i våras. Det gjorde mig så glad att jag nästan började grina där på trappen. Inte minst eftersom buketten kändes så mycket Frida, fastän den kom från en väldigt färgstark person. Jag har ju tidigare nämnt att en vanlig missuppfattning mot oss bloggare är att vi tackar ja till alla förslag som kommer i vår väg, så är det inte. En annan sak man kanske inte tänker på är att vi har en rätt schysst ton oss bloggare och inredare emellan, trots att vi ju egentligen är att betrakta som konkurrenter. I våras arbetade jag med ett stort uppdrag där jag efter ett tag kände att en annan känd stylist och inredare vore en mycket bättre frontfigur än mig  – så jag föreslog helt sonika det till kunden och gav kontaktuppgifterna vidare till den person jag hade i åtanke och till min glädje (trots att det innebar ett ekonomiskt tapp för mig) så gick det i lås. Låter kanske som hål i huvudet för en affärsman. Men jag är helt övertgad om att jobbkarma lönar sig i längden och att kortsiktiga intäkter skapar kortsiktiga varumärken. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Bra för dig Frida! Fantastisk bukett också!

 • Sandra skriver:

  Nu är inte jag någon affärskvinna, men det låter absolut inte som hål i huvudet. Tvärtom, goodwill och vårdande av varumärket är väl det man bygger sitt företag med, samt långsiktigt tänkande. Det verkar du göra hur bra som helst!

 • Anders skriver:

  Jobbkarma är underskattat, mer sådant i affärslivet! Tror det skulle göra underverk om fler tänkte så.

 • Åsa skriver:

  Helt riktiga tankar. Det lönar sig alltid att vara schysst mot alla. Du är värd den fina buketten till max. Tack för allt du delar med dig av. /Åsa

 • Anna skriver:

  Frida! Du är fantastisk! Du inspirerar massor, mer än du förstår! Njut av blommorna och av allt fint du gör!

 • Charlotte skriver:

  Som den ljuvaste musik, underbart Frida. Det är min 100% övertygelse att gott samarbeta kommer generera flera uppdrag. Alla kan inte rimligen vara bästa på allt. PS urfin bukett DS

 • Anonym skriver:

  Det är väldigt mkt att ge sig själv en klapp på axeln hela tiden, och fronta sig duktig! Det är du ju också!

  • Trendenser skriver:

   Eller så berättade jag bara om något som jag tror att många läsare inte känner till, att det inte är så vassa armbågar i vår bransch som man kanske kan tro.

 • Kreativa Karin skriver:

  Och du har gjort samma sak för mig! En av mina största uppdragsgivare fick jag genom att bla du hade rekommenderat mig Frida. Grymt tacksam för det!
  Kram Karin

 • Lisa Hedberg skriver:

  Blev glad att läsa detta! Heja dig och alla andra där ute i bloggvärlden som håller varandra om ryggen i stället för att hugga varandra i ryggen!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.