Annons

Snygga kontorsstolar, finns de?

För mig som jobbar en del framför datorn känns en skön, ergonomisk och snygg kontorsstol som en knäckfråga. Jag vill inte bara att den ska vara höj och sänkbar och avlastande för ryggen utan också gjord i ett material som känns fräscht och giftfritt eftersom man ofta sitter sig igenom en hel arbetsdag (en sits i plast går därför bort direkt, liksom nylon och konstskinn eller än värre kromgarvat skinn som det är på många designklassiker). Men att det ska vara så himla svårt att hitta något som lever upp till kraven? I den här bilden från Madbolig och Knud Erik Hansens hem syns den jag sitter på idag (Y-stolen) och den jag drömmer om att sitta på imorgon. Om jag vinner på lotto eller något. Swivel desk chair av Wegner. Dream on dreamer. Tills dess, är det någon som sitter på bra tips som kvalar in i ovan beskrivning – hit me!
Foto: Madbolig

Kategorier:

Kommentarer

 • Kristin skriver:

  Varför går nylon bort egentligen? De allra flesta av oss skulle få jobba hårt för att inte ha det (nylon är ett annat namn för polyamid) in mot kroppen genom badkläder, underkläder, träningskläder och inte minst strumpbyxor.

 • Chatrine skriver:

  Jag brukade sitta på en pilatesboll tills de här kom; https://holmbergpartner.se/produkt/sittmobler/pallar-puffar/office-ball/#prettyPhoto
  De är ryggvänliga och jag blir aldrig trött i kroppen när jag sitter länge.
  När jag höjer bordet står jag upp på en tjock trasmatta som ger lite stuns och värme.

 • Astrid skriver:

  Jag gillar Bruno Mattsons kontorsstol Saga.

 • Anna skriver:

  Nylon eller polyamid som det eg heter kräver orimliga mängder kemikalier för att framställas! Bra att du väljer bort!

 • Arne Malm skriver:

  Hej!
  Kort vill jag bara säga att du mycket välkommen att provsitta och bekanta dig med Malmstolens hela Svanen-märkta sortiment av högkvalitativa ergonomiska sittlösningar. Välkommen! Arne Malm, VD

 • Nini Tjäder skriver:

  Jag har suttit mig igenom ett stort antal kontorsstolar genom mitt långa yrkesliv (gick i pension vid 67 efter ett långt kontorsliv). En del sköna, andra inte. Och oftast ganska fula. Även i hemmakontoret.
  Jag brukar också provsitta diverse kontorsstolar på möbelmässan där de flesta finns/visas upp. De flesta snygga kontorsstolar är inte sköna att sitta i. Eller så är de alldeles för dyra. Den här till exempel https://www.ninisworld.com/wordpress/no-i-will-not-buy-that-office-chair/ som jag verkligen tyckte var skön (finns hos Svenssons i Lammhult), men för dyr.
  Senast jag behövde köpa ny kontorsstol hemma blev det en Ikea Roberget, i metall. I den har jag ett fårskinn för att den ska vara bekväm. Faktiskt den skönaste kontorsstol jag haft. Kanske inte i din stil? Jag slog till på en turkos för att tillföra lite färg. Men den finns även i mörkgrått. https://www.ninisworld.com/wordpress/office-chairs-part-viii/

 • sofia skriver:

  Är inte säker på lädret på Emily II fr Gärsnäs men I like it a lot:)
  Sofia

 • Victoria skriver:

  Håller med Astrid; Saga är fantastisk! Utan ryggstöd och med ett snyggt obehandlat läder. Tror det går att specialbeställa i valfritt läder om man vill ha tex tärnsjö

 • Anonym skriver:

  Men så onödigt att skriva så när vi vet att du mer än väl har råd. Alltid ett hugg mot de som verkligen inte har pengar. Man önskar att du hade vetat hur det är att vara på andra sidan någon gång under ditt liv då hade du aldrig formulerat dig som du många gånger gör så tanklöst..

 • Pernilla skriver:

  IKEAs Fjällberget är toppen tycker vi och har flera stycken här hemma. Då vi har mycket grått och ekparkett här hemma så passer de perfekt in. Dessutom väldigt sköna och höj- och sänkbar.
  https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60250722/

 • Elle skriver:

  Anonym: Har du kollat hur mycket den kostar? Det rör sig om fem siffror, inte i kronor utan i USD… Vad vet f ö du om trendensers ekonomi, nu och då? Jag vet i alla fall mycket lite, om något alls. Hur mycket tänkte du själv innan du skrev din kommentar?

 • Har du spanat in snygga stolen SAM från DUX? Tror du skulle gilla den.
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Hej, mitt bästa tips är Herman Miller-stolen Aeron. Svart och helt ljuvlig att jobba många timmar på. Ryggen och kroppen jublar! Aldrig någon annan stol för mig 🙂
  https://www.hermanmiller.com/products/seating/performance-work-chairs/aeron-chairs.html

 • Sofia skriver:

  Hej Frida (och andra som läser kommentarer), har flyttat in i en lägenhet (funkis) med en jättelik (ok, Stockholms innerstad men typ 14 kvm iaf) mörk inre hall och letar överallt efter inspiration på hur detta rum bäst inreds men hittar väldigt lite, om ens något. Från inre hallen är det öppet intill vardagsrum samt två dörrar till två olika sovrumsdelar. Vad gör jag bäst med detta rum? Har du skrivit något om inre hall inredning (eller någon annan) som jag helt missat? Kanske ett inlägg om inre hall generellt? Tar tacksam emot alla tips. Någon form av bokhylla tänker vi oss iaf – arbetsplats finns i annat rum. Tack på förhand

 • Jossan skriver:

  Det har du faktiskt rätt i, att det oftast är antingen eller när det är ergonomiskt eller snyggt. Håll oss uppdaterade om du hittar någon fining! 🙂

 • Joachim skriver:

  En gammal sjuan kontorsstol med armstöd och klädd i skinn är riktigt tjusig. Kostar säkert en slant men håller sitt värde och är ständigt modern.

 • Emma T skriver:

  Kanske stå-skrivbord och stå på balans-bräda, så är problemet löst… 😉

 • Åsa skriver:

  Du kan få vilket tyg eller skinn du vill från nästa alla stolsleverantörer. Åtminstone de svenska tillverkarna.

 • Caroline skriver:

  Håg SoFi ?

 • Viktor skriver:

  Please wait to be seated har Egon Eiermans tidlösa kontorsstolar i sitt sortiment, flera olika modeller som kan fås i en del olika utförande. Kanske något som skulle passa dina krav?

 • Stina skriver:

  Jag köpte en kontorsstol från swedese i läder som de visade upp i palmhuset för ngn månad sedan. Så snygg, välgjord och bekväm! Finns i deras instaflöde om du vill kolla!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.