Annons

Duka snyggt utomhus

Hur dukar man snyggt utomhus? Jag tar gärna rygg på de här enkla budgetknepen i sommar. Bilden är stylad av Daniela Witte för Livet hemma. Jag har tipsat om servetterna tidigare men även duken i serien VARDAG med lin och bomull från hållbara källor är ett riktigt kap (179 kr). Använd dina skärbrädor i trä att servera på och lägg upp såser i glasburkar med lock (så skyddar du dem från insekter) duka med porslin i jordiga toner och ställ en stor kryddväxt mitt på bordet (lavendel eller rosmarin)! 
Foto: Daniela Witte för IKEA Livet hemma

Kategorier:

Kommentarer

 • Så himla fint, Daniella är så himla duktig.
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Krisrina skriver:

  Bra tips!Snyggt att blanda stolar också!

 • Therese skriver:

  Det där med en kryddväxt mitt på bordet gillar jag! Det ska jag verkligen komma ihåg. Tack för tipset!

 • Minimalisterna skriver:

  Är man inte så stort sällskap kan såser serveras i urdiskade barnmatsburkar med lock för att slippa insekter. Sådana har ju de flesta barnfamiljer en samling av där hemma 😉

 • johanna skriver:

  så fint och bra tips! Den där duken hade jag ju gärna haft hemma också 🙂

 • Lina skriver:

  Har du, eller någon annan som läser, tips på ety bra utebord? Jag vill ha ett som varken käns för tungt eller rangligt. Ett bord för många personer (gärna 8personer i alla fall) men med stolar i "normal höjd".
  Vi har ärvt ett stort klumpigt bord med lika klumpiga stolar till och jag tycker att vi sitter så himla långt ner och det blir svårt för korta personer och barn att äta vid.

 • Stina skriver:

  Hej!
  Har du något tips på hur man ska göra för att dämpa eko i ett rum? Det ekar jättemycket i mitt vardagsrum trots stor soffa i tyg, massa kuddar och filtar, matta, gardiner, böcker osv. Känns som att jag har provat allt men det ekar fortfarande… Har lite samma problem i köket och där vet jag inte hur jag ska få in mer textilier än den matta och de gardiner jag har just nu. Så om du har några värdefulla tips får du gärna dela med dig! 🙂 Och tack för en superinspirerande blogg!
  /Stina

 • Ninni skriver:

  SÅ FINT OCH TILLTALANDE!
  Jag har följt Daniella’s fina stylingar och hon har ett eget signum och går från klarhet till klarhet…vi kommer att se mer av henne, för hon är otroligt Kreativ och Skapar med sin själ. Jag önskar henne all lycka på vägen!
  Kram från Ninni.

 • Karin skriver:

  Vackert! Man vill slå sig ned.

 • Karolina skriver:

  Lina, jag köpte för ett par år sedan IKEAs klaffbord Äpplarö och målade i grå täcklasyr, numer finns bordet även i vitt och inte bara i mörkbrunt. https://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/40208531/
  Bordet funkar för 4-10 personer (två klaffar att fälla upp) och vi har varit jättenöjda. Vi använder det med stolar (i vanlig sitthöjd) köpta från annan butik.
  Lycka till!

 • Lina skriver:

  Tack Karolina!

 • Lina skriver:

  Stina: Vi har köpt dämpare (typ sådana som sitter på högtalare) och häftat fast under bordet. Funkar ju inte på alla typer av möbler men på vårt matbord hick det toppen. Syns inte heller eftersom bordet har kanter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.