Annons

Veckans söndagssummering v 34 – 2016

Veckans största händelse i inredningsbranschen är såklart Formexmässan (Nordens största fackmässan för inredning och design, HÄR hittar ni min rapport) men parallellt med detta har det släppts en del annat som inte visades upp där. Här kommer en nyhetssummering från veckan som gått. 
Danska ByLassen som mest är kända för designklassikern Kubus har breddat sin repertoar med allt från möbler till tavlor de senasre åren och är nu aktuella med… en ny porslinsserie!
Muuto, har smygvisat sina nyheter inför nästa veckas mässa i Paris. På Maison Objet kommer man bl a lansera nya kandelabern OPEN av svenska Jens Fager. Snyggt! Därtill släpps de populära krokarna Muuto Dots i silvrig metall! Ny storsäljare på G?
Det var en liten skräll att Svenska Linum valde bort Formex i år (till förmån för en liten installation på NK, som jag kollade in den men det kändes inte så fotovänligt). Varumärket firar 50 år med kollektionen Big & Bold och i veckan kom fler pressbilder på nyheterna i jubileumskollektionen. 
I höst introducerar TypeO en kollektion framställt i ett för Sverige ännu relativt okänt material – förstenat trä, eller ’petrified wood’ (som det heter på engelska) är något som indonesiska lantbrukare ofta påträffar i åkrarna i samband med skörden, och blir till en extrainkomst sedermera fina unika bokstöd!
 
Notiser: 
– Ellos går offline och öppnar Pop-up-shop i Mall of Scandinavia
Lagerhaus firar 20 år i höst
– Modeföretaget DesignWerket lanserar inredningskollektion!
– Och Philippe Starck som kanske är mest känd hos allmänheten för sin design för Kartell har tagit fram tre olika parfymdofter som lanseras under det egna varumärket Starck Paris.
 
Supertalangen Faye Too Goods femte inredningskollektion kommer visas på  Friedman Benda gallery i början på nästa år. Jag gissar att hennes materialval ”optical glass, silver nitrate bronze, mud and tapestry” kommer bli trendsättande. Veckans mest omskrivna Hemnet-objekt då? Den här ombloggade lägenheten som är till salu hos Alexander White bjuder på lite annorlunda inspiration. Inte minst för köket. Kolla in hela objektet HÄR. Skön söndag till dig!
Foto: ByLassen, Muuto, Linum, TypeO, Faye Too Good, Alexander White

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Faye To Goods! Trodde först du lagt upp en bild på en bajskorv!! Men som dom säger; "Smaken är som baken!" ?

 • Vilken vecka, och så många nyheter det har släppts, helt galet.
  kan tipsa om att spana in New Works nyheter, deras nya stol bla är jättefin.
  Kram Anette

 • Emma skriver:

  Blev löjligt förtjust i Jens fagers ljusstake när han visade den på instagram. 3 månaders-regeln som du så bra delat med dig av skulle kunna göra det till en finfin julklapp…

 • Annika skriver:

  @Anonym. Hade du inte sagt det hade jag.. 😉

 • Alexandra skriver:

  Ååååå nu är man helt kär i TypeO i deras "förstenat trä. Gud så snyggt! Tack för informationen om detta underbara material, och tack för din blogg.

 • Alice skriver:

  Wow! Verkligen snyggt! Brukar inte vara så förtjust i sådan inredning men jag gillar verkligen detta!

 • Therese skriver:

  Jag har Muuto dots på våran sovrumsväggar ? Men jag trodde att märket var finskt! Är det alltså danskt?

 • Elin skriver:

  Men asså åh jag älskar verkligen stilen på det hela. Bohemiskt på något sätt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.