Annons

Mina bästa filmtips för regniga sommardagar

I händelse av regn på semestern (eller om du bara känner ett behov av underhållning från något som utmanar de invanda tankarna lite) så skulle jag vilja tipsa om tre filmer som jag tycker du ska passa på att se i sommar. Det här inlägget är INTE sponsrat och handlar inte renodlat om inredning och design – men jag vill tipsa om filmerna ändå. Varför? De kommer utmana ditt tänkande om hållbarhet, bolånemarknaden och konsumtionshetsen. Jag refererar ofta till dem i mina föreläsningar men har förstått att många missat dessa guldkorn – trots att de finns tillgängliga på nätet. (Obs! Jag länkar till trailers på Yotube men de kompletta filmerna finns alltså att streama via ex. Netflix, Viasat, HBO osv. Sök på respektive titel så hittar du mer info via Google). Orkar du ta dig igenom dem allihopa så lovar jag att du kommer komma ut lite ”konsumtionsklokare” på andra sidan. Kanske en semesterutmaning i sig?

En obekväm sanning (dokumentär) från 2006
Om du bara ska välja ett av mina tips, då måste du ta det här. Jag såg filmen när jag var gravid och väntade barn (gråtvarning) men ALLA borde se den. Inte minst på grund av den statistik som presenteras så begripligt och tydligt att man inte längre kan blunda för hur viktig klimatfrågan är för oss alla.  
 
The Big Short (drama / based on a true story) från 2015
Med tanke på den nuvarande skuldsättningsgraden i Sverige borde alla som har bolån se den här filmen som förklarar hur den amerikanska bostadsbubblan blåstes upp och skapade finanskris… Baserad på en sann historia med bl a Brad Pitt och Ryan Gosling i huvudrollerna. 

Keeping up with The Joneses (drama) den från 2010 med Demi Moore i huvudrollen 
Bästa vaccinet mot additionsstressen och konsumtionshetsen i vår tid! En film som tar PR till ytterligheter men koncpetet är ändå inte helt olikt det vi möts av dagligen numer, fast genom instagrams fönstertittande. Jaaa, jag må vara cynisk – men många marknadsförare och PR-byråer vill arbeta ganska snarlikt den bakomliggande idén i den här filmen så jag lovar – du kommer se på innehållet i både magasin och sociala medier lite annorlunda efter att ha sett denna film. Och du kommer börja uppskatta hederliga banners, annonsmärkta inlägg och de övertydliga samarbeten som du stör dig på idag. I Promise! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Såg the The Big Short på senaste långflygningen och tyckte att den var väldigt mycket dokumentär för min smak men min man som har helt annan smak tyckte att den var förträfflig och som han uttryckte det "huvudet på spiken" och "detta kommer att hända igen" .
  Måste passa på och tipsa om serien Billions som jag såg för ett tag sedan, så himla bra och längtar efter säsong 2. Helt klart i klass med House of Cards.
  OCH även den engelska serien Marcella som jag kikar på nu där Hans Rosenfeldt (Bron) skrivit manus!
  Kram Anette

 • Spot on de sista raderna… Tyckte inte filmen var särskilt bra men grundidéen är verkligen ögonöppnande som du skriver! I framtiden kommer kanske en nyversion om sociala medier – lyssnade på podden Ofiltrerat häromdagen och den var också som ett vaccin (speciellt Frida Fahrman).
  Tack för tips! Vill veta mer vad du läser, lyssnar och ser på…
  The big short ska jag titta på även om Spaniens bostadsbubbla som sprack, nog var tillräckligt wake up call för mig…
  Har för mg jag även lyssnat på en TED talk version av Al Gore dokumentär, 20 minuter har alla tid med…
  Konsumtionsklokare! Bra ord!

 • Anonym skriver:

  The Big Short är riktigt bra

 • Lovisa skriver:

  Precis vad jag behövde. Min semesterhjärna behöver stimulans!

 • Johanna B skriver:

  Kan även tipsa om The True Cost, mkt sevärd och tänkvärd på samma tema!

 • Christina skriver:

  Tack för tipsen! Dem spar jag till regniga dagar! Ge gärna fler tips på poddar och TED-talas etc Väldigt intressant att veta vad som inspirerar dig.

 • Tina skriver:

  Tack snälla för enormt bra tips… Nu har jag även kollat på Thw big short. Ochjag kan säga att man blir riktigt rädd. Och man vaknar verkligen till och börjar öppna ögonen. Dem andra har jag redan sett och kan varmt rekommendera dessa till a dra också. Vill även lägga till cowspiracy som finns fortfarande kvar på Netflix. Den teorin tror jag väldigt mkt på! Trevlig sommar och tv-tittande vid dåligt väder.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.