Annons

Veckans söndagssummering v 29 – 2016

Vecka 29 har varit lite färglös på nyhetsfronten (i ordets rätta bemärkelse) men icke desto mindre ett gäng viktiga lanseringar och snackisar att hålla koll på. Framförallt kommande kollektioner och spännande samarbeten. Här kommer en kompott att avnjuta av från hängmattan. Hoppas du hittar något du gillar!
I september lanserar svenska Swoon ännu en ny serie skräddade badrumsmöbler som ska ”förvandla badrum till finrum”. De monokroma bilderna är stylade av ingen mindre än Lotta Agaton (som väl är sambo med en av grundarna till företaget om jag inte har fel?). Se mer HÄR och HÄR!
Skultuna har släppt en preview på sin höstkollektion som innehåller ovanligt lite mässing för att vara dem. Fler bilder HÄR. Ett tydligt tecken på att silver och krom väntas bli nästa metallhype?
IKEA (släpper de en nyhet i veckan nuförtiden?) är aktuella med rykande färska pressbilder på samarbetet med Martin Bergström. Svärtan släpps i september. Hela kollektionen kan du se HÄR!
I sommar visar Falsterbo Museum utställningen ”Byggnadskonst på Falsterbonäset 1900-2010”, som bland annat lyfter fram Josef Franks arkitektur. Utflyktstips till dig som semestrar i Skåne?
Designchokladen MAST från New York är på allas läppar just nu. Förutom kollektionen med saltinspirerade omslag (bild ovan) är de aktuella med ett samarbete för *Hotel Wallpaper. Pillow chocolates are rarely things of beauty, unless, of course, you check in to Hotel Wallpaper*. Fem nya omslag har tagits fram för att representera faserna av naturlig vila och vågorna från REM-sömn. Läs mer HÄR!
Lite off topic om än design- och sommarrelaterat. Sony och modemärket AURIA samarbetar för att återanvända överflödiga sladdar från hörlurar. Resultatet? The travel capsule collection
 
Några notiser: 
Intressant artikel om Dusty Deco i DI Weekend. Flytta 12 gånger på 13 år? Vansinne. Men om det finansierat deras fina butikskoncept får man väl tacka och bocka istället för att skaka på huvudet.
– Swedish Matchs marknadsdiektör (och Klarna-grundarens fru) Nina Siemiatkowski har skolat om till fotograf och ställer ut på Galleri Grundemark Nilsson. Magiska bilder.
–  David Bowies konstsamling kommer att säljas på Sothebys
 

Scandinavia Standard är ett nystartat onlinemagasin som bjuder på de senaste nyheterna inom mode, design, konst och kultur. Bra tips till dig som planerar besök i någon av Nordens huvudstäder kanske? Tipstack till Em. Avslutningsvis, bilder från Menu AW2016. Min favorit bland de många nyheterna är vaserna Troll som finns i storlekarna S, M och L. Fin sommarsöndag till er alla!
Foto: Swoon, Svenskt Tenn, IKEA, MAST, Sony och Menu 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.