Annons

3 x tåliga krukväxter

Med tanke på mittt förra inlägg kanske någon fick för sig att jag har gröna fingrar. Men nej. Tyvärr. Jag har förmodligen Norra Europas sämsta hand med växter, trots att jag verkligen gillar gröna blad. Men jag kämpar på och det finns ett par tåliga sorter som överlever i min ägo. Här är tre av dem. Monstera-plantan på bilden nedan har hängt med i en herrans massa år och har planterats om i olika krukor allt eftersom. Just nu huserar den i en handdrejad av Therese Hagström Olsson
Min äldsta Monstera. Slokar ibland när den blir törstig men hämtar sig alltid snabbt!
En av många Geranium / Dr Westerlunds doftpelargoner i min ägo. Lätt att ta sticklingar av.
Och Parasollpilea eller Elefantöra som den också kallas. Lätt att sköta, lätt att ta skott på!
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Tyvärr lider även jag av den kombinationen – älskar växter men är utan gröna fingrar… Tur då att man kan plocka buketter i naturen som ändå inte förväntas överleva någon längre tid 🙂 Taklökar och andra dukelenter är annars det som överlever här.

 • Fru K skriver:

  Har också elefantöra hemma men aldrig tänkt på att ta skott på den. Hur gör du, ta av ett blad och bara förgro rötter i ett vattenglas?

 • Sandra K skriver:

  Tack för tipsen! Jag älskar gröna växter hemma men lyckas aldrig hålla dem vid liv. Ska testa dessa 3 nu och hålla tummarna för att det går vägen.

 • Therese skriver:

  Har många gröna växter och stora är dem hos mig, då jag tror att jag har "gröna fingrar "

 • Ilhana skriver:

  Tack för tipset! Jag tar död på alla växter inomhus men ska köpa den sista för den tyckte jag var riktigt snygg.

 • Anonym skriver:

  Tips på hur man hanterar dessa växter? 😉

 • natalie skriver:

  åh, monstera och elefantöra är mina favoriter!

 • Anonym skriver:

  Elefantöron är min favorit! Härligt gröna och tåliga 😉

 • Linda skriver:

  Åh, nu måste jag ut och köpa gröna växter! 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.