Annons

Veckans söndagssummering v 31 – 2016

Söndag igen och dags att summera inredningsveckan som gått för dig som vill ha koll på det senasre branschsnacket. Det har bjudits på en hel del höstnyheter och förhandsvisningar, inte minst av den kommande IKEA 2017-katalogen som släpps i Sverige alldeles snart.  
House Doctor är aktuella med en ny katalog som visar hösten vintern 2016 (långt innan mässorna). Här kan du smygkika på deras nyheter. Jag fastnade mest för deras nya office range: Monograph
Den amerikanska designbloggaren A Merry Mishap har designat vaser för svenska DBKD som släpps i höst. Pressbilderna känns inte tipptopp men formerna är fina!

Marimekko har också bombat på med nya pressbilder i veckan och 70-talsvibbarna går inte att ta miste på. Brunt, rött och stormönstrat. Bildkavalkad HÄR. Själv fastnade jag för nya Unikko, ton-i-ton. Skräll. 
 
 
IKEA-katalogen 2017 är på G. Ovan en sneak peek i filmformat om du är nyfiken. Temat är “Goodbye expectations. Hello you!” och via sponsrade inlägg har IKEA även försökt initera en debatt om ”sociala-medier-stressen” via bloggare med uppmaningen ”Lets relax”. Jag kanske bör understryka att Trendenser inte är med på kampanjen, men den här reklamfilmen är rolig! 
 
Notiser
– Nya regler stoppar designkopiorna från England
– Kanye West talar ut i BBC News om sin dröm om att få samarbeta med IKEA 
– Luca Nichetto är aktuell som designer för ett nytt kinesiskt inredningsvarumärke
– Och så har Ernst fått sig en skopa ovett för sina TV-renoveringar i sommar….  
 
Veckans mest ombloggade hem då? Hemnet verkar fortfarande ligga i semesterdvala men jag gissar att de flesta mäklarna kommer vara igång igen på måndag. Veckans mest ombloggade bostadsbilder tillhör därför en dansk. Kolla in hos en av grundarna till Aiayu. Kan man ha en mysigare entré i centrala Köpenhamn? Fler bilder HÄR och HÄR. Och med detta vykort önskar jag fin söndag till er alla! 
Foto: House Doctor, DBKD, Marimekko, IKEA, Elle.dk

Kommentarer

 • Elin skriver:

  Älskar att du tar dig tid att skriva söndagssummeringar! Tycker verkligen de är kul att läsa ?? vill bara ge dig en liten vink om att det stavas sneak peek inte Peak(- topp)

 • Amina skriver:

  IKEA har ju världens bästa reklamer, tillsammans med ICA typ. Tack för en bra summering av veckan – känns tryggt att läsa det så man är up-to-date

 • Lisa skriver:

  Så himla inspirerande!! 🙂 Vilken härlig sneak peek på katalogen!! 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.