Annons

Bloglove: @mettehelena / @retrovilla

Jag har kärat ner mig i danska Mette-Helena Rasmussens instagramkonton för att de känns så levande och inspirerande. Hon jobbar som inredare, butiksägare, konstnär, stylist och TV-profil i programmet Nybyggerne i Danmark och bjuder på en mix av tillrättalagda stylade bilder och samma miljöer, med spår av liv. Dessutom är väggarna i hennes hem fyllda med fina tavelhängningar och konst som man blir glad av. En färklick i flödet och ett tips på en bra person att följa om du vill ha lite friskt syre på Instagram. Eller två konton rättare sagt, för man kan följa henne både via: @mettehelena och @retrovilla
Foto: @mettehelena / @retrovilla / Pia Winter

Kategorier:

Kommentarer

 • I.S skriver:

  Hej! Först och främst: tack för en av inredningsvärldens bästa bloggar som jag tycker väldigt mycket om att läsa! Sedan till en fråga: kommer det i framtiden vara möjligt att läsa bloggen i Bloglovin som tidigare? Eftersom din blogg inte är så lättläst i mobilen så blir det att jag numera hoppar över dina inlägg i min dagliga läsning vilket känns trist!

 • Bella skriver:

  Tack för fina tips. Tänkte fråga ett proffs 🙂 vi har en liten rektangulär skrubb i vår långsmala hall som vi tagit bort dörren till och ska göra om till ett litet kontor. Eftersom det är så litet och utan fönster är det bäst att måla det hel vitt eller fungerar det med en ljusare grå?
  Det är tänkt att det ska gå i harmoni med hallen som vi funderar på att måla i Nordsjös HoP Greige. Vitt eller Greige till en sån liten yta?
  Så tacksam för svar o keep up the good work.

  • Trendenser skriver:

   Hej Bella, om det är en liten yta utan fönster tror jag att de vita väggarna kommer upplevas mörkare ändå. Än de omgivande vita pga ljuset. En greige nyans blir ombonat men kanske också blir extra mörk just där. Bäst är att provmåla och testa. Svårt att ge råd på distans utan att ha sett rummet, men kör ni greige i hela hallen skulle jag gjort det även i nischen!

 • Brysselkakan skriver:

  Lite samma ämne som första kommentaren:
  Nu när jag läser din blogg på annan skärm än mobilen så inser jag att dina texter är svårlästa. Bra innehåll men svårlästa och det beror på att du är väldigt snål med att dela in dina texter i stycken, eller på ren svenska: för få Enter!
  Du skulle nog vinna fler läsares gillande på lite mer luft i dina texter.

  • Trendenser skriver:

   Som sagt, en designuppdatering är på gång och jobbas på bakom kulisserna men jag har inget förlag i ryggen som sköter allt det tekniska åt mig som många andra bloggar, och jag hinner inte vara överallt, så jag hoppas du har förståelse för att det inte är 110% perfekt utan en människa som driver detta 🙂

 • Brysselkakan skriver:

  Det var ingen negativ kritik Frida, klart jag vet att du är en människa som själv skriver dina texter och just därför skulle lite mer luft ge mervärde till dina texter. De är ofta långa och bra men blir kompakta och tunga att läsa då det är så lite luft i texten.

 • Karin skriver:

  Hej! Tack för en inspirerande och proffsig blogg! Jag har en fråga angående upphovsrätt. Du som tycks ha koll på läget (eller om någon av dina läsare vet), hur funkar det med upphovsrätt vid pressbilder/kollage? Om en vill göra en "önskelista" med ett kollage av produktbilder, måste en då maila samtliga företag, förklara läget och fråga om en får använda bilderna, och dessutom får använda dem i ett kollage? GÖR bloggare det? Jag undrar därför att jag själv har en inredningsblogg och jag vågar inte publicera bilder utan lov, så hittills har jag fotat/målat exakt ALLT själv. Det vore kul att kunna göra ett och annat kollage då och då 🙂

  • Trendenser skriver:

   Hej, pressbilder brukar vara friköpta för användning i redaktionella sammanhang som ett magasin eller en blogg exempelvis. Detta brukar anges i respektive företags bildbank. Vad gäller mäklarbilder mailar jag alltid respektive mäklare/mäklarfotograf och frågar. Har aldrig fått ett nej under 11 år, men för säkerhets skull är det ju bra att ha tillåtelsen i skrift om någon kommer och klagar i efterhand. Gällande bilder på Pinterest, från andra bloggar osv så är det en samvetsfråga. Upphovsrättslagen är stenhård men de flesta bloggare verkar inte bry sig och magasinens hemsidor är fulla med lånade bilder från Pinterest / utländska magasin / bloggare osv så jag är själv förvånad över kutymen där. Lagen kräver dock ett godkänt från upphovsmakaren, så det är upp till dig hur mycket du vågar tumma på det. Jag har en mapp i min mail där jag sparar alla godkännanden jag fått, kan vara skönt att ha kvar det skriftligt om någon opponerar sig.

 • Jag förstår! Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid!

 • Living by Miriam skriver:

  Kan tipsa om appen Newsify, där är det lite lättare att klicka sig in på din blogg 🙂 om Bloglovin är lite svår.

 • anne skriver:

  så härliga länktips. tavelväggar med personlig konst är världens kick.

 • Trendenser skriver:

  Hej, eftersom Bloglovin inte kan garantera att trafiken mäts på min blogg kan jag tyvärr inte släppa hela RSS-flödet. Jag har 25 000 prenumeranter på Bloglovin vilket är mer än hela tidningen Resicens TS-upplaga av varje nummer och om de försvinner från mitt Google Analytics kostar det mig alldeles för mycket att bjuda på mitt flöde i det formatet. En mobilanpassning av bloggen är på G men eftersom detta är mitt yrke och jag måste prioritera att mina annonsörer (som betalar för att jag ska kunna göra detta på heltid) också syns när ni läser bloggen. Ledsen om du tycker den är svårläst i din mobil men det är alltså anledningen till att jag valt bort en responsiv mobilsida som tar bort alla annonser.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.