Annons

DIY: Präglade böcker

Jag har alltid betecknat mig själv som en pappersnörd och varit förtjust i riktiga brev, inbundna pappersdagböcker och fina fotoalbum med vackra blad. Nu när Max är inne i en fas där han bubblar ur sig nya roliga uttryck och klokheter varje dag bestämde jag mig för att börja skriva ner hans ”citat” i en egen bok. Jag har alltid trott att det varit dyrt att prägla egna omslag men på Rum för Papper som ligger dörr i dörr med mitt gamla kontor i Victoriapassagen kunde man göra det för ett par hundringar. Vet att även Bookbinders design har en sådan tjänst (som jag sett andra blogga om). Jag hämtade den blå idag och har redan fyllt i den första sidan. Inatt klockan 03.57 vaknade Max nämligen pigg som en mört och ville veta ”Vilken affär jag hade köpt honom i?” Öööh…Texten på omslaget och färgen på boken väljer man själv. Kanske världens enklaste ”DIY” och en personlig present att ge bort till själv eller någon som fyller år, ett par som ska gifta sig eller till ett litet barn i doppresent. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Åh, det där är så uppskattat när man blir större! Mamma har gjort varsin bok till mig och min syster där hon har blandat sånt vi gjort eller sagt med bilder och våra teckningar. Så kul att läsa nu när man är äldre!

 • Haha! Vad svarade du honom? Jättesnygg bok också, kul för honom att läsa den i vuxen ålder ?

 • Amanda skriver:

  Perfekt! Men hemsidan..hur beställer man präglingen?

 • Karin Wallin skriver:

  Superfint! Och en perfekt julklapp till sambon! Men undrar samma som Amanda, hur beställer man präglingen?!

 • Frida skriver:

  Amanda och Karin: jag köpte ju min prägling i butiken i Göteborg så jag vet inte hur det funkar om man vill beställa detta på distans men mitt tips är att maila eller ringa dem och fråga. Eftersom det görs på beställning gissar jag att det inte går att lägga in i en standardknapp på deras webbshop utan att man måste framföra vilka önskemål man har om typsnitt/placering/färg etc

 • Carin skriver:

  De är så fina! Jag vill ha en av varje färg, men så blir det ändå ett grått fotoalbum för att det ska matcha i bokhyllan 😉 Vilken nyans har du på din skrivbok? Är det den mörkt eller ljust grå? Lite svårt se nyanserna på hemsidan.
  Barns kommentarer är oslagbara!!

 • Fru Minimalist skriver:

  Jättebra tips och verkligen fina böcker! Jag blev sugen på att göra en och skriva "Tacksamhet" på och skriva ner saker jag är tacksam för varje kväll. Ska fundera på det.
  Ser att många frågar om präglingen och hur den beställs. Hos Bookbinders Design skriver de så här på sin sida:
  "I Stockholm kan du beställa präglade produkter i våra butiker på NK och Drottninggatan 82. En rad text kostar 180 .- och två rader 280.-. Vi arbetar dessutom på en tjänst där du ska kunna beställa din prägling även här på hemsidan."

 • Sofia skriver:

  Wow det här MÅSTE jag testa!!! Otroligt snyggt.

 • Isabell skriver:

  Åh, så himla fint!! 🙂 Nu vill jag också göra det!

 • Carin skriver:

  Måste fråga en sak till; en bra papperssax. Har du någon att rekommendera? De har ju en på Rum för Papper, men även Fiskars ska ju vara bra. Min är kass så en ny måste jag ha 🙂

 • Sandra Lind skriver:

  Jättefina, skulle vilja ha en till mig själv för att allt jag brukar vilja komma ihåg och alla idéer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.