Annons

Veckans söndagssummering v 20 – 2016

Då har det blivit söndag igen och dags att summera ännu en nyhetsvecka i inredningsbranschen. Vi kickstartar med en nyhet / påminnelse. I fredags var det nämligen många designnördar som köade till IKEA för lanseringsdagen av nya limiterade kollektionen VIKTIGT i samarbete med Ingegerd Råman… 
..och än finns chans (om än begränsad sådan) att köpa glaskonstnärens framtida IKEA-samlarobjekt så glöm inte att ta en lov förbi ett varuhus om du spanat in något du vill ha från serien. 
Byredo fortsätter att utveckla sitt doftsortiment och den senaste nyheten i raden av lanseringar är textilsprayen Toile som kan användas för att fräscha upp hemtextilier och kläder mellan tvättar!
Det är inte ofta jag blir störtkär i inredningsprodukter längre men den här nya hängaren Waltz designad av superduon GamFratesi och som produceras av Thonet i böjträ åkte rakt upp på önskelistan. Så fin! 
Och på tal om klädförvaring har ett nytt Småländskt företag sett dagens ljus i veckan. Kolla in VORE som både gör finfina slimmade förvaringslösningar för garderober och badrum. Nätförsäljning only! Inspirationsbilderna är stylade av Katrin Bååth och plåtade av Sara Landstedt. Tipstack till Pella!
 
Veckans notiser: 
H&M Home har visat sommarkollektionen för 2016
JYSK öppnar tillfällig popupbutik i centrala Stockholm 25-27/5 inredd av Hanna Wessman
– Hemelektronikkedjan SIBA’s varumärke skrotas och alla butiker döps om till Netonet
– Mäklarfirman Alvhem har öppnat en 200 kvm stor inredningsbutik på Södra Vägen i Göteborg
Ateljé Lyktan har lanserat en lillasyster till den populära armaturen Ogle av Form Us With Love från 2009. Ogle Mini är 90 mm och formgjuten i aluminium vilket gör den mer flexibel än tidigare. Veckans mest ombloggade lägenhet kan vara denna klickraket från Lagerlings. Jag blir nästan överinspirerad av all konst och alla vackra detaljer att fästa ögonen på, för att inte tala om arbetsplatsen i vardagsrummet to die for. Samtliga bilder hittar du HÄR! Fin söndag till er!
Foto: IKEA, Byredo, Vore, Thonet, Ateljé Lyktan, Lagerlings

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Hej! Jag har just idag startat upp en webbshop med affischer och canvastavlor i alla möjliga olika storlekar och ramar. Jag tänkte att du kanske skulle vara intresserad! Du får hemskt gärna kika in!

 • Christina skriver:

  Dina söndagssummeringar kan man lita på. Tack för all inspo!

 • Anonym skriver:

  Måste hålla med föregående talare. Hur kommer det sig att inredningsbloggar generellt skriver så ojämnt? Jmf Kenza, Angelica Blick, Sofi Fahrman, Anine Bing, Elsa Billgren mfl De skriver varje dag flera gånger om dagen även om de har mycket att göra?

 • A. skriver:

  Magisk lägenhet!!

 • Frida skriver:

  Anonym: Nu vet inte jag vilka du jämför med men det finns jättemånga inredningsbloggare som är duktiga på att uppdatera ofta. Visst finns det säkert några som inte håller ett jämnt flöde eller pausar om de har mycket jobb men det gör det nog inom alla branscher så jag tycker du är lite orättvis.

 • Kicki skriver:

  Kollektionen VIKTIG föll mig verkligen i smaken, jag har fått en dille på glasdetaljer. Som kaffekoppar i glas, ittala-ljuslyktorna.. och även dessa fina vaser och fat.. åhh, får nog ta mig en tripp till IKEA. 🙂 Tack för bra inspiration!

 • Andrea skriver:

  Tack för inspo! Oj vilken Ska se om jag kan få fatt i en karaff från VIKTIG serien i helgen. Om det inte är för sent då…

 • Nadja skriver:

  Har du någon aaaaning om tavlan med "rumpan" (sista bilden), var kan man få tag på den?

 • Carl skriver:

  Ganska säker på att det är Spotify-grundaren Daniel Eks lägenhet som är till salu.

 • Carl skriver:

  Rättelse till inlägget ovan, det är det inte alls! Däremot får man honom som granne 🙂

 • Fia skriver:

  Icke sa Nicke Carl 🙂 Lägenheten tillhör Chatarina Forseth, designer på H&M. Lägenheten fanns med i ett hemma-hos reportage i DI Weeend tidigare i år.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.