Annons

Sponsrat inlägg: Hängmattepremiär

Jag har precis betat av två skitjobbiga telefonsamtal (om ni ursäktar språket) varav det ena var ett som jag hade dragit på i snart 14 år… Skön sten att bli av med kan jag säga. Jag firar känslan med några bilder från gårdagens hängmattepremiär. Kvällsljuset är ju helt magiskt i juni och såhär såg det ut på vår baksida igår när jag och Max satte upp hängmattan för första gången i år. Jag tackar konsekvent nej till utskick av pressprover eftersom jag är så trött på all smygreklam som förekommer i sociala medier men när Odd Molly erbjöd sig att byta ut vår bedagade hängmatta gjorde jag ett undantag. Med villkoret att jag skulle få skriva just det – att hängmattan som syns på bilden är en sommarpresent som jag fått från Odd Mollys PR-byrå. 
Visst är den fin! Dubbelt så bred som den förra vi hade och med kraftigare fästen så jag hoppas den håller i många långa somrar framöver. Jag är också väldigt glad för vår lavendel som växer så det knakar. Den doftar ljuvligt och det surrar så gott av alla insekter som söker sig dit.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk 

Kommentarer

 • Lovisa skriver:

  Hängmattan var riktigt fin! Skulle inte säga nej till att hänga där…

 • Alice Knap skriver:

  Bra jobbat med samtalen! Hoppas du får många härliga sommarstunder i den hängmattan, och vilken mysig björklund ni har 🙂

 • Cissela skriver:

  Du är en grymt duktig fotograf ??

 • Anna skriver:

  Härlig bild! ??

 • Emma skriver:

  Hängmatta mellan björkar måste ju vara så nära den svenska sommaridyllen man kan komma <3

 • Johanna skriver:

  Underbart vackra bilder, Frida! Ha en fantastisk sommar och grattis till modet att beta av de jobbiga samtalen! 🙂

 • Så vacker!! 😀 Det är precis en sådan hängmatta jag drömmer om. Nu vet jag vem som säljer den tills nästa sommar, när jag behöver en… haha. Om den finns kvar i deras sortiment då. Är glad att du gjorde ett undantag, så att jag fick se den!

 • Jenny L skriver:

  Hej Frida, jag är också trött på smygreklam och tycker att det är toppen att en stor bloggare som du uppmärksammar detta tråkiga fenomen. Samtidigt blir jag lite fundersam när du i samma inlägg har en affiliatelänk utan att uppmärksamma oss på det? Jag har sett att du i tidigare inlägg skrivit något i stil med "inlägget innehåller affiliatelänkar" och då är det förstås inga problem, men i det här inlägget står det inte det. Jag letade och letade efter någon form av annonsmärkning och upptäckte till slut att inlägget låg i en affiliatekategori, men det hade jag aldrig upptäckt om jag inte hade letat. Du skriver att du fått hängmattan i gåva, men om jag förstår affiliatefunktionen rätt så får du sedan dessutom betalt varje gång någon av dina följare vill köpa en likadan och följer länken? I mina ögon är detta en form av smygreklam eftersom det inte är tydligt utmärkt, så jag är lite nyfiken på ditt resonemang i den här frågan?
  Med vänlig hälsning, Jenny

 • Jenny L skriver:

  Hej Frida, tack för det snabba svaret! Nej, det är så klart inte en garanterad inkomst men genom att ta vackra bilder och beskriva något i positiva ord kan ju vi som läser bli lockade att köpa, vilket du i så fall tjänar på. Och det känns viktigt för mig som läsare att veta att mitt köp i så fall genererar pengar till dig, så därför efterlyser jag tydlig märkning av affiliateinlägg på samma sätt som andra sponsorinlägg. Jag håller inte riktigt med om att det är tydligt i din blogg, jag fick som sagt leta för att hitta märkningen och därför reagerade jag. Om du vill att dina inlägg ska skilja sig från de bloggare du tycker gör smygreklam behöver du märka dem tydligare, för i mina ögon är det ingen större skillnad. Kanske kategorin plus en utskriven mening?
  Jag tror tyvärr precis som du att läsarna sällan märker att det är affiliatelänkar även om man kan se det när man håller muspekaren över länkarna, så här tror jag bloggare som vill slippa smygreklamsbeskyllningar måste vara övertydliga för läsarnas skull. Det skadar ju i alla fall inte, eller hur? Med vänlig hälsning, Jenny

  • Trendenser skriver:

   Hej, vad är tydligt nog? Hur skulle du vilja att de inläggen var märkta så ska jag ta mig en funderare och se hur jag kan göra detta ännu bättre. Mvh Frida

 • Jenny L skriver:

  När jag tittar på tidigare inlägg i dina kategorier har du ibland skrivit att inlägget innehåller affiliatelänkar i texten, då går det inte att missa. Så hade jag gjort, men det bestämmer du ju själv så klart. Jag tror bara att kategorierna är att kräva lite för mycket av oss som läser, för jag läser själv aldrig vilken kategori du valt att lägga varje inlägg i.

 • Trendenser skriver:

  Hej Affiliate är ju inte samma sak som ett garanterat betalt och sponsormärkt inlägg / advertorial där en bloggare får fakturera ett företag för att de skriver om en vara eller tjänst (se MFL §4-6 om reklammärkning), men jag märker ändå tydligt ut affiliate med en egen bloggkategori eftersom mina tips ändå potentiellt kan generera en intäkt. Det finns inga tydliga riktlinjer för hur man ska märka upp detta men jag tycker det blir extra tydligt när hela inlägget ligger i en egen kategori.
  Om du granskar bloggvärlden kommer du att bli förvånad över hur många som smyger in affiliatelänkar utan att skriva ut detta alls. Du som klickar på det ser ju ingenting eftersom länken är dold.
  Här kan du läsa mer om reklammärkning:
  https://www.konsumentverket.se/Foretag/Marknadsforing/Marknadsforing-i-sociala-medier-och-bloggar/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.