Annons

Veckans söndagssummering v 22 – 2016

Söndag med lördagskänsla idag, det är ju helg även imorgon – men jag kör som vanligt en summering av inredningsveckan som gått. Vill ni läsa mer om maj månads nyheter hittar ni min sista summering för Aftonbladets Myhome HÄR. Vad som händer med dem och The You Way i framtiden är ännu ovisst efter Schibstedts beslut att kapa trossarna. Själv är jag glad att jag stod emot deras generösa övertalningsförsök när de ville att jag skulle flytta min blogg till dem för ett år sedan. Trygghet vs Frihet. Men allt kan faktiskt hända, även med de stora jättarna. Värt att tänka på i bloggrekryterartider som dessa.
Stelton körde ju pressvisning förra veckan men den här har de fullkomligen pepprat ut nya bilder på gamla klassiker och nya produkter som lanseras i höst. 
Svensk Forms stipendiater har utsetts! 2016 delar stipendiefonden ut 20 000 kr vardera till inredningsarkitekten och möbeldesignern Sami Kallio och grafiska designern Martin Liljesand. Grattis!
På tal om unga formgivare så firar Horredsmattan 60 år med en ny serie mattor framtagna genom en designtävling för studenter på Konstfack, HDK, Beckmans, Textilhögskolan i Borås, Yrgo, Formakademin Lidköping, Linnéuniversitetet. Säljstart i augusti efter Formex!
Den 13 juni firas Rörstrands 290-årskalas med invigning av Rörstrand Museums sommarutställning i Lidköping där bland annat jag kommer att föreläsa. I samband med jubiléet har även en del nya produkter tagits fram och pressbilderna är stylade av Lotta Agaton sat plåtade av Petra Bindel. Snyggt jobbat!
 
Några notiser: 
– Det har uppdagats att designkopior på Eames chair säljs på en känd supermarket-kedja…
H&M Home fortsätter att expandera och öppnas i fler fysiska butiker
– Bloomingville har släppt foton på sina höstnyheter. Bildregn HÄR!
Svenska parfymtillverkaren Agonist har lanserat den nya doften Floralust i samarbete med keramikern Masatoshi Oya som har skapat en speciell vas utifrån doftens förpackning. Intressant cross-over!
Och på tal om hudvård med förpackningar som platsar i kategorin inredningsdetaljer så måste jag ta mig till Frama för att kolla in deras nya koncept Apotek nästa gång jag besöker Köpenhamn. Både produkterna och lokalerna ser helt magiska ut. Tipstack till Lotta Agaton! Veckans mest ombloggade hem är inte ett till salu utan kanske årets mest trendsättande hemma-hos. Tick in the box på: Glasbord, greige väggar, art deco-detajer, mörka träslag, sammet och smäckra pulverlackade ben på möbler och belysning. Fler foton hittar du i bildspelet hos Bo Bedre! Fin söndag till er alla. 
Foto: Stelton, Svensk form, Horredsmattan, Agonist, Petra Bindel, Frama och BoBedre

Kommentarer

 • Tack för fin summering som alltid!
  Ha en fin bonus-söndag,
  kramkram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.