Annons

Lookalikes: Rustikt porslin

Danska Broste Copenhagens rustika porslinsserie Nordic Sand blev snabbt en storsäljare, inte minst för den hyggliga prislappen och den handgjorda och unika känslan. Men, jag har hört ryktesvägen att flera återförsäljare fick bekymmer när kunderna upplevde att färgen på glasyren diffade från en sändning till en annan – så de flesta verkar ha fasat ut den. Döm därför om min förvåning när jag förra veckan fick syn på City Gross nyhet Duka Rustic. Är det bara jag som tycker att de här är lika som bär? 
Bild 1: Broste Copenhagens Nordic Sand, pris från 79 kr
Bild 2: Duka Kitchen Life nyhet Rustic (säljs på Citygross, kommer i butik från slutet av september)

Kategorier:

Kommentarer

 • Ekenäsliv skriver:

  Galet så många kopior som kommer nu för tiden… Måste kännas aningen trist ibland som desginer, eller hur tror du de tänker?

 • Anonym skriver:

  I det här fallet tror jag inte det är någon namnkunnig designer som blir besviken men säkert en fabriksägare i Asien (och två skandinaviska bolag) som tjänar stora pengar på att köpa in mängder av massproducerade tallrikar och sätter sitt eget varumärke på det och prångla med god marginal… Att kalla det egna produkter blir ju löjligt….

 • Håller fullständigt med Anonym här ovan, och förstår dessutom inte riktigt det där med utfasningen för Brostes proslinserie, en del av tjusningen med rustikt porslin är ju att det är just rustikt och inte stöpt i en och samma form?!
  Finaste porslinet i den här kategorin är Calle Forsbergs enligt mig, handgjort och rustikt på riktigt.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Mirva skriver:

  Liknande porslin finns även hos House Doctor. Ingen nyhet med andra ord! Och rustika produkter skiljer ju från produkt till produkt, det är ju det som är tanken!

 • Johanna skriver:

  Exakt likadant som serien "Rustic" från House Doctor. Vi säljer dessa på mitt jobb och skiftningarna i färgerna mellan olika leveranser beror på vilken färg det är på leran som används från gång till gång – det ska ju se lite rustikt och unikt ut. 😉

 • Väldigt lika, och väldigt snygga!

 • Ida skriver:

  Så snygga de var!

 • Amanda skriver:

  Kaaaanske att jag kan se någon liiiiten likhet 😉 hahaha

 • Elise skriver:

  Åh, så himla fint! Älskar färgen!

 • Anonym skriver:

  Jag tyckte båda var jättefina!

 • JUNITJEJ skriver:

  Otroligt lika!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.