Annons

Hemnetgodis i Mölndal + smarta inredningstips för nyproduktion

Parisiska våningar och sekelskiftes-tittgodis i all ära men de allra flesta av oss bor ju tyvärr inte med de förutsättningarna och därför tycker jag alltid att det är lika kul att få kika in i välinredda nyproduktioner. Jag fick ett läsartips från Jonas som ska sälja sin lägenhet i Mölndal via Bjurfors och fastnade för flera bra tips man kan ta med sig om man själv bor i eller planerar att flytta till nybyggt. Vi kikar!
Spegeltricket 1
Om du vill få ett rum att kännas större och ljusare, sätt en stor spegel på motsatt sida av fönstret så reflekterar du dagsljuset och får dubbel effekt. I ett sovrum kanske det känns obekvämt med en spegel men sätt den som här ovanför en byråsektion så kommer den upp en bit. Detta ser ut att vara IKEA’s HOVET som hängts vertikalt ovanför byrån MALM
Spegeltricket 2 + Spotlightknepet
Samma sak i en liten klädkammare. Här har man satt in en måttbeställd jättestor spegel från golv till tak vilket både är praktiskt när man ska byta om men också ett bra visuellt trick för att få en WIC att kännas rymligare. En spotlightskena i taket istället för en enda lampa som allmänbelysning gör också enorm skillnad om man vill ljussätta på både längden och bredden.
Gardintricket
Jag har nämnt det tidigare men det tål att påminnas om. Var generös med textilierna om du bor i nybyggt. Sätt en gardinskena i taket och fyll en hel vägg med gardiner från golv till tak, från vägg till vägg, även om fönstret är mindre än så. Det dämpar ljudet och skapar en känsla av rymd. 
 
Vill du se alla bilder från Jonas lägenhet hittar du den HÄR, Till salu via Bjurfors
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Linnea skriver:

  Hej,
  Har du tips på fina vita gardiner som faller fint och ser lite lyxiga ut men ändå släpper in dagsljus?
  Vänlig hälsning!

 • Hannah skriver:

  Tack för realistisk inspo. Spegeltricket i sovrummet var ju ??????

 • Superbra! Är ju de här tipsen man behöver.. Hur man inreder en "vanlig" lägenhet. Jonas verkar veta vad han gör! Med gardiner vill jag tipsa om att gå till den lokala gardinbutiken. Brukar finnas någon på de flesta lite större orter. Här kan man måttbeställa, få dem med olika band/upphängningar ex. waveband så att de får fina vågiga mönster. Det brukar också finnas en uppsjö av tyger att känna och klämma på.

 • Ninni skriver:

  LINNEA!
  MITT TIPS ÄR HIMLA, DE HAR FINA LINNEGARDINER I OLIKA TÄTHET. DET FINNS EN SOM ÄR TUNN OCH SILAR GENOM DAGENS LJUS. KOMMER INTE IHÅG NU NAMNET MEN HIMLAS PERSONAL HJÄLPER DIG. KVALITÉ OCH MÅNGA OLIKA MODELLER PÅ GARDINER.
  LYCKA TILL!
  Ninni.

 • Jonas skriver:

  Jag köpte takskenorna på Iems. Superlätta att sätta upp. Åkte sedan ner till en tygbutik i Kinna. Väldigt bra priser plus många valmöjligheter. Valde ett tjockare otvättat linnetyg (28 meter faltiskt) sedan sydde min snälla mamma upp alla längder. I sovrummet har vi två längder på varje sida.

 • Helena skriver:

  Bra tips! Gardinerna är verkligen jättefina, och vilken WIC!
  I övrigt tycker jag den lägenheten känns lite för stylad. Mycket är jättefint, hade gärna plockat ut delar, men helheten blir för mig så opersonlig (vilket i och för sig kanske är tanken med styling, hur det ser ut till vardags vet man ju inte ;-))

 • Maria skriver:

  Hej!
  Provar här med 🙂 Har mailat ang att jag tror jag vunnit bänkskivorna, även skrivit på instagram, men har ej fått något svar. Inte bråttom men vill inte missa möjligheten! Mvh!

 • jessica skriver:

  Jättefina bilder och inredning! Älskar spegelknepet! Det gör så mycket för ett rum! 🙂

 • Johanna skriver:

  Så bra tips! Tack!

 • Julia skriver:

  Nu är det lite i sista laget med tanke på att sista dag är idag som den visas men nedanstående utställning är ett söndagstips till malmöbor som vill ha en dos kultur och design!
  https://evenemang.malmo.se/sv/mobile/evenemanget/a1215629/oomph_1215629/detaljer

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.