Annons

Lookalikes: Vita tyglampor

När Artilleriet tog in Z1 Cotton lamp från holländska Ay Illuminate tror jag att de satte en ny lamptrend i Sverige med dessa lösa tygskärmar. Stommen är gjord av stål eller mörk bambu och klädd med handvävd organisk bomull från Etiopien. Lampan är designad av Nelson Sepulveda och Mark Eden Schooley som inspirerades av de asiatiska lyktorna som man släpper iväg i nattens mörker. Modellen med svävande lyktor har ju funnits länge men om det inte vore för succén med att göra den elektrisk för att hänga i taket för ett par år sedan tror jag inte vi hade sett alla dessa lågprislookalikes som numera florerar på marknaden. Senast ut i raden? Denna från PR Home. Vad säger ni om de här. Lika som bär?
Bild 1: Schooley Koushi lamp från Artilleriet, 5990 kr 
Bild 2: PR HomeTaklampa Round, pris 899 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Mirva skriver:

  PR home, inte PB home!

 • Hm ja PR Home är knappast ensamma om att gjort en look alike på denna, såg en variant på REA hos Åhléns i helgen.
  Och för att inte tala om alla DIY variants som har florerat.
  Ha en fin dag
  Anette

 • Sofia skriver:

  Det finns ju dessutom en variant för ljus också, men det tycker jag (som är lite rädd för eld och att huset ska brinna upp…) känns halvfarligt!

 • Anna-Lena skriver:

  Jag gjorde en variant med liten julslinga på batterier,lyser fint på min altan!

 • Marie skriver:

  Jag förstår mig inte på den här modellen, tycker de ser hemmagjorda ut (på ett dåligt sätt) vare sig de är det eller inte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.