Annons

Veckans söndagssummering v 23 – 2016

Att det varit kortvecka den här veckan har inte direkt märkts av i nyhetsflödet. Tvärtom. IKEA dundrade på med en riktig skräll på sin årliga Democracy Design Day den 8 juni och sen har det rullat ut pressreleaser i en aldrig sinande ström. Vad det snackats mest om i inredningsbranschen vecka 23? Scrolla och kolla.
IKEA överraskade nog alla när de tillkännagjorde att nästa designsamarbete kommer att ske med danska HAY och Tom Dixon. Bland annat ska den blågula kassen få sig en översyn. Spännande.
Emma Olbers har utökat sitt samarbete med Eldvarm och bland annat tagit fram en ny dovt grön kulör, ett gäng smarta upphängningskrokar samt ett snyggt gnistskydd. Se mer HÄR!
Ett annat svenskt företag som går från klarhet till klarhet är Melo. Nu aktuella med ett nytt soffbord, fina magasinshyllor och en dekoratiiv detalj. Se mer HÄR!
I år firar designklassikerna fåtöljen PK22™ och soffbordet PK61™ designade av Poul Kjærholm 60 år. Det uppmärksammar Fritz Hansen med limiterade utgåvor. PK22 i sammetslent nubuckläder till exempel. Fint! 
 
Notiser: 
– Lauritz börsintroduktion stoppades och blev förstasidestoff på Dagens Industri. Läs mer HÄR!
– Orrefors inleder designsamarbete med Per Morberg. I butik från och med september 2016
– Byggmax har fått internationell press med konceptbutiken Design Your Living i centrala Stockholm
– Ica satsar på en inredningskollektion för de minsta. Läs mer om babysatsningen HÄR
 
Lyngby porslin lanserar en ny glasserie baserad på gamla alster från deras konstavdelning. Tillverkade i samma formar med formnummer som i 1969 års katalog. Se mer HÄR
Inredningsbloggaren Amelia Widells MeliMeli fortsätter växa, nu med snygga sammetsfåtöljen Carla. Det enda jag saknar är (info om) hållbara material och svensk tillverkning. Kan inte Amelia och Norrgavel göra något giftfritt och Svanenmärkt ihop? Vore en match made in heaven. 

Sist men inte minst. Webbshoparna har äntligen fattat grejen. De måste bjuda på eget bildmaterial för att sticka ut. Jag avrundar med två grymma exempel. Finnish Design Shop har anlitat bloggaren Riikka Kantokoski (mer känd som Weekday Carneval) för att styla deras hemma-kontors-möbler och spridningen har blivit en viral succé på internationella bloggar. På samma vis har svenska Olsson Gerthel seglat upp som veckans mest ombloggade lägenhet. Inte för att objektet i sig är till salu utan ”objekten i dem”. OG bjuder hem till egna hemma-hos-reportage från personalens bostäder och de senaste bilderna som kom i tisdags har gått på bloggvarvet runt i veckan. Genialt. Fin söndag till er alla!
Foto: IKEA, Eldvarm, Melo, Fritz Hansen, Lyngby, MeliMeli, Olsson Gerthel

Kommentarer

 • Helena Lyth skriver:

  Vulkan dundervecka!
  Fin och bra sammanställning, som alltid. Tack!

 • Alltid lika roligt att läsa din veckosummering. Önskar dig en fin vecka!

 • Mirva skriver:

  Soffbordet får flytta in! ??

 • LG skriver:

  Vilka gifter är det du tittar efter när du läser innehållsförteckningen över möbler?

 • Hanna skriver:

  Vilket fullmatat nyhetssvep denna vecka! Väldigt roligt läsning och Melos nyheter är ju så fina att en dånar! Ska bli spännande att se IKEAs nya samarbete också!

 • Anonym skriver:

  Hur bra att jag fyller år snart och vet att jag vill önska mig fina vaser, och så klickar jag in här och hittar dem här fina 😀 Transperant men ändå i fina färger! 😀 Perfekta!

 • Annsoh skriver:

  Jätte fina bilder! 🙂

 • Trendenser skriver:

  Bromerande flamskyddsmedel, ftalater, Perflouerade kemikalier, bisfenoler, formaldehyd, antimögelmedlet dimetylfumarat.
  Återförsäljare är skyldiga att informera konsumenterna
  om 29 olika EU-listade värstingkemikalier ingår i
  varorna de säljer men det är inte alltid så tydligt eller lätt att hitta den informationen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.