Annons

Inspiration till vanliga badrum?

Min käre make är inte särskilt visuell i sitt tänkande utan mer lagd åt det matematiska hållet och låter därför (oftast) mig bestämma när det kommer till inredningen här hemma – men nu är det en grej han verkligen har snöat in sig på och det är att vi ska ta itu med vårt badrum på nedervåningen (som inte är det mest optimalt planerade för att uttrycka det milt). Därför har jag ägnat en god stund av dagen idag till att bildgoogla, för att se om vi kan hitta några idéer att enas kring (det är ju så svårt att förklara idéer i ord för någon som inte visualiserar på samma sätt). Men jag kommer nog att få söka ihjäl mig. Säg mig. Var hittar man bäst inspiration till ”vanliga” badrum? Alltså nu snackar vi standardbadrum som inte har begåvats med sju meter i takhöjd eller enorma fönster. Mitt bästa tips är Elle Decorations tematiserade bildbank, men där hittar man mest uppslag på olika material och kakel, inte så mycket planlösningar eller idéer som kan appliceras rakt in i ett vanligt standardhus eller ett litet badrum utan fönster som de allra flesta svenskar bor med någon gång under sin livstid. Har ni några bra tips på det temat? I’m all ears. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Brysselkakan skriver:

  Kanske husföretagen? De borde ju i alla fall inte ha sju meter i takhöjd!

 • Anonym skriver:

  Håller med dig. Jättesvårt! Husföretagen har ju så sjukt tråkiga lösningar. Man hade velat kombinera fina lösningar på tråkiga ytor.

 • Mia skriver:

  Roligt att du efterlyser tips! Jag använder din sida för inspiration hela tiden! Renoverade mitt badrum i början av augusti. 5 kvm, inga fönster… Det var plastmatta o standardkakel, fult badkar och definitivt i behov av uppfräschning! Det var så svårt dock att välja allt och jag lyckades pricka in semestertider så beställningar av möbler etc gick inte att genomföra. Det blev blankt, vitt 10×20 kakel i halvförband m mörkgrå fog på väggarna, mixad matt sv/grå/vit mosaik (5×5) på golvet m ljus fog. 6 led spots i taket, vägghängd wc, spegel m inbyggd belysning. Kommod och String pocket i valnöt och dusch istf badkar! Så nöjd! Skulle bifoga foton om det gick men hittar ingen sådan funktion. Kan maila om du vill! Siten Badrumsdrömmar var en inspirationskälla förutom din blogg! Lycka till och tack för alla tips!

 • Lina skriver:

  Ja Badrumsdrömmar som Mia tipsar om har vi tittat på inför vårt husbygge.

 • A skriver:

  Jag tycker att Studio Karin skrev ett väldigt pedagogiskt inlägg om badrumsplanering: https://studiokarin.blogspot.se/2016/09/inspiration-och-tips-for-sma-badrum.html?m=1

 • Linn skriver:

  Hemnet och deras inspirationssida tycker jag är bäst. Är från bostäder som ligger ute eller har varit ute på hemnet. Alltså finns där en hel del "vanliga" badrum.

 • Anonym skriver:

  Bricemate plattor är dom snyggaste! 🙂

 • Minimalisterna skriver:

  Vill du ha tips och bilder på ett minimalistiskt och barnvänligt badrum kan vi tipsa om dessa två blogginlägg på ämnet: 🙂
  https://minimalisterna.se/forvaring-i-minimalisternas-badrum/
  https://minimalisterna.se/minimalism-rum-for-rum-badrummet/

 • Lena skriver:

  Det här tycker jag är ett problem överlag med både magasin och bloggar. Var är inspirationen för vanliga hem? Det är ju skitenkelt att inreda en lägenhet med karaktär eller ett hus från sekelskiftet. Ställ in vad du vill i det och det blir snyggt. Men nybyggt?!!! ? Där känns regeln omvänd. Allt blir stelt och tråkigt. Hjälp!

 • Ti skriver:

  Instagram: yourhomebymi

 • josefin skriver:

  Jag tycker oscar propertys gör väldigt fina badrum. Använder ofta dom som inspiration när jag ritar själv. Annars är ett tips att kolla in Glommen Lindbergs olika projekt. Man brukar kunna hitta planlösningar på deras projekt också. Hemnet är min nästa.
  Kolla också in kloversyran.se för ett "vanligt" badrum. Lycka till!

 • Minna skriver:

  Det absolut enklaste sättet är att kolla "nybyggnationer" på Hemnet.
  🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.